gouden driehoek
|

Gouden driehoek: amethist, rozenkwarts en bergkristal

Amethist, rozenkwarts en bergkristal vormen samen de gouden driehoek. Deze krachtige kristallen versterken elkaar wanneer ze worden samen gebracht en geven samen méér energie. Samen zorgen ze voor liefde en harmonie doordat de drie-eenheid lichaam, geest en ziel verbindt. Hierdoor komt het lichaam beter in balans.

Alles in het leven bestaat uit energie en zoals je wel weet heeft alles ook een invloed op elkaar. Hoe je je voelt, hoe je omgeving daarop reageert en hoe de energie van je omgeving jou weer beïnvloedt. Het is allemaal met elkaar verbonden. En dat is ook zo met kristallen. Kristallen bestaan ook uit energie en geven die energie af aan hun omgeving. Op die manier worden kristallen reeds eeuwenlang gebruikt om te helen en om kracht te geven.

In ons lichaam bevinden zich zeven energievelden, die ook wel chakra’s worden genoemd. Amethist, bergkristal en rozenkwarts hebben een positieve invloed op de chakra’s.

De drie-eenheid

Amethist, rozenkwarts en bergkristal zijn elk op zich erg krachtige kristallen. Maar als ze samen worden gebracht, blijken ze elkaars energie te versterken. Dat betekent dat ze samen meer kunnen doen voor jou dan elk afzonderlijk. Deze kristallen worden ook wel de drie-eenheid genoemd door de manier waarop ze samenwerken. Samen zorgen ze voor liefde en harmonie doordat ze het lichaam, de geest en de ziel met elkaar verbinden op een dieper niveau. Hierdoor komt niet alleen je lichaam beter in balans, maar ook je chakra’s.

Bijzondere eigenschappen van de gouden driehoek

Amethist

Amethist is een kwartssteen en heeft een paarse kleur. Het is een extreem krachtige en beschermende steen met een hoge spirituele vibratie. De steen biedt de drager bescherming tegen negatieve energie van buitenaf en brengt de geest tot rust. Amethist heeft de kracht om negatieve energieën om te zetten in liefde en rust. Het is een helende en kalmerende steen die heel veel voor je kan betekenen.

amethist

De steen opent het kruin chakra en voorhoofd chakra (derde oog). Zo kan de steen je hoofd helder maken en je een dieper inzicht in jezelf geven. Op deze manier kan de steen je helpen bij de verwerking van pijnlijke ervaringen, rouw en verlies. Ook kan de steen een steun bieden om slechte gewoontes en verslavingen achter je te laten. De steen heeft een positieve invloed op hoofdpijn, migraine en slaapproblemen (nachtmerries) en ondersteunt de hersenen en zenuwstelsel.

Het is een erg spirituele steen en wordt daarom vaak gebruikt tijdens meditatie. De steen is ook heel geschikt voor baby’s en kinderen en helpt bij doorslapen en nachtmerries.

Beschermende en zuiverende steen die het zelfinzicht bevordert.

Rozenkwarts

Rozenkwarts is een kwartssteen en heeft een zachtroze kleur. De steen wordt ook wel de steen van de liefde genoemd en heeft een zachte energie. De steen opent het hart chakra. Dit zorgt voor innerlijke rust en harmonie en maakt je bewust van je eigen kwetsbaarheid. Hierdoor helpt de steen je te kalmeren en je van zorgen te bevrijden. De steen brengt tot rust en helpt je om beter liefde te geven & te ontvangen.

rozenkwarts

De steen staat niet alleen voor romantische liefde, maar ook de liefde voor familie en vrienden en bovenal liefde voor jezelf. De steen helpt je om open te staan voor liefde en brengt rust in je hart. De steen kan ondersteuning bieden bij de verwerking van pijnlijke emtionele ervaringen en troost bieden bij rouw en verlies. Als je hart tot rust komt, zal je beter in staat zijn om zelf ook liefde te geven.

De steen heeft een positieve invloed op het hart en de bloedvaten (bv. hoge bloeddruk), wordt vaak gebruikt bij overspannenheid en burn-out en ondersteunt de vruchtbaarheid. De steen is een fijne attentie voor baby’s en kinderen. Door een steen onder het bedje te plaatsen, voelen kinderen zich geborgen en geliefd.

De steen van de liefde opent het hart chakra en helpt liefde te geven & ontvangen.

Bergkristal

Bergkristal is een kleurloze kwartssoort. Het is een sterk energetische steen die positieve en vitaliserende energie brengt. De steen heeft helende & reinigende eigenschappen die het lichaam zuivert en de zeven chakra’s in balans brengt. Hierdoor kan bergkristal een goede ondersteuning bieden bij alle vormen van helen alsook meditatie.

bergkristal

De steen beschermt tegen negatieve invloeden van buitenaf waaronder straling van mobiele telefoons en computers, maar ook negatieve energie van mensen om je heen. Bergkristal zuivert de ruimte, brengt rust en harmonie, en zorgt voor een heldere geest. Op die manier helpt de steen je beter na te denken waardoor je makkelijker tot inzichten komt.

De steen zou verschillende positieve effecten hebben op de genezing van het lichaam en werkt vitaliserend, koortsverlagend en pijnstillend. De steen versterkt de werking van andere stenen en kan gebruikt worden om andere stenen op te laden.

Helende & reinigende steen die het lichaam zuivert en de chakra’s in balans brengt.

De gouden driehoek gebruiken

Om de gouden driehoek ten volle te benutten, neem je plaats op een rustige en veilige plek. Ga zitten op een matje op de grond of een comfortabele stoel. Laat je niet afleiden door je omgeving en adem diep in en uit. Om je aandacht beter op jezelf te richten, helpt het om je ogen te sluiten. Luister naar je eigen ademhaling en voel je lichaam en geest tot rust komen. Zorg ervoor dat je je stenen op voorhand hebt gereinigd van energieën van buitenaf. Dit doe je door de stenen even onder koud stromend water te houden.

Neem de gereinigde stenen één voor één in je handen en visualiseer wat je nodig hebt. Spreek uit waar de stenen je mee kunnen helpen, bijvoorbeeld ‘geef me de kracht om… ‘. Wees duidelijk in wat je wilt. Leg de steen vervolgens voor je op de grond of een tafeltje. Doe hetzelfde met de andere stenen. Zorg dat de stenen voor je in een driehoek komen liggen. Hierdoor begint de energie van de stenen te stromen en vullen ze elkaar aan. De gouden driehoek zal rust en balans in de ruimte brengen en je helpen bij je vraag.

In onze shop vind je de leukste cadeaus voor elke gelegenheid en elk budget!

Bij Crystals by Lina werken we enkel met Natuurlijke Edelstenen. We hebben originele cadeaus voor zwangerschap, cadeaus voor mama, edelstenen voor baby, edelstenen voor vriendschap, edelstenen voor bescherming, edelstenen voor kinderen, edelstenen voor je sterrenbeeld, edelstenen voor liefde, edelstenen voor rouw en verdriet, edelstenen voor studenten en edelstenen tegen stress. Daarnaast hebben we de mooiste edelstenen cadeaus met chakrastenen en edelstenen voor mindfulness meditatie.

In onze shop vind je ook kralen armbanden met edelstenen zoals rozenkwarts, blauwe chalcedoon, lavasteen, tijgeroog en amethist en heerlijk geurende edelsteen geurkaarsjes.

Daarnaast hebben we een mooie collectie zilveren sieraden met edelstenen – 100% sterling zilver. Onze vergulde en goud vermeil sieraden hebben een kern van 100% zilver 925. Ons motto: ‘Jij bent echt, je sieraden toch ook!’

Wat dacht je van een mooi paar edelsteen oorbellen of oorknopjes, een prachtige zilveren edelsteen armband met fonkelende edelstenen of een zilveren edelsteen ring. In onze collectie edelsteen kettingen en hangers vind je populaire edelstenen zoals maansteen, amethist en rozenkwarts.