blauwe agaat

Blauwe agaat werking en betekenis

Blauwe agaat is een chalcedoon variëteit. De steen staat symbool voor innerlijke rust, reflectie en sereniteit. Het is een aardende en rustgevende steen. Blauwe agaat is een fascinerende edelsteen die geliefd is vanwege zijn diverse tinten en unieke eigenschappen. Deze steen behoort tot de kwartsfamilie en wordt vaak gewaardeerd om zijn kalmerende energie en prachtige esthetiek.

Werking en eigenschappen: blauwe agaat

Blauwe Agaat symboliseert innerlijke rust & reflectie. De steen heeft een kalme & rustgevende energie en brengt geduld & sereniteit. De kleur blauw maant aan tot kalmte.

De steen heeft een aardende en rustgevende energie en zet aan tot reflectie. Blauwe agaat helpt om polariteiten in je eigen zelf en in je geloofssystemen te onderzoeken.

Blauwe Agaat helpt niet alleen je energieën te harmoniseren, maar vermindert ook negatieve energieën, waardoor je ontspannen en vredig blijft. De bescherming tegen negatieve energie is een van de meest gegeerde eigenschappen van agaat. Blauwe Agaat helpt het aura te stabiliseren waardoor negatieve energie wordt geëlimineerd. Op deze manier helpt de steen bitterheid of trauma te overwinnen.

Doordat je beter je kalmte kan bewaren, zet deze steen ook in op een soepele communicatie. Het is een van de beste edelstenen voor wie in het dagelijks leven met veel mensen in contact komt.

Blauwe agaat staat symbool voor innerlijke rust, reflectie en sereniteit.

blauwe agaat schijf
Blauwe agaat

Een variant van Blauwe Agaat: Blue Lace Agaat

Blue Lace Agaat is een betoverende variant van agaat die wordt geprezen om zijn delicate schoonheid en kalmerende energie. Gekenmerkt door zijn onderscheidende banden en lagen van verschillende tinten blauw, variërend van serene pasteltinten tot diepere indigo’s, is deze edelsteen een populaire keuze in de wereld van sieraden en decoratieve ambachten. De ingewikkelde patronen en kantachtige formaties creëren een visueel aantrekkelijke esthetiek, waardoor elk stuk uniek is.

Voorbij zijn esthetische aantrekkingskracht wordt aan Blue Lace Agaat ook erkend voor zijn metafysische eigenschappen, waarvan wordt geloofd dat ze kalmte, rust en heldere communicatie bevorderen.

blue lace agaat - blauwe agaat
Blue Lace Agaat: de steen van communicatie

Vindplaats

Agaat wordt gevonden over de hele wereld, waaronder Myanmar (Birma), Brazilië, Uruguay, Botswana, India, Australië en de Verenigde Staten. Agaat komt in verschillende kleurenzoals, blauw, groen, roze, melkachtig wit, grijs, bruin en wordt vaak artificieel gekleurd om de steen extra pit te geven. Dit doet echter niks af aan de specifieke eigenschappen van agaat.

Fysische eigenschappen*

Agaat is een verscheidenheid aan chalcedoon, een cryptocristalline vorm van kwarts. De meerderheid van de agaten wordt gevonden in scheuren in oud lavagesteente of eruptieve rotsen. De blauwe kleur van agaat ontstaat door contact met ijzerpigment.

 • Samenstelling: SiO2
 • Hardheid: 6.5-7 op Mohs-schaal van 1 (zacht) tot 10 (hard)
 • Dichtheid: 2.60 – 2.65
 • Transparantie: translucent

Etymologie

Agaten werden in het Oude Griekenland en Oude Babylonië vaak verwerkt in sieraden omwille van zijn diverse kleuren en geneeskrachtige eigenschappen. De Babyloniërs plaatsten agaat in hun huis omdat ze geloofden dat Agaat de kracht had om kwade energie te verdrijven. In Islamitische culturen werd vaak geloofd dat agaat het kwade oog kan afweren.

Sterrenbeeld

Blauwe Agaat past bij het sterrenbeeld Tweelingen.

Chakra

Blauwe agaat is gelinkt aan het keelchakra, het centrum van communicatie.

De kracht van edelstenen

Crystal healing is een eeuwenoude praktijk waarbij natuurlijke edelstenen en kristallen gebruikt worden om het lichaam te genezen, de geest te stimuleren en de ziel te activeren. Er zijn ontelbare bewijzen gevonden in de geschiedenis waar de helende kracht van kristallen is genoemd in verschillende culturen en beschavingen. Van Egyptenaren, Maya’s, Sumeriërs en Indiërs weten we allang dat ze zichzelf versierden met kristallen om het kwaad af te weren en zichzelf te beschermen tegen donkere krachten.

Kristallen zijn natuurlijke mineralen die meestal onder de Aarde worden aangetroffen en zijn gevormd door duizenden jaren van kristallisatie in verschillende omgevingsomstandigheden. Omdat kristallen inherent verbonden zijn met de natuur, hebben ze een ongelooflijke kracht om pijn en onrust in een menselijk lichaam te voelen en het lichaam en de geest te helen. 

Agaat ontladen en opladen

Agaat Ontladen

Agaat kan je op verschillende manieren energetisch reinigen of ontladen:

 1. Maanlicht: leg de steen bij volle maan een nacht op de vensterbank. Doe dit steeds achter glas en vergeet je steen ’s ochtends niet uit het zonlicht te halen.
 2. Witte Salie of Palo Santo : Met gedroogde witte salie of Palo Santo (Heilig hout) kan je kwartssoorten reinigen door ze even in de zuiverende rook te houden.
 3. Seleniet: Seleniet staven zijn ideaal om je kristallen te reinigen. Leg je kristallen gewoon tegen de seleniet staven aan of stop ze een nachtje samen in een kistje of zakje.
 4. Hematiet: een andere manier om je stenen te ontladen, is door ze een nacht in een abalone schelp te leggen met hematiet steentjes.
 5. Water: Hou de steen enkele minuten onder stromend water, droog goed af.
 6. Aarde: leg de steen een nachtje in de aarde.

Agaat Opladen

Agaat kan je op verschillende manieren energetisch opladen:

 • Maanlicht: leg de steen bij volle maan een nacht op de vensterbank. Doe dit steeds achter glas en vergeet je steen ’s ochtends niet uit het zonlicht te halen.
 • Zonlicht: Leg je steen enkele uren in direct zonlicht. Let op dat het niet te heet wordt.
 • In de aarde: leg je steen een nachtje in de aarde.

In onze shop vind je de leukste cadeaus voor elke gelegenheid en elk budget!

Bij Crystals by Lina werken we enkel met Natuurlijke Edelstenen. We hebben originele cadeaus voor zwangerschap, cadeaus voor mama, edelstenen voor baby, edelstenen voor vriendschap, edelstenen voor bescherming, edelstenen voor kinderen, edelstenen voor je sterrenbeeld, edelstenen voor liefde, edelstenen voor rouw en verdriet, edelstenen voor studenten en edelstenen tegen stress. Daarnaast hebben we de mooiste edelstenen cadeaus met chakrastenen en edelstenen voor mindfulness meditatie.

In onze shop vind je ook kralen armbanden met edelstenen zoals rozenkwarts, blauwe chalcedoon, lavasteen, tijgeroog en amethist en heerlijk geurende edelsteen geurkaarsjes.

Daarnaast hebben we een mooie collectie zilveren sieraden met edelstenen – 100% sterling silver. Onze vergulde en goud vermeil sieraden hebben een kern van 100% sterling silver. Ons motto: ‘Jij bent echt, je sieraden toch ook!’

Wat dacht je van een mooi paar edelsteen oorbellen of oorknopjes, een prachtige zilveren edelsteen armband met fonkelende edelstenen of een zilveren edelsteen ring. In onze collectie edelsteen kettingen en hangers vind je populaire edelstenen zoals maansteen, amethist en rozenkwarts.