groene aventurijn werking en betekenis

Groene Aventurijn werking en betekenis

Groene aventurijn bevordert de creativiteit en brengt vrouwelijke en mannelijke energie in balans. Het is de steen van voorspoed en geluk en helpt in het nemen van beslissingen. De steen brengt mededogen en empathie en bevordert zelfliefde. Groene Aventurijn brengt rust en tempert de negatieve gevoelens. Hierdoor zie je alles in perspectief en dit brengt evenwicht.

Groene aventurijn is de steen van opportuniteit. De steen staat symbool voor geluk, opportuniteit en voorspoed.

groene aventurijn trommelstenen
Groene Aventurijn trommelstenen

Aventurijn kenmerken

Kleur

Aventurijn is een kwartssoort. De steen is meestal groen van kleur maar kan ook oranje, bruin, geel, blauw of grijs zijn. Aventurijn bevat kleine mineraalinsluitsels waardoor de steen mooi glinstert in het zonlicht. Groene aventurijn krijgt zijn kleur door insluitsels van fuchsiet, rode aventurijn door hematiet en blauwe aventurijn door insluitsels van kopersilicaten. 

Vindplaats

Aventurijn wordt vooral ontgonnen in Brazilië, India, Zimbabwe en Rusland.

Fysische eigenschappen*

Aventurijn is, net als rozenkwarts en amethist, een kwartssoort.

 • Samenstelling: SiO2 + Fuchsiet, hematiet of lepidokrokiet
 • Hardheid: 7 – op Mohs-schaal van 1 (zacht) tot 10 (hard)
 • Dichtheid: 2,64 – 2,69
 • Transparantie: doorzichtig tot ondoorzichtig met een korrelige structuur

Etymologie

De naam aventurijn komt van het Italiaanse woord per avventura en dat betekent “per ongeluk” of “toevallig”. De steen werd vernoemd naar glinsterend groen glas dat rond 1700 door Italiaanse glasblazers werd ontdekt. Aventurijn zag er gelijkaardig uit en werd daarom naar dit groene glas vernoemd.

In het Oude China was de steen erg populair. De chinezen beschouwden groene edelstenen als erg krachtige amuletten. Ze werden in diverse voorwerpen verwerkt zoals beeldjes en sieraden en zorgden voor een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid. Aventurijn zou ook potentieverhogend werken. Het keizerlijk zegel was gemaakt van aventurijn.

Ook in de Griekse Oudheid was aventurijn geliefd. De Oude Grieken geloofden dat de steen zijn drager moed, optimisme en eer zou brengen. Tegenwoordig is aventurijn vooral populair als helende steen.

Sterrenbeeld

Groene Aventurijn hoort vooral bij de sterrenbeelden weegschaal, stier, tweelingen en maagd .

Chakra

Groene Aventurijn hoort bij het 4° chakra, het hartchakra.

Power armband met Groene Aventurijn

Symbool voor geluk, opportuniteit en voorspoed.

De perfecte talisman om dicht bij je te dragen!

Groene Aventurijn werking

Wat doet groene aventurijn voor je?

Spiritueel

Groene aventurijn wordt soms tijdens meditatie gebruikt en helpt om te aarden. Hierdoor ben je meer aanwezig in het hier en nu en dit versterkt het hartchakra. De steen absorbeert elektromagnetische straling (zoals van mobiele telefoons en computers) en beschermt tegen de invloeden van milieuvervuiling en wateraders. 

Mentaal en emotioneel

Groene aventurijn bevordert de creativiteit en het leiderschap en brengt vrouwelijke en mannelijke energie in balans. Het is de steen van voorspoed en geluk en helpt in het nemen van beslissingen. De steen brengt mededogen en empathie en bevordert zelfliefde. De steen brengt rust en tempert negatieve gevoelens. Hierdoor zie je alles in perspectief en dit brengt evenwicht. Aventurijn is ook een geluksteen en brengt zijn drager voorspoed en overvloed.

Lichamelijk

Op lichamelijk gebied versterkt aventurijn het hart en de bloedsomloop. De steen ondersteunt celvernieuwing en kan hierdoor ingezet worden bij wondheling. Mensen met koude handen en voeten kunnen gebaat zijn met aventurijn. Aventurijn werkt ook kalmerend en kan helpen om makkelijker in slaap te vallen. Tot slot heeft de steen een positieve invloed op de botten, de tanden, de huid en het haar. De steen wordt ook gebruikt bij stress gerelateerde klachten.

De steen wordt ook vaak als geboortegeschenk cadeau gedaan. Groene aventurijn heeft een kalmerende werking en brengt onrustige en snel overprikkelde baby’s tot rust. De steen trekt geluk en voorspoed aan en beschermt de kleine baby tegen negatieve invloeden. Daarnaast kan groene aventurijn de groei bij jonge kinderen en baby’s bevorderen. Geef deze steen een plekje onder de matras van het babybedje. Meer lezen over edelstenen voor baby’s?

Aventurijn verzorging

Aventurijn is een vrij sterke steen, de steen verdraagt water en zonlicht, maar als je die laat vallen, kan de steen versplinteren. Je poetst aventurijn het best met een edelstenen doekje of microvezel doekje. Bij diepe verontreiniging mag je de steen onder stromend water reinigen. Gebruik eventueel een zachte tandenborstel om groefjes schoon te maken.

Aventurijn ontladen en opladen

Ontladen

Kwartsoorten zoals aventurijn kan je op verschillende manieren energetisch reinigen of ontladen:

 1. Maanlicht: leg de steen bij volle maan een nacht op de vensterbank. Doe dit steeds achter glas en vergeet je steen ’s ochtends niet uit het zonlicht te halen.
 2. Witte Salie of Palo Santo : Met gedroogde witte salie of Palo Santo (Heilig hout) kan je kwartssoorten reinigen door ze even in de zuiverende rook te houden.
 3. Seleniet: Seleniet staven zijn ideaal om je kristallen te reinigen. Leg je kristallen gewoon tegen de seleniet staven aan of stop ze een nachtje samen in een kistje of zakje.
 4. Hematiet: een andere manier om je stenen te ontladen, is door ze een nacht in een abalone schelp te leggen met hematiet steentjes.
 5. Water: kwartssoorten kan je ook reinigen met water. Je houdt de steen daarvoor enkele minuten onder stromend water.
 6. Aarde: leg de steen een nachtje in de aarde.

Opladen

Hoe laad je aventurijn op? Energetisch opladen van aventurijn kan door:

 • Maanlicht: leg de steen bij volle maan een nacht op de vensterbank. Doe dit steeds achter glas en vergeet je steen ’s ochtends niet uit het zonlicht te halen.
 • Zonlicht: Leg je steen enkele uren in direct zonlicht. Let op dat het niet te heet wordt.
 • In de aarde: leg je steen een nachtje in de aarde.


In onze shop vind je de leukste cadeaus voor elke gelegenheid en elk budget!

Bij Crystals by Lina werken we enkel met Natuurlijke Edelstenen. We hebben originele cadeaus voor zwangerschap, cadeaus voor mama, edelstenen voor baby, edelstenen voor vriendschap, edelstenen voor bescherming, edelstenen voor kinderen, edelstenen voor je sterrenbeeld, edelstenen voor liefde, edelstenen voor rouw en verdriet, edelstenen voor studenten en edelstenen tegen stress. Daarnaast hebben we de mooiste edelstenen cadeaus met chakrastenen en edelstenen voor mindfulness meditatie.

In onze shop vind je ook kralen armbanden met edelstenen zoals rozenkwarts, blauwe chalcedoon, lavasteen, tijgeroog en amethist en heerlijk geurende edelsteen geurkaarsjes.

Daarnaast hebben we een mooie collectie zilveren sieraden met edelstenen – 100% sterling silver. Onze vergulde en goud vermeil sieraden hebben een kern van 100% sterling silver. Ons motto: ‘Jij bent echt, je sieraden toch ook!’

Wat dacht je van een mooi paar edelsteen oorbellen of oorknopjes, een prachtige zilveren edelsteen armband met fonkelende edelstenen of een zilveren edelsteen ring. In onze collectie edelsteen kettingen en hangers vind je populaire edelstenen zoals maansteen, amethist en rozenkwarts. Bekijk ook onze collectie geboortesteen sieraden.