Rozenkwarts hart in eco-friendly geschenkverpakking (2) - geboortesteen oktober

Geboortesteen oktober

Geboortesteen oktober. Wat is je geboortesteen als je geboren bent in oktober? Een geboortesteen is een edelsteen of kristal die bij je geboortemaand hoort.

De maand waarin je geboren bent en het sterrenbeeld dat daarbij hoort, bepalen je geboortesteen. Volgens experten heeft je geboortesteen bijzondere eigenschappen en geeft de steen zijn drager bescherming, kracht, een goede gezondheid en ondersteuning.

Aan sommige maanden van het jaar worden meer dan één geboortestenen toegeschreven. Door je geboortesteen bij je te dragen als juweel (halsketting, ring, oorbellen of armband) werkt je geboortesteen als een talisman of amulet.

Reeds eeuwenlang worden geboortesieraden als geschenk gegeven. Mensen geloofden dat ze je beschermen tegen het kwade en je vrijwaren van ziektes. Ook vandaag dragen veel mensen een geboortesteen bij zich. Daarbij zijn geboortesieraden erg trendy.

Geboortestenen vormen een fascinerend en eeuwenoud aspect van menselijke cultuur en spiritualiteit. Het concept van geboortestenen heeft diepgaande wortels en is in verschillende culturen en tijdsperioden omarmd. Het geloof in de speciale eigenschappen van deze stenen gaat veel verder dan alleen het bepalen van je geboortesteen op basis van de maand waarin je bent geboren.

De traditie van geboortestenen

In de traditie van geboortestenen zijn er niet alleen edelstenen voor elke maand, maar er zijn ook overtuigingen en rituelen die ermee verweven zijn. Deze stenen worden beschouwd als meer dan alleen sieraden; ze zijn symbolen van bescherming, kracht en heling. Door de geschiedenis heen werden ze gedragen als amuletten om kwade invloeden af te weren en om genezing en geluk te bevorderen.

Geboortestenen voor de maand oktober zoals opaal, roze toermalijn en rozenkwarts bieden elk hun unieke betekenis en symboliek, en ze worden vaak gezien als dragers van emotionele steun en spirituele groei. Het dragen van geboortesteensieraden, of het nu een prachtige halsketting, een fonkelende ring of elegante oorbellen is, heeft zich ontwikkeld tot een moderne, stijlvolle trend die de diepgewortelde overtuigingen van bescherming en spirituele groei weerspiegelt. Het is een manier om onze connectie met de kosmos en de aarde te eren, en tegelijkertijd een persoonlijke expressie van schoonheid en betekenis. De traditie van geboortestenen blijft evolueren, maar de fascinatie voor hun mystiek en esthetiek zal altijd relevant blijven.

Geboortesteen oktober

De geboortestenen die bij de maand oktober horen, zijn opaal, roze toermalijn en rozenkwarts.

  • Opaal is wit, geel, roze, oranje, lichtblauw of zwart
  • Opaal hoort bij sterrenbeelden tweelingen, leeuw, maagd en weegschaal
  • Opaal is een emotionele steen die de emoties versterkt en remmingen opheft. Dit bevordert de communicatie met anderen. De steen is sterk activerend en brengt vrolijkheid, levenslust en optimisme.
  • Wist je dit? Vroeger geloofde men dat een ketting met opaal beschermde tegen het kwade. De naam komt van het latijnse woord opalus en betekent ‘kostbaar juweel’.
Geboortesteen ring oktober met roze opaal - zilver - geboortesteen oktober
Opaal, geboortesteen oktober

Opaal als geboortesteen voor oktober


Het verband tussen opaal en de maand oktober als geboortesteen heeft zijn wortels in historische en symbolische tradities. Hoewel er geen definitieve verklaring is voor de associatie van opaal met oktober, zijn er enkele theorieën en factoren die tot deze toewijzing hebben geleid:

  1. Verscheidenheid van kleuren: Opaal is een edelsteen die bekend staat om zijn schitterende iriserende kleuren, die een breed spectrum bestrijken, van wit en geel tot roze, oranje, lichtblauw en zelfs zwart. Deze verscheidenheid aan kleuren kan symbool staan voor de vele facetten van de herfst en het veranderende landschap in oktober.
  2. Symboliek van transformatie: Opaal heeft vaak een mysterieuze en bijna magische uitstraling vanwege de schitterende kleurveranderingen wanneer het wordt bewogen. Dit wordt soms geïnterpreteerd als een weerspiegeling van de transformatie die plaatsvindt in de natuur tijdens de herfstmaand oktober, wanneer bladeren verkleuren en seizoenen veranderen.
  3. Historische en culturele betekenis: In sommige culturen werd opaal beschouwd als een waardevolle en beschermende edelsteen die geluk en voorspoed bracht. Het werd gedragen om kwade krachten af te weren en de drager te beschermen.
  4. Astrologische overwegingen: In de astrologie zijn er connecties tussen sterrenbeelden en edelstenen. Mensen geboren in oktober hebben sterrenbeelden zoals tweelingen, leeuw, maagd en weegschaal. Opaal wordt vaak geassocieerd met deze sterrenbeelden en wordt beschouwd als gunstig voor mensen die onder deze tekens zijn geboren.

Roze toermalijn als geboortesteen voor oktober

Roze toermalijn, is geen traditionele geboortesteen voor de maand oktober. De associatie tussen roze toermalijn en oktober is relatief nieuw en heeft waarschijnlijk te maken met de commerciële verkoop van edelstenen en sieraden.

Roze toermalijn staat echter beter bekend als de geboortesteen voor de maand oktober. Het is belangrijk op te merken dat het concept van geboortestenen grotendeels gebaseerd is op traditie en folklore, en er bestaan geen universele regels voor het toewijzen van edelstenen aan specifieke maanden. In plaats daarvan worden geboortestenen vaak bepaald door persoonlijke en culturele voorkeuren.

Roze toermalijn is een prachtige edelsteen die vaak wordt geassocieerd met liefde, emotionele genezing en compassie. Het wordt ook geassocieerd met het hartchakra en wordt beschouwd als een steen die innerlijke rust en emotioneel evenwicht kan bevorderen. Roze toermalijn is een beschermende en reinigende steen. De steen brengt balans tussen lichaam en geest. Roze toermalijn kan steun bieden tijdens moeilijke periodes in je leven. De steen brengt tot rust en laat je leven vanuit je gevoel. Hoewel roze toermalijn misschien niet traditioneel wordt geassocieerd met oktober, heeft het desalniettemin veel waardevolle eigenschappen die mensen van alle geboortemaanden aanspreken.

Rozenkwarts als geboortesteen voor oktober

Een andere steen die bij de maand oktober hoort is rozenkwarts. De steen van de liefde opent het hart chakra en helpt liefde te geven & ontvangen. Dit zorgt voor innerlijke rust en harmonie en maakt je bewust van je eigen kwetsbaarheid. De steen hoort bij de sterrenbeelden stier, steenbok en vissen.

Het gebruik van rozenkwarts als geboortesteen voor oktober heeft geen historische of astrologische basis. Rozenkwarts wordt doorgaans geassocieerd met de maand oktober. In plaats daarvan is rozenkwarts traditioneel verbonden met het sterrenbeeld Stier, dat loopt van eind april tot eind mei. Mensen die onder dit teken worden geboren, worden vaak geassocieerd met eigenschappen zoals stabiliteit, geduld en genegenheid, en rozenkwarts past goed bij deze kenmerken vanwege zijn symboliek van liefde en emotioneel welzijn.

Rozenkwarts is een roze tot lichtroze kwartsvariëteit en staat al eeuwenlang bekend als de “steen van de liefde”. Deze steen wordt vaak geassocieerd met liefde, romantiek en emotioneel evenwicht. Het opent het hartchakra en helpt bij het geven en ontvangen van liefde, wat kan bijdragen aan harmonieuze relaties en een gevoel van innerlijke rust.

Shop geboortesteen oktober

Shop geboortesteen sieraden

In onze shop vind je de leukste cadeaus voor elke gelegenheid en elk budget!

Bij Crystals by Lina werken we enkel met Natuurlijke Edelstenen. We hebben originele cadeaus voor zwangerschap, cadeaus voor mama, edelstenen voor baby, edelstenen voor vriendschap, edelstenen voor bescherming, edelstenen voor kinderen, edelstenen voor je sterrenbeeld, edelstenen voor liefde, edelstenen voor rouw en verdriet, edelstenen voor studenten en edelstenen tegen stress. Daarnaast hebben we de mooiste edelstenen cadeaus met chakrastenen en edelstenen voor mindfulness meditatie.

In onze shop vind je ook kralen armbanden met edelstenen zoals rozenkwarts, blauwe chalcedoon, lavasteen, tijgeroog en amethist en heerlijk geurende edelsteen geurkaarsjes.

Daarnaast hebben we een mooie collectie zilveren sieraden met edelstenen – 100% sterling zilver. Onze vergulde en goud vermeil sieraden hebben een kern van 100% zilver 925. Ons motto: ‘Jij bent echt, je sieraden toch ook!’

Wat dacht je van een mooi paar edelsteen oorbellen of oorknopjes, een prachtige zilveren edelsteen armband met fonkelende edelstenen of een zilveren edelsteen ring. In onze collectie edelsteen kettingen en hangers vind je populaire edelstenen zoals maansteen, amethist en rozenkwarts. Bekijk ook onze prachtige collectie geboortesteen sieraden.