edelstenen voor baby
| |

4 Prachtige edelstenen voor baby’s

Het moment van de geboorte is een kwetsbare periode voor baby’s, waarin liefde en ondersteuning van onschatbare waarde zijn. Edelstenen kunnen een prachtig en liefdevol gebaar zijn om je genegenheid aan een pasgeboren baby te tonen. Het is echter belangrijk om te weten dat niet alle edelstenen geschikt zijn voor de tere wezens die baby’s zijn. In dit artikel zullen we de eigenschappen van 4 bijzondere edelstenen voor baby’s verkennen die wel geschikt zijn.

Natuurlijke edelstenen en kristallen hebben unieke energetische eigenschappen die het lichaam kunnen genezen, de geest kunnen stimuleren en de ziel kunnen activeren. Deze mineralen zijn intrinsiek verbonden met de natuur, waardoor ze een ongelooflijke kracht hebben om pijn en onrust in het menselijk lichaam te verlichten, zowel fysiek als emotioneel. Al eeuwenlang maken verschillende culturen, waaronder natuurvolkeren, Egyptenaren, Maya’s, Sumeriërs en Indiërs, gebruik van talismans en amuletten om het kwaad af te weren en bescherming te bieden tegen negatieve invloeden.

Het mag misschien verrassend klinken, maar zelfs pasgeboren baby’s kunnen profiteren van de helende kracht van edelstenen. Edelstenen en kristallen kunnen de groei en ontwikkeling van een baby ondersteunen, onrustige kleintjes kalmeren en een rustgevende slaap bevorderen. Het eenvoudigweg plaatsen van edelstenen en kristallen in de babykamer of onder het wiegje kan de baby extra kracht en ondersteuning bieden. Dus, als je op zoek bent naar een origineel geboortegeschenk, overweeg dan zeker edelstenen.

Het mooie is dat deze stenen niet alleen nuttig zijn voor baby’s, maar ook op latere leeftijd kunnen ze van waarde zijn. Er zijn edelstenen die helpen bij concentratie en het omgaan met stress, en er zijn edelstenen die kinderen zelfverzekerder maken. Hieronder bespreken we enkele van de meest geschikte edelstenen voor baby’s.

Geschikte edelstenen voor baby

edelstenen voor baby: rozenkwarts - amethist - groene aventurijn - bergkristal
Rozenkwarts – Amethist – Groene Aventurijn – Bergkristal

Rozenkwarts

Rozenkwarts staat bekend als de steen van de liefde en straalt een zachte, geruststellende energie uit. Het is de perfecte steen om een baby met liefde te omringen. Het geven van een hartvormige rozenkwarts in de babykamer creëert een gevoel van liefde en geborgenheid voor de kleintjes. Bovendien kan rozenkwarts een geruststellende invloed hebben op baby’s en kleine kinderen die vaak angstig zijn of zich onzeker voelen.

Amethist

Amethist is een zeer spirituele steen met helende eigenschappen. Door de steen onder het matras van het babybedje te plaatsen, kan de baby dieper en vrediger slapen. Amethist helpt niet alleen bij het in slaap vallen en doorslapen, maar beschermt de baby ook tegen nachtmerries.

Groene Aventurijn

Groene aventurijn heeft een kalmerende werking en kan onrustige en snel overprikkeld baby’s tot rust brengen. Deze steen trekt ook geluk en voorspoed aan en biedt bescherming tegen negatieve invloeden. Een groene aventurijn onder het matras van het babybedje kan wonderen verrichten.

Bergkristal

Bergkristal is een krachtige energetische steen die positieve en vitaliserende energie uitstraalt. Het plaatsen van een bergkristal in de babykamer zuivert de ruimte van negatieve energie en trekt positieve energie aan. Bovendien heeft bergkristal de eigenschap om de energie van andere edelstenen te versterken, waardoor het een uitstekende metgezel is voor andere stenen die je aan de baby wilt introduceren.

Edelstenen voor baby’s

In conclusie kunnen edelstenen en kristallen een prachtige aanvulling zijn op de liefdevolle zorg die een baby nodig heeft. Het is belangrijk om de specifieke eigenschappen van elke steen te begrijpen en deze met zorg te selecteren op basis van de behoeften van de baby. Door deze prachtige natuurlijke geschenken te gebruiken, kunnen we een extra laag van liefde en bescherming toevoegen aan de kostbare levens van de allerkleinsten.

Het is belangrijk op te merken dat edelstenen zorgvuldig moeten worden gebruikt, vooral bij baby’s, om verstikkingsgevaar of andere ongelukken te voorkomen. Bewaar edelstenen dan ook buiten het bereik van baby’s en kleine kinderen. Het is ook aan te raden om de edelstenen regelmatig te reinigen en op te laden, bijvoorbeeld door ze onder stromend water te houden of ze in het volle maanlicht te leggen. Hoewel edelstenen als natuurlijke bronnen van energie worden beschouwd, is het essentieel om te vertrouwen op andere bewezen methoden voor de verzorging en het welzijn van baby’s, zoals voeding, slaaproutine, hygiëne en medische zorg. Als ouders ervoor kiezen om edelstenen te gebruiken, moet dit worden gedaan als een aanvulling op deze basiszorgpraktijken.

Meer edelstenen voor baby en mama

In onze shop vind je naast een giftset met edelstenen voor baby’s ook een leuke giftset met edelstenen voor mama’s en zwangere mama’s.


In onze shop vind je de leukste cadeaus voor elke gelegenheid en elk budget!

Bij Crystals by Lina werken we enkel met Natuurlijke Edelstenen. We hebben originele cadeaus voor zwangerschap, cadeaus voor mama, edelstenen voor baby, edelstenen voor vriendschap, edelstenen voor bescherming, edelstenen voor kinderen, edelstenen voor je sterrenbeeld, edelstenen voor liefde, edelstenen voor rouw en verdriet, edelstenen voor studenten en edelstenen tegen stress. Daarnaast hebben we de mooiste edelstenen cadeaus met chakrastenen en edelstenen voor mindfulness meditatie.

In onze shop vind je ook kralen armbanden met edelstenen zoals rozenkwarts, blauwe chalcedoon, lavasteen, tijgeroog en amethist en heerlijk geurende edelsteen geurkaarsjes.

Daarnaast hebben we een mooie collectie zilveren sieraden met edelstenen – 100% sterling silver. Onze vergulde en goud vermeil sieraden hebben een kern van 100% sterling silver. Ons motto: ‘Jij bent echt, je sieraden toch ook!’

Wat dacht je van een mooi paar edelsteen oorbellen of oorknopjes, een prachtige zilveren edelsteen armband met fonkelende edelstenen of een zilveren edelsteen ring. In onze collectie edelsteen kettingen en hangers vind je populaire edelstenen zoals maansteen, amethist en rozenkwarts.