zilveren hanger met robijn

Geboortesteen juli

Geboortesteen juli. Wat is je geboortesteen als je geboren bent in juli? Een geboortesteen is een edelsteen of kristal die bij je geboortemaand hoort.

De maand waarin je geboren bent en het sterrenbeeld dat daarbij hoort, bepalen je geboortesteen. Volgens experten heeft je geboortesteen bijzondere eigenschappen en geeft de steen zijn drager bescherming, kracht, een goede gezondheid en ondersteuning.

Aan sommige maanden van het jaar worden meer dan één geboortestenen toegeschreven. Door je geboortesteen bij je te dragen als juweel (halsketting, ring, oorbellen of armband) werkt je geboortesteen als een talisman of amulet.

Reeds eeuwenlang worden geboortesieraden als geschenk gegeven. Mensen geloofden dat ze je beschermen tegen het kwade en je vrijwaren van ziektes. Ook vandaag dragen veel mensen een geboortesteen bij zich. Daarbij zijn geboortesieraden erg trendy.

Geboortesteen juli

De geboortestenen die bij de maand juni horen zijn robijn en carneool.

Geboortesteen juli – robijn

Robijn is een kostbare edelsteen die vaak wordt geassocieerd met liefde, passie en kracht. De steen wordt ook wel de koning van de edelstenen genoemd vanwege zijn heldere rode kleur en symboliseert liefde en moed.

  • Robijn is bruin-zwart tot roze-rood
  • Robijn hoort bij de sterrenbeelden ram, kreeft, leeuw en steenbok.
  • Robijn is een sterk activerende steen. De steen geeft moed, kracht en energie. Het is de steen van levenskracht, liefde, hartstocht en innerlijke vuur. De steen beschermt zijn drager tegen het kwade.
  • Wist je dit? Oude Hindoes geloofden dat robijn de koning van de edelstenen was en offerden de steen aan de God Krishna.
moderne hanger met robijn
  1. Betekenis en symboliek: De robijn staat traditioneel symbool voor liefde, passie, moed en energie. Het wordt vaak geassocieerd met hartstocht en emotie, en het wordt gezien als een krachtige steen die de drager kan beschermen tegen negatieve energie.
  2. Kenmerken: Robijnen behoren tot de korundfamilie, net als saffieren, en hebben een helderrode kleur als gevolg van sporen van het mineraal chroom in de stenen. Ze hebben een hardheid van 9 op de schaal van Mohs, wat betekent dat ze zeer duurzaam en geschikt zijn voor dagelijks gebruik in sieraden.
  3. Herkomst: Robijnen worden gewonnen uit verschillende delen van de wereld, waaronder Myanmar (voorheen Birma), Sri Lanka, Thailand, Cambodja, en enkele delen van Afrika. Elke locatie kan robijnen van verschillende kwaliteit en kleurtinten produceren.
  4. Geschiedenis: Robijnen hebben een lange geschiedenis en worden al duizenden jaren gewaardeerd. In oude culturen werden robijnen vaak gezien als beschermers tegen het kwaad en werden ze als talismannen gedragen. Ze zijn te vinden in koninklijke juwelen en kronen over de hele wereld, en veel koninklijke families beschouwen de robijn als een waardevolle edelsteen.

Geboortesteen juli – carneool

Carneool is een oranjerode tot bruine variëteit van chalcedoon, een kwartsmineraal. De steen wordt vaak geassocieerd met energie, creativiteit en moed. Sommige mensen kiezen ervoor om carneool te dragen of te gebruiken als geboortesteen voor juli vanwege de warme kleur en eigenschappen die aan deze steen worden toegeschreven.

Carneool heeft een vrolijke en opwekkende energie. Deze steen zorgt voor balans en rust in tijden van stress en spanning. Carneool houdt zijn drager gemotiveerd en gefocust opdat die zijn doelen bereikt. De steen ondersteunt de passie en drijfkracht en maakt moedig wanneer je hier behoefte aan hebt.

Het is belangrijk op te merken dat verschillende culturen en tradities verschillende geboortestenen voor dezelfde maand kunnen hebben. Als iemand een speciale band heeft met carneool of een andere edelsteen, is het natuurlijk volkomen acceptabel om deze steen te dragen, ongeacht de traditionele toewijzingen. De keuze van een geboortesteen is vaak een persoonlijke en symbolische beslissing.

Shop geboortesteen juli

Shop geboortesteen sieraden

In onze shop vind je de leukste cadeaus voor elke gelegenheid en elk budget!

Bij Crystals by Lina werken we enkel met Natuurlijke Edelstenen. We hebben originele cadeaus voor zwangerschap, cadeaus voor mama, edelstenen voor baby, edelstenen voor vriendschap, edelstenen voor bescherming, edelstenen voor kinderen, edelstenen voor je sterrenbeeld, edelstenen voor liefde, edelstenen voor rouw en verdriet, edelstenen voor studenten en edelstenen tegen stress. Daarnaast hebben we de mooiste edelstenen cadeaus met chakrastenen en edelstenen voor mindfulness meditatie.

In onze shop vind je ook kralen armbanden met edelstenen zoals rozenkwarts, blauwe chalcedoon, lavasteen, tijgeroog en amethist en heerlijk geurende edelsteen geurkaarsjes.

Daarnaast hebben we een mooie collectie zilveren sieraden met edelstenen – 100% sterling zilver. Onze vergulde en goud vermeil sieraden hebben een kern van 100% zilver 925. Ons motto: ‘Jij bent echt, je sieraden toch ook!’

Wat dacht je van een mooi paar edelsteen oorbellen of oorknopjes, een prachtige zilveren edelsteen armband met fonkelende edelstenen of een zilveren edelsteen ring. In onze collectie edelsteen kettingen en hangers vind je populaire edelstenen zoals maansteen, amethist en rozenkwarts. Bekijk ook onze prachtige collectie geboortesteen sieraden.