Geboortesteen ring april met witte topaas - zilver - witte edelsteen

Geboortesteen april

Geboortesteen april. Wat is je geboortesteen als je geboren bent in april? Een geboortesteen is een edelsteen of kristal die bij je geboortemaand hoort.

De maand waarin je geboren bent en het sterrenbeeld dat daarbij hoort, bepalen je geboortesteen. Volgens experten heeft je geboortesteen bijzondere eigenschappen en geeft de steen zijn drager bescherming, kracht, een goede gezondheid en ondersteuning.

Aan sommige maanden van het jaar worden meer dan één geboortestenen toegeschreven. Door je geboortesteen bij je te dragen als juweel (halsketting, ring, oorbellen of armband) werkt je geboortesteen als een talisman of amulet.

Reeds eeuwenlang worden geboortesieraden als geschenk gegeven. Mensen geloofden dat ze je beschermen tegen het kwade en je vrijwaren van ziektes. Ook vandaag dragen veel mensen een geboortesteen bij zich. Daarbij zijn geboortesieraden erg trendy.

Geboortesteen april

De geboortestenen die bij de maand april horen zijn diamant, witte saffier, witte topaas, herkimer diamant en heldere kwarts.

Geboortesteen april – Diamant

Diamant is de primaire geboortesteen voor de maand april. Diamanten zijn wereldwijd bekend om hun schittering en schoonheid en worden vaak geassocieerd met liefde, kracht en eeuwigheid.

  • Diamant is meestal kleurloos, maar kan ook geel, bruin, groen, blauw, roze en rood zijn
  • Diamant hoort bij de sterrenbeelden ram en leeuw
  • Diamant is een vrij kostbare edelsteen. De steen staat symbool voor eeuwige liefde en wordt vaak in verlovingsringen verwerkt. Diamant heeft een erg krachtige energie en versterkt je band met Goddelijke en hogere energieën. De steen bevordert spirituele inzichten en helderziendheid. De steen is verbonden met het voorhoofd chakra (6e) & Kruin chakra (7e).
  • Wist je dit? In combinatie met andere stenen versterkt diamant de werking van de andere stenen.
zilveren ring met ongeslepen diamant_4

Er zijn echter alternatieve stenen die ook worden geassocieerd met de maand april.

Geboortesteen april – Witte Saffier

Witte saffieren zijn een alternatieve keuze voor diamanten. Ze hebben een vergelijkbare helderheid en schittering, maar ze zijn meestal geprijsd tegen lagere kosten dan diamanten.

Witte saffieren worden vaak geassocieerd met zuiverheid en onschuld vanwege hun heldere, witte uitstraling. Ze symboliseren een schone geest en worden soms gedragen om negatieve energieën af te weren. Sommige mensen geloven dat witte saffieren kunnen helpen bij spirituele groei en bewustwording. Ze worden beschouwd als stenen die de drager kunnen ondersteunen bij het verkennen van hun innerlijke zelf en het ontwikkelen van hoger bewustzijn.

Witte saffieren kunnen een kalmerend effect hebben en worden geassocieerd met het verminderen van stress en angst. Ze kunnen helpen om innerlijke rust en evenwicht te bevorderen. Witte saffieren worden soms gezien als symbolen van helderheid en inzicht. Ze kunnen helpen bij het nemen van weloverwogen beslissingen en het verkrijgen van een duidelijk perspectief op situaties.

In sommige tradities worden witte saffieren beschouwd als beschermende stenen die negatieve energieën kunnen afweren en de drager kunnen beschermen tegen kwade invloeden.

Geboortesteen april – Witte Topaas

Witte Topaas of pure topaas staat symbool voor liefde en affectie. De steen trekt geluk, voorspoed en liefde aan en helpt je je dromen waar te maken. Deze helende steen vermindert stress en depressies en zorgt voor een helder inzicht. De steen hoort bij geboortemaand april en de sterrenbeelden ram en stier.

Witte topaas wordt vaak geassocieerd met zuiverheid en onschuld vanwege de helderheid en schittering van de steen. Het wordt beschouwd als een symbool van zuiverheid en wordt soms gedragen als een teken van ongereptheid.

Het is ook een steen die spirituele groei en bewustwording kan bevorderen. Het kan helpen bij het openen van de geest en het versterken van spiritueel inzicht.

Geboortesteen ring april met witte topaas - goudkleurig (2)

Witte topaas wordt soms gebruikt voor zijn helende eigenschappen, waarbij het wordt geassocieerd met het in evenwicht brengen van de energiecentra (chakra’s) in het lichaam en het bevorderen van fysieke en spirituele genezing.

Witte topaas wordt vaak gezien als een steen die positieve energie kan aantrekken en negatieve energieën kan afweren. Het kan helpen bij het bevorderen van een positieve mindset en emotionele stabiliteit.

Geboortesteen april – Herkimer Diamant

Herkimer diamanten zijn dubbel-terminale kwartskristallen gevonden in delen van dolomiet in en rond Herkimer County, New York en het Mohawk River Valley in de Verenigde Staten. Het zijn geen diamanten. Herkimer diamanten staan bekend om hun helderheid en zuiverheid. Ze worden geassocieerd met het bevorderen van een heldere geest en een zuiver hart.

Herkimer diamanten worden vaak gezien als krachtige spirituele gereedschappen die spirituele groei en bewustwording kunnen bevorderen. Ze kunnen helpen bij het openen van de geest voor hogere inzichten en intuïtie. Herkimer diamanten worden soms gezien als stenen die de energiecentra (chakra’s) in het lichaam in evenwicht kunnen brengen en energie kunnen versterken. Ze worden ook gebruikt voor fysieke en emotionele genezing en worden geassocieerd met het in evenwicht brengen van energiestromen in het lichaam.

Geboortesteen april – Heldere kwarts

Een andere steen die bij de maand april hoort is heldere kwarts. Kwarts is een sterk energetische steen die positieve en vitaliserende energie brengt. De steen heeft helende & reinigende eigenschappen die het lichaam zuivert en de zeven chakra’s in balans brengt. De steen hoort bij de sterrenbeelden ram en stier.

Heldere kwarts, ook wel bekend als bergkristal, is een van de meest veelzijdige en krachtige stenen in de wereld van kristalgenezing en spiritualiteit. Het wordt vaak beschouwd als een ‘meester genezer’ vanwege de vele eigenschappen en toepassingen.

Heldere kwarts wordt vaak gebruikt om energie te versterken, zowel fysiek als spiritueel. Het kan helpen om negatieve energieën af te weren en positieve energieën te versterken. De steen bevordert helderheid van denken en verbetert van het concentratievermogen. Veel mensen gebruiken heldere kwarts tijdens meditatie om hun geest te kalmeren en te verhelderen. Het is een steen die spirituele groei en bewustwording kan bevorderen en kan helpen bij het openen van de geest voor hogere inzichten en intuïtie.

Heldere kwarts kan ook worden gebruikt om de energie van andere stenen te versterken. Het wordt vaak gecombineerd met andere edelstenen in sieraden en kristalgenezingssessies om hun effect te verbeteren.

Shop geboortesteen april

Shop geboortesteen sieraden

In onze shop vind je de leukste cadeaus voor elke gelegenheid en elk budget!

Bij Crystals by Lina werken we enkel met Natuurlijke Edelstenen. We hebben originele cadeaus voor zwangerschap, cadeaus voor mama, edelstenen voor baby, edelstenen voor vriendschap, edelstenen voor bescherming, edelstenen voor kinderen, edelstenen voor je sterrenbeeld, edelstenen voor liefde, edelstenen voor rouw en verdriet, edelstenen voor studenten en edelstenen tegen stress. Daarnaast hebben we de mooiste edelstenen cadeaus met chakrastenen en edelstenen voor mindfulness meditatie.

In onze shop vind je ook kralen armbanden met edelstenen zoals rozenkwarts, blauwe chalcedoon, lavasteen, tijgeroog en amethist en heerlijk geurende edelsteen geurkaarsjes.

Daarnaast hebben we een mooie collectie zilveren sieraden met edelstenen – 100% sterling zilver. Onze vergulde en goud vermeil sieraden hebben een kern van 100% zilver 925. Ons motto: ‘Jij bent echt, je sieraden toch ook!’

Wat dacht je van een mooi paar edelsteen oorbellen of oorknopjes, een prachtige zilveren edelsteen armband met fonkelende edelstenen of een zilveren edelsteen ring. In onze collectie edelsteen kettingen en hangers vind je populaire edelstenen zoals maansteen, amethist en rozenkwarts. Bekijk ook onze prachtige collectie geboortesteen sieraden.