Oorhangers met aquamarijn-3

Geboortesteen maart

Geboortesteen maart. Wat is je geboortesteen als je geboren bent in maart? Een geboortesteen is een edelsteen of kristal die bij je geboortemaand hoort.

De maand waarin je geboren bent en het sterrenbeeld dat daarbij hoort, bepalen je geboortesteen. Volgens experten heeft je geboortesteen bijzondere eigenschappen en geeft de steen zijn drager bescherming, kracht, een goede gezondheid en ondersteuning.

Aan sommige maanden van het jaar worden meer dan één geboortestenen toegeschreven. Door je geboortesteen bij je te dragen als juweel (halsketting, ring, oorbellen of armband) werkt je geboortesteen als een talisman of amulet.

Reeds eeuwenlang worden geboortesieraden als geschenk gegeven. Mensen geloofden dat ze je beschermen tegen het kwade en je vrijwaren van ziektes. Ook vandaag dragen veel mensen een geboortesteen bij zich. Daarbij zijn geboortesieraden erg trendy.

Geboortesteen maart

De geboortestenen die bij de maand maart horen zijn aquamarijn en bloedsteen.

Geboortesteen maart – Aquamarijn

Aquamarijn is een blauwe of blauwgroene edelsteen die vaak wordt geassocieerd met de zee en water. De steen wordt gezien als een symbool van helderheid en zuiverheid. Aquamarijn staat bekend om zijn kalmerende en verkoelende eigenschappen en wordt vaak gedragen om innerlijke rust en balans te bevorderen.

  • Aquamarijn heeft een helderblauwe kleur
  • Aquamarijn hoort bij de sterrenbeelden weegschaal, schorpioen, waterman en vissen
  • Aquamarijn is een vrij kostbare edelsteen. Het is een spirituele steen die een kalmerende en zuiverende werking heeft op het lichaam en de geest. Aquamarijn brengt de chakra’s en het aura in balans. De steen bevat genezende krachten voor het hart, de lever en de maag.
  • Wist je dit? Vroeger droegen zeevaarders een talisman met aquamarijn in de vorm van de God Neptunus ter bescherming.
Geboortesteen ring maart met aquamarijn - goudkleurig
Aquamarijn

Geboortesteen maart – Bloedsteen

Een andere steen die bij de maand maart hoort is bloedsteen of heliotroop, een groene steen met rode vlekjes. Bloedsteen werkt beschermend, aardend en kalmerend. De steen helpt je om grenzen stellen en je af te schermen tegen negatieve invloeden.

Bloedsteen is een groenachtige edelsteen met rode vlekken of insluitsels die lijken op bloeddruppels, vandaar de naam “bloedsteen.”

Bloedsteen wordt geassocieerd met moed, kracht en bescherming. Bloedsteen staat ook bekend om zijn zuiverende en aardende eigenschappen.

Geboortesteen maart
Bloedsteen of heliotroop

Beide stenen hebben unieke eigenschappen en symboliek en worden vaak gebruikt voor sieraden en als symbolische cadeaus voor mensen die in maart zijn geboren. De keuze van de geboortesteen kan afhangen van persoonlijke voorkeur en wat de drager of ontvanger van de steen het meest aanspreekt.

Shop geboortesteen maart

Shop geboortesteen sieraden

In onze shop vind je de leukste cadeaus voor elke gelegenheid en elk budget!

Bij Crystals by Lina werken we enkel met Natuurlijke Edelstenen. We hebben originele cadeaus voor zwangerschap, cadeaus voor mama, edelstenen voor baby, edelstenen voor vriendschap, edelstenen voor bescherming, edelstenen voor kinderen, edelstenen voor je sterrenbeeld, edelstenen voor liefde, edelstenen voor rouw en verdriet, edelstenen voor studenten en edelstenen tegen stress. Daarnaast hebben we de mooiste edelstenen cadeaus met chakrastenen en edelstenen voor mindfulness meditatie.

In onze shop vind je ook kralen armbanden met edelstenen zoals rozenkwarts, blauwe chalcedoon, lavasteen, tijgeroog en amethist en heerlijk geurende edelsteen geurkaarsjes.

Daarnaast hebben we een mooie collectie zilveren sieraden met edelstenen – 100% sterling zilver. Onze vergulde en goud vermeil sieraden hebben een kern van 100% zilver 925. Ons motto: ‘Jij bent echt, je sieraden toch ook!’

Wat dacht je van een mooi paar edelsteen oorbellen of oorknopjes, een prachtige zilveren edelsteen armband met fonkelende edelstenen of een zilveren edelsteen ring. In onze collectie edelsteen kettingen en hangers vind je populaire edelstenen zoals maansteen, amethist en rozenkwarts. Bekijk ook onze prachtige collectie geboortesteen sieraden.