Set van 2 geurkaarsen met edelsteen (8) - tips & tricks om kaarsen veilig te branden

Tips & Tricks om kaarsen veilig te branden

Tips & tricks om kaarsen veilig te branden | Kaarsen hebben een betoverende kracht om een warme, rustgevende sfeer te creëren in elk huis. Of je nu geniet van een ontspannen avond alleen, een romantisch diner met je partner of een gezellig samenzijn met vrienden, kaarslicht voegt een vleugje magie toe aan elke gelegenheid. Echter, om ten volle te kunnen genieten van de schoonheid van kaarsen, is het van vitaal belang om ze op een veilige en verantwoorde manier te gebruiken. In dit artikel bespreken we niet alleen de essentiële veiligheidsinstructies voor het branden van kaarsen, maar delen we ook handige tips & tricks om kaarsen veilig te branden en een optimale verbranding te hebben.

Veiligheidsinstructies voor het Branden van Kaarsen

Om te beginnen, laten we eens kijken naar de belangrijkste veiligheidsinstructies die je moet volgen bij het branden van kaarsen:

 1. Plaats de kaars op een stabiel, hittebestendig oppervlak: Voordat je de kaars aansteekt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat deze op een stevige ondergrond staat, weg van mogelijke brandbare materialen zoals gordijnen, meubels of papier.
 2. Houd kaarsen buiten bereik van kinderen en huisdieren: Kaarsen kunnen hete was bevatten en zijn daarom geen speelgoed. Zorg ervoor dat ze buiten het bereik van nieuwsgierige handjes en nieuwsgierige snuiten worden gehouden.
 3. Laat nooit een brandende kaars onbeheerd achter: Of je nu even wegloopt om iets te pakken of gaat slapen, zorg ervoor dat alle kaarsen veilig zijn gedoofd voordat je de ruimte verlaat.
 4. Vermijd het verplaatsen van een brandende kaars: De container kan heet worden en ernstige brandwonden veroorzaken. Verplaats de kaars alleen als deze uit is en de container is afgekoeld.
 5. Zorg voor een tochtvrije omgeving: Plaats de kaars niet in een tochtige ruimte, dit kan zorgen voor een ongelijkmatige verbranding en zelfs voor gevaarlijke situaties zorgen.
 6. Berg kaarsen veilig op wanneer ze niet in gebruik zijn: Bewaar ze op een koele, droge plaats onder de 25°C om smelten te voorkomen en de kwaliteit te behouden. Zo kan de kleur van de kaars en edelstenen ook niet verbleken door zonlicht.

Tips voor een Optimale Verbranding

Naast het volgen van de veiligheidsinstructies, zijn er ook enkele tips en trucs die je kunt gebruiken om het meeste uit je kaarsen te halen:

 1. Knip de wiek af tot 6 mm: Voordat je de kaars aansteekt, knip je de wiek af tot ongeveer 6 mm om een gelijkmatige verbranding te bevorderen en roetvorming te verminderen.
 2. Verwijder toegevoegde voorwerpen: Als je kaarsen gebruikt met toegevoegde voorwerpen zoals edelstenen, haal deze er dan uit zodra het kaarsvet is gesmolten om schade aan de voorwerpen te voorkomen.
 3. Voorkom oververhitting: Laat de kaars niet te lang branden. Zodra de gewenste verbrandingstijd is bereikt, blaas je de kaars uit om oververhitting en mogelijke schade aan de container te voorkomen. Doof de kaars vooraleer de vlam de bodem van de container bereikt.
 4. Herbruik blikken doosjes: Restjes kaarsvet kunnen gemakkelijk worden verwijderd door het blikken doosje in warm water te laten weken. Op deze manier kun je het doosje hergebruiken voor andere doeleinden.
 5. Bewaar kaarsen op een geschikte plaats: Zorg ervoor dat kaarsen worden bewaard op een plek waar ze niet worden blootgesteld aan direct zonlicht of warmtebronnen om smelten te voorkomen.

Door deze eenvoudige tips te volgen, kun je optimaal genieten van de warmte, sfeer en schoonheid die kaarsen in huis brengen, terwijl je tegelijkertijd de veiligheid waarborgt. Veel plezier met het creëren van een betoverende ambiance in jouw leefruimte!


Bij Crystals by Lina werken we enkel met Natuurlijke Edelstenen. We hebben originele cadeaus voor zwangerschap, cadeaus voor mama, edelstenen voor baby, edelstenen voor vriendschap, edelstenen voor bescherming, edelstenen voor kinderen, edelstenen voor je sterrenbeeld, edelstenen voor liefde, edelstenen voor rouw en verdriet, edelstenen voor studenten en edelstenen tegen stress. Daarnaast hebben we de mooiste edelstenen cadeaus met chakrastenen en edelstenen voor mindfulness meditatie.

In onze shop vind je ook kralen armbanden met edelstenen zoals rozenkwarts, blauwe chalcedoon, lavasteen, tijgeroog en amethist en heerlijk geurende edelsteen geurkaarsjes.

Daarnaast hebben we een mooie collectie zilveren sieraden met edelstenen – 100% sterling zilver. Onze vergulde en goud vermeil sieraden hebben een kern van 100% zilver 925. Ons motto: ‘Jij bent echt, je sieraden toch ook!’

Wat dacht je van een mooi paar edelsteen oorbellen of oorknopjes, een prachtige zilveren edelsteen armband met fonkelende edelstenen of een zilveren edelsteen ring. In onze collectie edelsteen kettingen en hangers vind je populaire edelstenen zoals maansteen, amethist en rozenkwarts.