10 beste edelstenen voor zwangerschap en vruchtbaarheid
| |

De 10 Beste Edelstenen voor Zwangerschap en Vruchtbaarheid

Edelstenen hebben al eeuwenlang een speciale betekenis en worden vaak geassocieerd met verschillende spirituele en helende eigenschappen. Een domein waarin ze vaak worden toegepast, is zwangerschap en vruchtbaarheid. Hoewel wetenschappelijk bewijs voor de effectiviteit ervan beperkt is, geloven velen dat edelstenen positieve energie kunnen bieden en een gevoel van welzijn kunnen bevorderen. In dit artikel gaan we dieper in op de 10 beste edelstenen voor zwangerschap en vruchtbaarheid.

10 Beste Edelstenen die zwangerschap en vruchtbaarheid ondersteunen

  1. Rozenkwarts
  2. Carneool
  3. Maansteen
  4. Amethist
  5. Robijn
  6. Granaat
  7. Blauwe Chalcedoon
  8. Smaragd
  9. Rode Jaspis
  10. Opaal
10 beste edelstenen voor zwangerschap en vruchtbaarheid_1
Edelstenen voor zwangerschap & vruchtbaarheid

10 Beste Edelstenen voor zwangerschap & vruchtbaarheid?

1. Rozenkwarts

Rozenkwarts staat bekend als de steen van onvoorwaardelijke liefde en tederheid. De steen wordt vaak geassocieerd met emotionele heling en het openen van het hartchakra. Voor vrouwen die proberen zwanger te worden, wordt gezegd dat rozenkwarts een gevoel van kalmte en positieve energie kan bevorderen, wat kan bijdragen aan een ontvankelijke mindset voor het conceptieproces.

2. Carneool

Eén van de beste edelstenen voor zwangerschap en vruchtbaarheid is carneool. Carneool is een levendige oranje steen die wordt geassocieerd met passie en vitaliteit. Het wordt vaak beschouwd als een steen van vruchtbaarheid en creativiteit. Voor vrouwen die zich in het proces van conceptie bevinden, wordt geloofd dat carneool kracht en moed kan bieden, evenals het stimuleren van het seksuele verlangen. Carneool bevordert de hormonale balans en zou helpen om vlotter zwanger te worden. Tijdens vruchtbaarheidsbehandelingen of zwangerschap kan carneool mogelijk de kracht bieden die nodig is om uitdagingen met veerkracht en vastberadenheid het hoofd te bieden.

3. Maansteen

Maansteen mag zeker niet ontbreken in het rijtje beste edelstenen voor zwangerschap. Maansteen wordt vaak geassocieerd met de maan en wordt beschouwd als een steen van intuïtie en vrouwelijke energie. Het staat erom bekend de hormonen in balans te brengen en de vruchtbaarheid te stimuleren. Maansteen wordt vaak gedragen door vrouwen die zwanger willen worden of die al zwanger zijn, omdat het wordt verondersteld bescherming te bieden aan zowel de moeder als de zich ontwikkelende baby.

4. Amethist

Amethist is een gunstige steen voor zwangerschap en vruchtbaarheid vanwege zijn kalmerende eigenschappen. De steen vermindert stress en bevordert een positieve mindset. Amethist kan energieblokkades opheffen en stimuleert positieve energiestromen. Amethist beschermt tegen negatieve energieën en bevordert innerlijke rust, wat essentieel is tijdens de zwangerschap. Daarnaast wordt de steen geassocieerd met spirituele groei en intuïtie, wat kan helpen bij het moederschap. Ook heeft amethist een ondersteunend effect op de hormonale balans en bevordert de slaap, wat cruciaal is voor een gezonde zwangerschap.

5. Robijn

Robijn is een dieprode steen die vaak wordt geassocieerd met passie en liefde. Het wordt beschouwd als een steen van vruchtbaarheid en vitaliteit. Robijn wordt verondersteld de energie en het bloed te versterken, wat kan bijdragen aan een gezonde reproductieve gezondheid.

6. Granaat

Granaat is een diep rode steen die wordt geassocieerd met kracht en energie. Het wordt vaak gebruikt om de bloedsomloop te stimuleren en het lichaam te revitaliseren. Voor vrouwen die zwanger willen worden, kan granaat worden gezien als een steen die de vruchtbaarheid bevordert en helpt bij het creëren van een fysieke basis voor de zwangerschap.

7. Blauwe Chalcedoon

Blauwe chalcedoon is een zachte blauwe steen die wordt geassocieerd met kalmte en communicatie. Het wordt vaak gebruikt om stress te verminderen en een gevoel van sereniteit te bevorderen. Voor vrouwen die zich in het proces van conceptie bevinden, kan blauwe chalcedoon helpen om innerlijke rust te vinden en open te staan voor het ontvangen van nieuw leven.

8. Smaragd

Smaragd is een kostbare groene steen die wordt geassocieerd met vruchtbaarheid en vernieuwing. Het staat erom bekend emotionele blokkades op te heffen en het hart te openen. Smaragd kan vrouwen die proberen zwanger te worden helpen om zich emotioneel voor te bereiden op het moederschap.

9. Rode Jaspis

Rode jaspis is een aardse steen die wordt geassocieerd met kracht en moed. Het wordt vaak gebruikt om de vitaliteit te verhogen en te aarden. Voor vrouwen die proberen zwanger te worden, kan rode jaspis helpen om een sterke basis te leggen voor zowel fysieke als emotionele gezondheid.

10. Opaal

Opaal is een kleurrijke steen die vaak wordt geassocieerd met liefde en passie. Het staat erom bekend emoties te versterken en creativiteit te stimuleren. Voor vrouwen die zwanger willen worden, kan opaal helpen om een positieve mindset te behouden en het geloof in het conceptieproces te versterken.


Edelstenen tijdens de zwangerschap gebruiken

Het is belangrijk op te merken dat de krachten van edelstenen voornamelijk gebaseerd zijn op spirituele overtuigingen en tradities. Ze zijn geen vervanging voor medisch advies of behandeling. Als je problemen ondervindt met vruchtbaarheid of zwangerschap, is het raadzaam om professioneel medisch advies in te winnen.

In conclusie, terwijl edelstenen geen gegarandeerde oplossing zijn voor vruchtbaarheidsproblemen of een gezonde zwangerschap, kunnen ze wel een positieve bijdrage leveren aan de emotionele en spirituele aspecten van het proces. Of je nu gelooft in de krachten van deze stenen of niet, deze 10 beste edelstenen voor zwangerschap & vruchtbaarheid kunnen dienen als symbolische en inspirerende hulpmiddelen tijdens deze bijzondere reis naar het ouderschap.

Dit vind je vast leuk


In onze shop vind je de leukste cadeaus voor elke gelegenheid en elk budget!

Bij Crystals by Lina werken we enkel met Natuurlijke Edelstenen. We hebben originele cadeaus voor zwangerschap, cadeaus voor mama, edelstenen voor baby, edelstenen voor vrouwen, edelstenen voor zwangerschap, edelstenen voor vriendschap, edelstenen voor bescherming, edelstenen voor kinderen, edelstenen voor je sterrenbeeld, edelstenen voor liefde, edelstenen voor rouw en verdriet, edelstenen voor studenten en edelstenen tegen stress. Daarnaast hebben we de mooiste edelstenen cadeaus met chakrastenen en edelstenen voor mindfulness meditatie.

In onze shop vind je ook kralen armbanden met edelstenen zoals rozenkwarts, blauwe chalcedoon, lavasteen, tijgeroog en amethist en heerlijk geurende edelsteen geurkaarsjes. Daarnaast hebben we powerarmbanden zoals de powerarmband voor vrouwen en powerarmbanden met lepidoliet, zwarte agaat, blauwe agaat, groene aventurijn en watermeloen toermalijn.

Daarnaast hebben we een mooie collectie zilveren sieraden met edelstenen – 100% sterling silver. Onze vergulde en goud vermeil sieraden hebben een kern van 100% sterling silver. Ons motto: ‘Jij bent echt, je sieraden toch ook!’

Wat dacht je van een mooi paar edelsteen oorbellen of oorknopjes, een prachtige zilveren edelsteen armband met fonkelende edelstenen of een zilveren edelsteen ring. In onze collectie edelsteen kettingen en hangers vind je populaire edelstenen zoals maansteen, amethist en rozenkwarts.