5 beste edelstenen tegen stress en spanningen

5 Beste Edelstenen tegen Stress

We gaan allemaal eens doorheen stressvolle periodes in het leven. Soms komt er heel wat op je af en moet je presteren. De verwachtingen op het gebied van werk zijn soms hoog gespannen. Maar ook thuis, de kinderen, je partner vragen vaak heel veel van je. En dan wordt je soms geconfronteerd met gebeurtenissen waar je geen vat op hebt: het verlies van je job, financiële moeilijkheden, ruzies met anderen, … Je zou voor minder stress hebben. Edelstenen kunnen je hierbij ondersteunen. Hier zijn de 5 beste edelstenen tegen stress.

Om je stress te verminderen kan je ontspanningsoefeningen doen, meer tijd in de natuur doorbrengen of mediteren. Een handig hulpmiddel daarbij is het gebruik van edelstenen. Edelstenen beschikken immers over geneeskrachtige eigenschappen die je kunnen ondersteunen tijdens stressvolle periodes.

5 Beste Edelstenen tegen stress

Amethist

Amethist

Amethist is een sterk beschermende steen met hoge spirituele vibraties. De steen zorgt voor een beschermende barrière die het kristal haalt uit de eigen positieve energie en vrolijke ingesteldheid. Amethist heeft de eigenschap negatieve energie om te zetten in positieve vibraties. Amethist brengt je tot rust en heeft een kalmerende invloed omdat de steen je tot zelfreflectie en dieper inzicht dwingt. De steen maakt geduldig en evenwichtig. Amethist heeft een positieve invloed op het zenuwstelsel, vermindert hoofdpijnstress en spanning en verlicht pijn.

Citrien

citrien

Citrien is een gele kwartssoort. Deze zonnige steen brengt zijn drager zelfvertrouwen, zelfrespect, energie en levensvreugde. De steen geeft moed en trekt geluk, voorspoed, succes en rijkdom aan. Het is een steen die staat voor energie en kracht. Citrien helpt je om conflicten op te lossen en je op een gezonde manier te uiten.  De steen beschermt tegen depressies, angsten en fobieën en helpt om zelfdestructief gedrag te gaan overwinnen. 

Opaal

opaal

Opaal is een sterk activerende steen. De steen verlaagt je stressniveaus en maakt je vrolijk, optimistisch waardoor je opnieuw zin in het leven krijgt. Opaal doet je je zorgen vergeten en stimuleert de creativiteit waardoor je tot nieuwe ideeën komt. Opaal is een erg krachtige steen en voorziet je lichaam en geest van nieuwe energie. De steen tempert stemmingswisselingen en depressieve stemmingen.

Labradoriet

labradoriet

Labradoriet is een sterk beschermende steen die het bewustzijn verhoogt. De steen werkt ondersteunend bij angsten en onzekerheden en kalmeert een overactieve geest. Op deze manier vermindert Labradoriet zorgen en stress en brengt je geest tot rust. De steen is ook erg geschikt bij vermoeidheid en burnout. De steen versterkt het zelfvertrouwen en geeft je de kracht om door te gaan.

Aquamarijn

aquamarijn

Aquamarijn is een spirituele steen die een kalmerende en zuiverende werking heeft op het lichaam en de geest. Aquamarijn brengt de chakra’s en het aura in balans. De steen helpt om gevoelens van boosheid en irritatie te verminderen en helpt je om eerlijk te zijn tegenover jezelf en anderen. Het is een steen die erg geschikt is voor hoogsensitieve mensen.

Edelstenen tegen Stress

In onze shop hebben we 2 sets edelstenen tegen stress voor jou samengesteld met edelstenen die bijzondere eigenschappen bezitten: een edelsteen set voor studenten en een edelsteen set tegen stress.

De kracht van edelstenen

Crystal Healing of het helen met kristallen is een eeuwenoude praktijk waarbij natuurlijke edelstenen en kristallen gebruikt worden om het lichaam te genezen, de geest te stimuleren en de ziel te activeren. Er zijn ontelbare bewijzen gevonden in de geschiedenis waar de helende kracht van kristallen is genoemd in verschillende culturen en beschavingen. Van Egyptenaren, Maya’s, Sumeriërs en Indiërs weten we allang dat ze zichzelf versierden met kristallen om het kwaad af te weren en zichzelf te beschermen tegen donkere krachten.

Kristallen zijn natuurlijke mineralen die meestal onder de Aarde worden aangetroffen en zijn gevormd door duizenden jaren van kristallisatie in verschillende omgevingsomstandigheden. Omdat kristallen inherent verbonden zijn met de natuur, hebben ze een ongelooflijke kracht om pijn en onrust in een menselijk lichaam te voelen en het lichaam en de geest te helen. 

Edelstenen kunnen je kracht geven en depressieve gevoelens helpen een plek te geven. Edelstenen kunnen je ook helpen met rouwen en het verwerken van verdriet of moeilijke ervaringen.

Hoe gebruik je edelstenen tegen stress?

Edelstenen kan je op verschillende manieren een plek geven in je leven. Draag ze als talisman dicht bij je, gebruik ze tijdens meditatie of geef ze een bijzonder plekje in je huis zoals een plek waar je vaak vertoeft of leg ze op je nachtkastje.

Door edelstenen met bepaalde helende eigenschappen dicht bij je te dragen, kunnen ze de drager ervan ondersteunen, kracht geven of net beschermen tegen negatieve invloeden van buitenaf. Om een edelsteen als amulet of talisman te dragen, stop je de steen in je zak of draag je die als een sieraad rond je hals of pols. Draag ze bij je als je het moeilijk hebt en wat extra steun kan gebruiken. Neem ze in je handen tijdens een moment van mindfulness of meditatie.

Je kan edelstenen ook een vaste plek geven in je huis. Zo kunnen ze jezelf en je huisgenoten afschermen van negatieve invloeden en je huis vervullen met warmte en liefde.

Hoe reinig en zuiver je edelstenen?

Vooraleer je edelstenen en kristallen kan gebruiken, is het belangrijk om ze eerst te reinigen en zuiveren van de energie van buitenaf. Dit doe je door de stenen even onder koud stromend water te houden. Let op, sommige stenen zoals hematiet zijn erg gevoelig voor water. Laat ze dus niet in het water liggen.

Je kan je stenen ook reinigen door ze een nacht in het licht van de volle maan te leggen. Doe dit steeds achter glas en niet buiten. Verschillende weersinvloeden (zon, regen, temperatuur) kunnen de kleur van je edelstenen veranderen. Er zijn nog meer technieken voor het reinigen van je edelstenen, maar dit zijn de meest eenvoudige.

Nu zijn je stenen schoon en zuiver en kan je de energie benutten voor je eigen heling.

Meer Edelsteen Sets

In onze shop vind je de leukste cadeaus voor elke gelegenheid en elk budget!

Bij Crystals by Lina werken we enkel met Natuurlijke Edelstenen. We hebben originele cadeaus voor zwangerschap, cadeaus voor mama, edelstenen voor baby, edelstenen voor vriendschap, edelstenen voor bescherming, edelstenen voor kinderen, edelstenen voor je sterrenbeeld, edelstenen voor liefde, edelstenen voor rouw en verdriet, edelstenen voor studenten en edelstenen tegen stress. Daarnaast hebben we de mooiste edelstenen cadeaus met chakrastenen en edelstenen voor mindfulness meditatie.

In onze shop vind je ook kralen armbanden met edelstenen zoals rozenkwarts, blauwe chalcedoon, lavasteen, tijgeroog en amethist en heerlijk geurende edelsteen geurkaarsjes.

Daarnaast hebben we een mooie collectie zilveren sieraden met edelstenen – 100% sterling silver. Onze vergulde en goud vermeil sieraden hebben een kern van 100% sterling silver. Ons motto: ‘Jij bent echt, je sieraden toch ook!’

Wat dacht je van een mooi paar edelsteen oorbellen of oorknopjes, een prachtige zilveren edelsteen armband met fonkelende edelstenen of een zilveren edelsteen ring. In onze collectie edelsteen kettingen en hangers vind je populaire edelstenen zoals maansteen, amethist en rozenkwarts.