geboortesteen mei - hanger met malachiet

Geboortesteen mei

Geboortesteen mei. Wat is je geboortesteen als je geboren bent in mei? Een geboortesteen is een edelsteen of kristal die bij je geboortemaand hoort.

De maand waarin je geboren bent en het sterrenbeeld dat daarbij hoort, bepalen je geboortesteen. Volgens experten heeft je geboortesteen bijzondere eigenschappen en geeft de steen zijn drager bescherming, kracht, een goede gezondheid en ondersteuning.

Aan sommige maanden van het jaar worden meer dan één geboortestenen toegeschreven. Door je geboortesteen bij je te dragen als juweel (halsketting, ring, oorbellen of armband) werkt je geboortesteen als een talisman of amulet.

Reeds eeuwenlang worden geboortesieraden als geschenk gegeven. Mensen geloofden dat ze je beschermen tegen het kwade en je vrijwaren van ziektes. Ook vandaag dragen veel mensen een geboortesteen bij zich. Daarbij zijn geboortesieraden erg trendy.

Geboortesteen mei

De geboortestenen die bij de maand mei horen zijn smaragd, moldaviet, agaat, malachiet en chrysopraas.

Geboortesteen mei – Smaragd

Smaragden zijn kostbare edelstenen en behoren tot de berylfamilie. Ze worden gewaardeerd om hun diepgroene kleur en worden vaak geassocieerd met schoonheid, vruchtbaarheid, liefde en voorspoed. Smaragden worden beschouwd als symbolen van groei en vernieuwing. Ze zijn een populaire keuze voor verlovingsringen en andere sieraden vanwege hun schoonheid en betekenis.

  • Smaragd heeft een intense groene kleur
  • Smaragd hoort bij sterrenbeeld stier
  • Smaragd staat voor onvoorwaardelijke liefde en mededogen. De steen opent je hart, versterkt vriendschap en eenheid met je partner. De steen activeert het hart chakra en stimuleert inspiratie, openheid, oprechtheid en positiviteit.
  • Wist je dit? Smaragd was één van de favoriete edelstenen van Cleopatra.
Oorhangers met smaragd verguld-1

Geboortesteen mei – Moldaviet

Moldaviet hoort bij de sterrenbeelden stier en tweeling. Deze steen werkt in op het Hart Chakra, heeft krachtige, helende eigenschappen en helpt je om negatieve emoties los te laten. De steen helpt je om over je gevoelens te communiceren. Moldaviet stimuleert spirituele groei, bevordert de intuïtie en helpt om lichaam en geest in balans te brengen.

Geboortesteen mei – Chrysopraas

Chrysopraas is een smaragdgroene chalcedoon en hoort omwille van zijn groene kleur bij het hartchakra. De steen werkt kalmerend en troostend en helpt je positief te blijven in moeilijke periodes. De steen geeft je een gevoel van geborgenheid en veiligheid.

Geboortesteen mei – Malachiet

Een andere steen die met de maand mei wordt geassocieerd, is malachiet. Malachiet heeft een sterk beschermende kracht. De steen beschermt tegen negatieve energie alsook elektromagnetische straling en aardstralen. De steen hoort bij de sterrenbeelden schorpioen en boogschutter.

Geboortesteen mei – agaat

Ook agaat wordt soms ook geassocieerd met de maand mei als geboortesteen. Agaat is een kwartsvariëteit en komt voor in verschillende kleuren en patronen. De steen wordt vaak gezien als een beschermende steen en staat symbool voor evenwicht en harmonie.

Agaat heeft de reputatie te helpen bij het creëren van emotionele stabiliteit, het versterken van moed en het vergroten van zelfvertrouwen. Mensen kunnen agaat dragen of in hun omgeving gebruiken om rust te bevorderen en negatieve energie af te weren.

Shop geboortesteen mei

Shop geboortesteen sieraden

In onze shop vind je de leukste cadeaus voor elke gelegenheid en elk budget!

Bij Crystals by Lina werken we enkel met Natuurlijke Edelstenen. We hebben originele cadeaus voor zwangerschap, cadeaus voor mama, edelstenen voor baby, edelstenen voor vriendschap, edelstenen voor bescherming, edelstenen voor kinderen, edelstenen voor je sterrenbeeld, edelstenen voor liefde, edelstenen voor rouw en verdriet, edelstenen voor studenten en edelstenen tegen stress. Daarnaast hebben we de mooiste edelstenen cadeaus met chakrastenen en edelstenen voor mindfulness meditatie.

In onze shop vind je ook kralen armbanden met edelstenen zoals rozenkwarts, blauwe chalcedoon, lavasteen, tijgeroog en amethist en heerlijk geurende edelsteen geurkaarsjes.

Daarnaast hebben we een mooie collectie zilveren sieraden met edelstenen – 100% sterling zilver. Onze vergulde en goud vermeil sieraden hebben een kern van 100% zilver 925. Ons motto: ‘Jij bent echt, je sieraden toch ook!’

Wat dacht je van een mooi paar edelsteen oorbellen of oorknopjes, een prachtige zilveren edelsteen armband met fonkelende edelstenen of een zilveren edelsteen ring. In onze collectie edelsteen kettingen en hangers vind je populaire edelstenen zoals maansteen, amethist en rozenkwarts. Bekijk ook onze prachtige collectie geboortesteen sieraden.