Edelsteen set voor zwangerschap en vruchtbaarheid (5) - origineel cadeau voor zwangerschap
|

4 Perfecte edelstenen voor zwangerschap

Moeder worden. Het is voor vele vrouwen een droom. Het is echter niet altijd een evidentie. Vrouwen kunnen dan ook alle ondersteuning gebruiken om hun zwangerschap tot een goed einde te brengen. Ook moeders die een vruchtbaarheidsbehandeling ondergaan of die een adoptieprocedure doorlopen, hebben vaak nood aan een vleugje spirituele ondersteuning. Wist je dat er voor moeders met een sterke kinderwens edelstenen zijn die het moederschap en de vruchtbaarheid ondersteunen. In dit blog lees je alles over de 4 meest perfecte edelstenen voor zwangerschap.

Edelstenen met bijzondere eigenschappen

Sinds eeuwenlang worden edelstenen en kristallen gebruikt om het lichaam te genezen, de geest te stimuleren en de ziel te activeren. Er zijn ontelbare bewijzen gevonden in de geschiedenis waar de helende kracht van kristallen is genoemd in verschillende culturen en beschavingen. Van Egyptenaren, Maya’s, Sumeriërs en Indiërs weten we dat ze kristallen droegen om het kwaad af te weren en zichzelf te beschermen tegen donkere krachten. Daarnaast worden edelstenen sinds jaar en dag gebruikt om positieve eigenschappen te versterken en negatieve eigenschappen te temperen.

Edelstenen en kristallen zijn natuurlijke mineralen die meestal diep onder de Aarde worden aangetroffen. Ze ontstaan door duizenden jaren van kristallisatie in verschillende omgevingsomstandigheden. Omdat ze inherent verbonden zijn met de natuur, hebben ze een ongelooflijke kracht om pijn en onrust in een menselijk lichaam te voelen en het lichaam en de geest te helen. 

Edelstenen voor zwangerschap

Er zijn verschillende edelstenen die geassocieerd worden met het moederschap en de vruchtbaarheid. De meest gekende zijn:

  1. rozenkwarts,
  2. maansteen,
  3. carneool en
  4. blauwe chalcedoon.

Vier bijzondere edelstenen voor zwangerschap die de vruchtbaarheid ondersteunen en vrouwen ondersteunen tijdens de voorbereiding op het moederschap.

Rozenkwarts

Rozenkwarts is een roze kwartssteen. De steen wordt ook wel de ‘steen van de liefde’ genoemd en heeft een zachte energie. De steen opent het hartchakra en maakt je ontvankelijk voor liefde. Dit zorgt voor innerlijke rust en harmonie en maakt je bewust van je eigen kwetsbaarheid. Hierdoor helpt de steen mama in wording te kalmeren en haar van zorgen te bevrijden.

De steen heeft een positieve werking op de voortplantingsorganen en bevordert daarmee de vruchtbaarheid. Rozenkwarts bevordert het inlevingsvermogen, scherpt de fijngevoeligheid aan en stimuleert de creativiteit.

Rozenkwarts helpt vrouwen om niet zo streng te zijn voor zichzelf, zichzelf te accepteren en van zichzelf te houden.

Maansteen

Maansteen is de ‘steen van nieuw begin’ en heeft een sterke connectie met de maan en heeft een sterke ‘vrouwelijke energie’. De steen ondersteunt de zwangerschap, de bevalling en borstvoeding en heeft een positieve invloed op de voortplantingsorganen.

Maansteen helpt het voorbereiden van de baarmoeder en brengt de hormonen terug in balans na de geboorte. Maansteen ondersteunt de hormoonhuishouding en is de perfect steen voor mama’s die borstvoeding geven.

De steen bevordert de vrouwelijke intuïtie en brengt rust in de emotionele roetsjbaan van het moederschap. Een fijne steen voor mama in wording om bij zich te dragen.

Blauwe chalcedoon

Blauwe Chalcedoon is één van de meest geschikte edelstenen voor zwangerschap.

Blauwe chalcedoon wordt ook wel de ‘moedersteen’ genoemd. Deze prachtige lichtblauwe steen versterkt het moedergevoel, bevordert een gezonde zwangerschap en stimuleert na de geboorte de melkproductie.

De steen werkt kalmerend, en helpt bij momenten van stress. De steen is verbonden met het keelchakra (zelfexpressie) en het derde oog (intuïtie). Blauwe chalcedoon geeft zelfinzicht en helpt om de dingen beter te verwoorden. De steen werkt als een krachtige heler en brengt mama in wording in balans.

Carneool

Carneool, een oranje edelsteen met energieke en vitaliserende eigenschappen, wordt vaak beschouwd als geschikt voor zwangerschap vanwege zijn positieve effecten.

De steen staat bekend om het verminderen van vermoeidheid, het bevorderen van vruchtbaarheid en het bieden van bescherming aan zowel de moeder als het ongeboren kind.

Daarnaast kan carneool stabiliteit, moed en zelfvertrouwen bevorderen, wat tijdens de emotioneel uitdagende periode van zwangerschap bijzonder waardevol kan zijn. Sommigen geloven ook dat het de bloedcirculatie kan verbeteren, wat gunstig kan zijn voor de gezondheid van zowel de moeder als de foetus.

Kortom, rozenkwarts, maansteen, carneool en blauwe chalcedoon zijn de perfecte edelstenen voor zwangerschap en mama’s met een sterke kinderwens.

In onze shop

Gebruik de kracht van je edelstenen

Om je edelstenen ten volle te benutten, moet je ze op de juiste manier gebruiken. Er zijn enkele manieren waarop je edelstenen en kristallen kan gebruiken, bijvoorbeeld tijdens meditatie, als bescherming in huis, maar ook als talisman of geluksbrenger. Maar ze zijn ook gewoon prachtige natuurlijke objecten om in je huis te zetten.

Door edelstenen met bepaalde helende eigenschappen dicht bij je te dragen, kunnen ze je ondersteunen, kracht geven of net beschermen tegen negatieve invloeden van buitenaf. Om een edelsteen als amulet te dragen, stop je de steen in je zak of draag je die als een sieraad rond je hals of pols. Draag ze bij je als je nood hebt aan extra ondersteuning en kracht. Neem ze in je handen als je nadenkt en je hoofd probeert leeg te maken of als je net behoefte hebt aan extra focus. Edelstenen kunnen je helpen om een moment van rust te vinden in je drukke bestaan. Ze kunnen je ondersteunen om je gedachten tot rust brengen.

Geef je edelstenen een mooie plek in je huis, weg van direct zonlicht. Door edelstenen een plek te geven in je huis, kan je jezelf en je huisgenoten afschermen van negatieve invloeden en je huis vervullen met warmte en liefde.

Originele cadeaus voor mama en baby