regenboog maansteen
| |

Regenboog Maansteen werking en betekenis

Regenboog Maansteen heeft een sterke vrouwelijke energie en is sterk verbonden met de maan. De steen staat voor intuïtie, gevoel, liefde en vruchtbaarheid. Regenboog maansteen doet een beetje denken aan een regenboog omwille van de verschillende kleuren die oplichten als er licht op schijnt. Sieraden met Regenboog Maansteen zijn dan ook prachtig en schitteren in het zonlicht!

Regenboog Maansteen kenmerken

Kleur

Hanger met Regenboog Maansteen

Regenboog Maansteen heeft een doorschijnende, witte kleur met een soms blauwe schijn. Als het zonlicht erop schijnt, kan je de kleuren van de regenboog zien glinsteren. Regenboog Maansteen bevat vaak kleine stukjes zwarte toermalijn.

Vindplaats

Regenboog Maansteen wordt vooral in Australië, Italië, Canada, Mexico, Madagaskar en Sri Lanka gevonden.

Fysische eigenschappen

Deze steen wordt soms witte labradoriet genoemd en behoort tot de familie van de veldspaten. Veldspaat is de naam van een grote groep gesteentevormende silicaatmineralen die meer dan 50% van de aardkorst uitmaken. Ze worden gevonden in stollingsgesteenten, metamorfe gesteenten en sedimentaire gesteenten in alle delen van de wereld.

 • Samenstelling: (Na,Ca)Al1-2Si3-2O8 – Triklien
 • Hardheid: 6 – 6.5 – op Mohs-schaal van 1 (zacht) tot 10 (hard)
 • Dichtheid: 2,58
 • Transparantie: licht transparant met een glas glans of parel glans

Etymologie

Sinds de oudheid wordt de steen gebruikt voor de vruchtbaarheid en zwangerschappen. Volgens een hindoeïstische legende werd maansteen gevormd door manestralen, terwijl de Romeinen geloofden dat het was gemaakt van druppels maanlicht. In India werd maansteen gezien als een heilige steen. Regenboog Maansteen wordt ook wel witte labradoriet genoemd omdat het een transparante variëteit is van labradoriet.

Een regenboog staat voor vreugde en geluk en wordt veroorzaakte door minuscule breuken binnenin de steen.

Sterrenbeeld

Regenboog Maansteen hoort bij de kreeft, steenbok, schorpioen, vissen, maagd en weegschaal.

Chakra

Regenboog Maansteen brengt de Chakra’s in balans en hoort vooral bij het 2de Chakra of Sacraal Chakra, het 3de of zonnevlecht Chakra en het 7de Chakra of Kruin Chakra.

Regenboog Maansteen werking

Wat is de betekenis van regenboog maansteen op spiritueel, mentaal, emotioneel en lichamelijk vlak?

Spiritueel

Maansteen is een sterke beschermsteen en staat symbool voor transformatie. De steen scherpt de intuïtie en zorgt voor spirituele heling. De steen stimuleert spirituele gaven zoals helderziendheid en paranormale gaven. De steen zorgt voor erg levendige dromen en een dieper inzicht. Het is een steen die je kracht geeft tijdens belangrijke levensmomenten en je helpt je eigen weg te vinden.

Mentaal en emotioneel

Regenboog Maansteen is verbonden met de verschillende cycli van de maan en heeft een sterke vrouwelijke energie. De steen versterkt de vrouwelijke intuïtie en heeft een kalmerend effect op de emoties. Regenboog Maansteen werkt rustgevend en beschermt je aura tegen negativiteit. De steen werkt ook ondersteunend bij slapeloosheid en slaapwandelen.

Lichamelijk

Regenboog Maansteen is een goede steen voor vrouwen. Het is de steen van de vruchtbaarheid en ondersteunt moeders tijdens zwangerschap, geboorte en borstvoedingsperiode. De steen wordt ook gebruikt om premenstruele klachten alsook overgangsklachten te verminderen. Regenboog Maansteen werkt ontgiftend en brengt de vrouwelijke hormonen in balans. De steen heeft een positief effect op de inwendige organen, ogen, bloedvaten en zenuwen.

Regenboog maansteen hanger

Regenboog Maansteen verzorging

Regenboog Maansteen is een zachte en broze steen. De steen kan makkelijk krassen en is zeer breekbaar. Het is dan ook belangrijk om sieraden met regenboog maansteen goed te verzorgen. Dat houdt in dat je voorkomt dat de steen in contact komt met chemicaliën en poetsmiddelen, en dat je water en fel zonlicht zo veel mogelijk vermijdt. Je poetst regenboog maansteen het best met een edelstenen doekje of microvezel doekje. Enkel bij diepe verontreiniging mag je de steen heel kort onder stromend water reinigen. Heeft de steen zijn glans verloren, dan kan je de steen poetsen met een druppeltje minerale olie op een zachte doek.

Regenboog Maansteen ontladen en opladen

Maansteen Ontladen

Regenboog Maansteen kan je op verschillende manieren energetisch reinigen of ontladen:

 1. Maanlicht: leg de steen bij volle maan een nacht op de vensterbank. Doe dit steeds achter glas en vergeet je steen ’s ochtends niet uit het zonlicht te halen.
 2. Witte Salie of Palo Santo : Met gedroogde witte salie of Palo Santo (Heilig hout) kan je kwartssoorten reinigen door ze even in de zuiverende rook te houden.
 3. Seleniet: Seleniet staven zijn ideaal om je kristallen te reinigen. Leg je kristallen gewoon tegen de seleniet staven aan of stop ze een nachtje samen in een kistje of zakje.
 4. Hematiet: een andere manier om je stenen te ontladen, is door ze een nacht in een abalone schelp te leggen met hematiet steentjes.
 5. Water: Minder geschikt voor regenboog maansteen.
 6. Aarde: leg de steen een nachtje in de aarde.

Maansteen Opladen

Regenboog Maansteen hoef je niet op te laden omdat het door het ontladen opnieuw in balans komt. Maar als je dit toch wil doen dan kan het op deze manieren:

 • Maanlicht: leg de steen bij volle maan een nacht op de vensterbank. Doe dit steeds achter glas en vergeet je steen ’s ochtends niet uit het zonlicht te halen.
 • Zonlicht: Leg je steen enkele uren in direct zonlicht. Let op dat het niet te heet wordt.
 • In de aarde: leg je steen een nachtje in de aarde.

  Regenboog Maansteen cadeau ideeën

  In onze shop vind je de leukste cadeaus voor elke gelegenheid en elk budget!

  Bij Crystals by Lina werken we enkel met Natuurlijke Edelstenen. We hebben originele cadeaus voor zwangerschap, cadeaus voor mama, edelstenen voor baby, edelstenen voor vriendschap, edelstenen voor bescherming, edelstenen voor kinderen, edelstenen voor je sterrenbeeld, edelstenen voor liefde, edelstenen voor rouw en verdriet, edelstenen voor studenten en edelstenen tegen stress. Daarnaast hebben we de mooiste edelstenen cadeaus met chakrastenen en edelstenen voor mindfulness meditatie.

  In onze shop vind je ook kralen armbanden met edelstenen zoals rozenkwarts, blauwe chalcedoon, lavasteen, tijgeroog en amethist en heerlijk geurende edelsteen geurkaarsjes.

  Daarnaast hebben we een mooie collectie zilveren sieraden met edelstenen – 100% sterling silver. Onze vergulde en goud vermeil sieraden hebben een kern van 100% sterling silver. Ons motto: ‘Jij bent echt, je sieraden toch ook!’

  Wat dacht je van een mooi paar edelsteen oorbellen of oorknopjes, een prachtige zilveren edelsteen armband met fonkelende edelstenen of een zilveren edelsteen ring. In onze collectie edelsteen kettingen en hangers vind je populaire edelstenen zoals maansteen, amethist en rozenkwarts.