Geboortesteen ringen - edelstenen en geboortemaand- welke edelstenen passen bij jouw geboortemaand

Welke edelstenen passen bij jouw geboortemaand?

Welke edelstenen passen bij jouw geboortemaand? Aan elke maand wordt volgens kenners een bepaalde edelsteen toegeschreven. De maand waarin je geboren werd, bepaalt dus de edelsteen die bij jou past. Iedere geboortesteen heeft zijn eigen betekenis en staat bijvoorbeeld symbool voor vrede, rust of een goede gezondheid.

Reeds eeuwenlang worden edelstenen gebruikt omwille van hun helende eigenschappen. Zelfs in de bijbel vind je verwijzingen naar bijzondere stenen. Er werd geloofd dat je geboortemaand verbonden was met een specifieke edelsteen en dat die jouw kracht zou geven. Edelstenen werden vroeger vaak gedragen als bescherming tegen het kwade of om je te vrijwaren van ziektes.

Geboortesteen sieraden zijn dan ook ideaal als geluksbrenger of amulet. Ze zijn het ideale geschenk voor jezelf of om je geliefde te verrassen. Hieronder vind je welke edelstenen passen bij jouw geboortemaand.

Welke edelstenen passen bij jouw geboortemaand?

Geboortesteen ringen - edelstenen en geboortemaand- welke edelstenen passen bij jouw geboortemaand

Geboortesteen januari: granaat

Granaat heeft een sterk genezende en troostende werking. Granaat lost blokkades en remmingen op en versterkt de wilskracht. De steen geeft hoop, moed, optimisme en zin in het leven. Meer lezen?

Geboortesteen februari: amethist

Amethist (paarse of groene kleur) is een extreem krachtige en beschermende steen met een hoge spirituele vibratie. De steen beschermt tegen negatieve energie en zet die om in liefde. Het is een helende & kalmerende steen die de geest tot rust brengt. Meer lezen?

Geboortesteen maart: aquamarijn en bloedsteen

Aquamarijn is een vrij kostbare edelsteen. Het is een spirituele steen die een kalmerende en zuiverende werking heeft op het lichaam en de geest. Aquamarijn brengt de chakra’s en het aura in balans. Meer lezen?

Geboortesteen april: diamant, witte topaas en bergkristal

Diamant is een vrij kostbare edelsteen. De steen staat symbool voor eeuwige liefde en wordt vaak in verlovingsringen verwerkt. Diamant heeft een erg krachtige energie en versterkt je band met Goddelijke en hogere energieën. De steen bevordert spirituele inzichten en helderziendheid. De steen is verbonden met het voorhoofd chakra (6e) & Kruin chakra (7e).

Witte Topaas of pure topaas staat symbool voor liefde en affectie. De steen trekt geluk, voorspoed en liefde aan en helpt je je dromen waar te maken. Deze helende steen vermindert stress en depressies en zorgt voor een helder inzicht. De steen hoort bij geboortemaand april en de sterrenbeelden ram en stier

Bergkristal is een sterk energetische steen die positieve en vitaliserende energie brengt. De steen heeft helende & reinigende eigenschappen die het lichaam zuivert en de zeven chakra’s in balans brengt. Meer lezen?

Geboortesteen mei: smaragd, moldaviet en malachiet

Smaragd heeft een intense groene kleur en staat voor onvoorwaardelijke liefde en mededogen. De steen opent je hart, versterkt vriendschap en eenheid met je partner.

Malachiet heeft een sterk beschermende kracht. De steen beschermt tegen negatieve energie alsook elektromagnetische straling en aardstralen. Meer lezen?

Moldaviet hoort bij de sterrenbeelden stier en tweeling. Deze steen werkt in op het Hart Chakra, heeft krachtige, helende eigenschappen en helpt je om negatieve emoties los te laten. De steen helpt je om over je gevoelens te communiceren. Moldaviet stimuleert spirituele groei, bevordert de intuïtie en helpt om lichaam en geest in balans te brengen.

Geboortesteen juni: maansteen en parel

Maansteen heeft een sterke vrouwelijke energie en is sterk verbonden met de maan. De steen staat voor intuïtie, gevoel, liefde en vruchtbaarheid.

Parels zijn sterk verbonden met de maan en de vrouwelijke intuïtie. Ze worden ook wel ‘tranen van geluk’ genoemd en brengen hun drager rust, vrede en verlichting. Ze helpen om emotioneel in balans te komen. Meer lezen?

Geboortesteen juli: robijn

Robijn is een sterk activerende steen. De steen geeft moed, kracht en energie. Het is de steen van levenskracht, liefde, hartstocht en innerlijke vuur. Meer lezen?

Geboortesteen augustus: peridoot en jade

Peridoot is een beschermende steen en staat voor groei en persoonlijke ontwikkeling. De steen brengt harmonie, een goede gezondheid, vermindert spanningen en zorgt voor een goede nachtrust.

Jade is een reinigende en beschermende steen. Jade trekt geluk, voorspoed, succes en rijkdom aan. De steen opent het Hartchakra, bevordert (zelf)liefde en creativiteit. Meer lezen?

Geboortesteen september: saffier, ioliet en lapis lazuli

Saffier is een krachtige steen en brengt voorspoed, geestelijke gezondheid, wijsheid en inzicht. De steen staat ook voor trouw en vriendschap in liefdesrelaties en beschermt zijn drager tegen ongewenste gedachten.

Ioliet, ook wel water saffier genoemd, was erg populair bij de Vikings. De kleur varieert van licht tot donker blauw. Het is een spirituele steen die de intuïtie versterkt. De steen helpt je om je eigen weg te bewandelen en op zoek te gaan naar wie je echt bent. De steen versterkt de creativiteit en werkt in op het Keel chakra (5e), het voorhoofd chakra (6e) en het kruin chakra (7e). Het is de steen van de maand september.

Lapis lazuli is een sterk spirituele steen. De steen brengt zijn drager wijsheid, verlichting, inzicht en innerlijke rust. Meer lezen?

Geboortesteen oktober: opaal en rozenkwarts

Opaal is een emotionele steen die de emoties versterkt en remmingen opheft. Dit bevordert de communicatie met anderen. De steen is sterk activerend en brengt vrolijkheid, levenslust en optimisme.

De steen van de liefde opent het hart chakra en helpt liefde te geven & ontvangen. Dit zorgt voor innerlijke rust en harmonie en maakt je bewust van je eigen kwetsbaarheid.  Meer lezen?

Geboortesteen november: citrien en gele topaas

Citrien is een gele kwartssoort. Deze zonnige steen brengt zijn drager zelfvertrouwen, zelfrespect, energie en levensvreugde. De steen geeft moed en trekt geluk, voorspoed, succes en rijkdom aan.

Topaas staat symbool voor liefde en affectie. De steen trekt geluk, voorspoed en liefde aan en helpt je je dromen waar te maken. Meer lezen?

Geboortesteen december: turkoois en blauwe topaas

Turkoois is een beschermende en spirituele edelsteen. De steen heeft een kalmerende invloed op de geest en brengt innerlijke rust. De steen werkt als talisman en beschermt zijn drager tegen negatieve energie van buitenaf.

Topaas staat symbool voor liefde en affectie. De steen trekt geluk, voorspoed en liefde aan en helpt je je dromen waar te maken. Meer lezen?

Shop edelstenen die passen bij je geboortemaand

granaat
JANUARI / granaat
amethist
FEBRUARI / amethist
aquamarijn
MAART / aquamarijn – bloedsteen
diamant
APRIL / diamant – bergkristal

smaragd
MEI / smaragd – malachiet

maansteen
JUNI / maansteen – parel
robijn
JULI / robijn
peridoot
AUGUSTUS / peridoot – jade
saffier
SEPTEMBER / saffier – lapis lazuli
toermalijn
OKTOBER / opaal – rozenkwarts

citrien
NOVEMBER / citrien – gele topaas

aquamarijn
DECEMBER / turkoois blauwe topaas

Edelstenen als amulet of geluksbrenger

Door edelstenen met bepaalde helende eigenschappen dicht bij je te dragen, kunnen ze de drager ervan ondersteunen, kracht geven of net beschermen tegen negatieve invloeden van buitenaf. Om een edelsteen als amulet te dragen, stop je de steen in je zak of draag je die als een sieraad rond je hals of pols. Draag ze bij je als je naar een examen gaat of een moeilijk gesprek hebt. Neem ze in je handen als je nadenkt en je hoofd probeert leeg te maken of als je net behoefte hebt aan extra focus.

Edelstenen kunnen je kracht geven en depressieve gevoelens helpen een plek te geven. Edelstenen kunnen je ook helpen met rouwen en het verwerken van verdriet of moeilijke ervaringen. Ze zijn een lief gebaar als je iemand een hart onder de riem wil steken.

Maar je kan edelstenen ook een plek geven in je huis. Zo kunnen ze jezelf en je huisgenoten afschermen van negatieve invloeden en je huis vervullen met warmte en liefde.

Geboortesteen sieraden

Dit vind je vast ook leuk!

Edelstenen volgens sterrenbeeld

Ook aan de verschillende sterrenbeelden van de dierenriem worden bepaalde edelstenen toegeschreven. Het zijn stenen die bepaalde eigenschappen van het sterrenbeeld versterken of net matigen. Lees hier meer over welke edelstenen passen bij jouw sterrenbeeld.