5 beste edelstenen voor vriendschap

5 Beste Edelstenen voor Vriendschap

Soms wil je je vriendschap vieren met een persoonlijk en bijzonder cadeau. Hieronder vind je 5 edelstenen voor vriendschap die je helpen je vriendschap te verdiepen. Het zijn stuk voor stuk edelstenen met een bijzondere betekenis die je vriendschap versterken en bestaande relaties naar een hoger niveau tillen.

Edelstenen voor vriendschap

Deze lijst met edelstenen voor vriendschapsrelaties is niet compleet, maar dit zijn wel de voornaamste.

Lapis Lazuli

Lapis lazuli

Lapis Lazuli bevordert de communicatie tussen mensen en stimuleert oprechte vriendschap. De steen bevordert trouw en loyaliteit, en staat voor goedheid en hulpvaardigheid. Hij geeft je het nodige zelfvertrouwen en innerlijke rust om je hart open te stellen. Zo ben je beter in staat je kwetsbaar op te stellen en te delen wat je echt raakt. Ook beschermt de steen je tegen negatieve invloeden van buitenaf zoals roddels en kritiek.

Amethist

Amethist

Amethist is een sterk beschermende steen en staat voor gezonde vriendschapsrelaties. De steen zorgt voor een beschermende barrière die het kristal haalt uit de eigen positieve energie en vrolijke ingesteldheid. Amethist heeft de eigenschap negatieve energie om te zetten in positieve vibraties. Amethist brengt je tot rust en heeft een kalmerende invloed omdat de steen je tot zelfreflectie en dieper inzicht dwingt. De steen maakt geduldig en evenwichtig.

Rhodoniet

Rhodoniet

Rhodoniet staat voor onvoorwaardelijke liefde en vriendschap. De steen versterkt je zelfwaarde en beschermt tegen ongezonde relaties. Het is een rustgevende steen en helpt je om contact maken met je innerlijke gevoelens. De steen versterkt de connectie met het hart. De steen bevordert zelfliefde, stimuleert verzoening en maakt vergevingsgezind. Rhodoniet vermindert angst en helpt jezelf te accepteren en van jezelf houden.

Rozenkwarts

Rozenkwarts

Rozenkwarts is de steen van het hart en de liefde. De steen werkt in op het Hart Chakra en maakt je ontvankelijk voor liefde. Zo kan je beter liefde geven en ontvangen. De steen heeft een zachte energie en brengt innerlijke rust en harmonie. Op deze manier helpt de steen je van zorgen te bevrijden. Rozenkwarts geeft je een groot inlevingsvermogen, scherpt de fijngevoeligheid aan en stimuleert de creativiteit. Rozenkwarts helpt je ook om niet zo streng te zijn voor jezelf, jezelf te accepteren en van jezelf te houden. 

Malachiet

Malachiet

Malachiet is een goede steen wanneer een vriendschap op de proef wordt gesteld. Het is de steen van transformatie. De steen heeft een sterk beschermende kracht. Malachiet beschermt tegen negatieve energie alsook negatieve emoties die een vriendschap in de weg kunnen staan. Met deze negativiteit uit de weg, wordt het makkelijker om gebroken relaties te herstellen.

3 Vriendschapsarmbandjes met edelstenen

Edelstenen voor vriendschap

Soms wil je je vriendschap vieren met een bijzonder en persoonlijk cadeau. We hebben een set van 3 vriendschapsarmbandjes samengesteld met een bijzondere betekenis. Deze 3 edelstenen geven je vriendschap een diepere betekenis: Lapis Lazuli, Rhodoniet en Rozenkwarts. Perfect als je op zoek bent naar een origineel cadeau!

De kracht van edelstenen voor vriendschap

Crystal Healing of het helen met kristallen is een eeuwenoude praktijk waarbij natuurlijke edelstenen en kristallen gebruikt worden om het lichaam te genezen, de geest te stimuleren en de ziel te activeren. Er zijn ontelbare bewijzen gevonden in de geschiedenis waar de helende kracht van kristallen is genoemd in verschillende culturen en beschavingen. Van Egyptenaren, Maya’s, Sumeriërs en Indiërs weten we allang dat ze zichzelf versierden met kristallen om het kwaad af te weren en zichzelf te beschermen tegen donkere krachten.

Kristallen zijn natuurlijke mineralen die meestal onder de Aarde worden aangetroffen en zijn gevormd door duizenden jaren van kristallisatie in verschillende omgevingsomstandigheden. Omdat kristallen inherent verbonden zijn met de natuur, hebben ze een ongelooflijke kracht om pijn en onrust in een menselijk lichaam te voelen en het lichaam en de geest te helen. 

Edelstenen kunnen je kracht geven en depressieve gevoelens helpen een plek te geven. Edelstenen kunnen je ook helpen met rouwen en het verwerken van verdriet of moeilijke ervaringen.

Hoe gebruik je edelstenen?

Edelstenen kan je op verschillende manieren een plek geven in je leven. Draag ze als talisman dicht bij je, gebruik ze tijdens meditatie of geef ze een bijzonder plekje in je huis zoals een plek waar je vaak vertoeft of leg ze op je nachtkastje.

Door edelstenen met bepaalde helende eigenschappen dicht bij je te dragen, kunnen ze de drager ervan ondersteunen, kracht geven of net beschermen tegen negatieve invloeden van buitenaf. Om een edelsteen als amulet of talisman te dragen, stop je de steen in je zak of draag je die als een sieraad rond je hals of pols. Draag ze bij je als je het moeilijk hebt en wat extra steun kan gebruiken. Neem ze in je handen tijdens een moment van mindfulness of meditatie.

Je kan edelstenen ook een vaste plek geven in je huis. Zo kunnen ze jezelf en je huisgenoten afschermen van negatieve invloeden en je huis vervullen met warmte en liefde.

Hoe reinig en zuiver je edelstenen?

Vooraleer je edelstenen en kristallen kan gebruiken, is het belangrijk om ze eerst te reinigen en zuiveren van de energie van buitenaf. Dit doe je door de stenen even onder koud stromend water te houden. Let op, sommige stenen zoals hematiet zijn erg gevoelig voor water. Laat ze dus niet in het water liggen.

Je kan je stenen ook reinigen door ze een nacht in het licht van de volle maan te leggen. Doe dit steeds achter glas en niet buiten. Verschillende weersinvloeden (zon, regen, temperatuur) kunnen de kleur van je edelstenen veranderen. Er zijn nog meer technieken voor het reinigen van je edelstenen, maar dit zijn de meest eenvoudige.

Nu zijn je stenen schoon en zuiver en kan je de energie benutten voor je eigen heling.

Meer Edelsteen sets

In onze shop hebben we diverse edelsteen sets voor speciale momenten. Zo hebben we een edelsteen zakje voor liefde, een troost cadeau, edelstenen voor kinderen en studenten en als je op zoek bent naar een bijzonder cadeau, dan hebben we giftsets voor een geboorte, om mama te vieren of een zwangerschap.

In onze shop vind je de leukste cadeaus voor elke gelegenheid en elk budget!

Bij Crystals by Lina werken we enkel met Natuurlijke Edelstenen. We hebben originele cadeaus voor zwangerschap, cadeaus voor mama, edelstenen voor baby, edelstenen voor vriendschap, edelstenen voor bescherming, edelstenen voor kinderen, edelstenen voor je sterrenbeeld, edelstenen voor liefde, edelstenen voor rouw en verdriet, edelstenen voor studenten en edelstenen tegen stress. Daarnaast hebben we de mooiste edelstenen cadeaus met chakrastenen en edelstenen voor mindfulness meditatie.

In onze shop vind je ook kralen armbanden met edelstenen zoals rozenkwarts, blauwe chalcedoon, lavasteen, tijgeroog en amethist en heerlijk geurende edelsteen geurkaarsjes.

Daarnaast hebben we een mooie collectie zilveren sieraden met edelstenen – 100% sterling silver. Onze vergulde en goud vermeil sieraden hebben een kern van 100% sterling silver. Ons motto: ‘Jij bent echt, je sieraden toch ook!’

Wat dacht je van een mooi paar edelsteen oorbellen of oorknopjes, een prachtige zilveren edelsteen armband met fonkelende edelstenen of een zilveren edelsteen ring. In onze collectie edelsteen kettingen en hangers vind je populaire edelstenen zoals maansteen, amethist en rozenkwarts.