geboortesteen augustus - peridoot

Geboortesteen augustus

Geboortesteen augustus. Wat is je geboortesteen als je geboren bent in augustus? Een geboortesteen is een edelsteen of kristal die bij je geboortemaand hoort.

De maand waarin je geboren bent en het sterrenbeeld dat daarbij hoort, bepalen je geboortesteen. Volgens experten heeft je geboortesteen bijzondere eigenschappen en geeft de steen zijn drager bescherming, kracht, een goede gezondheid en ondersteuning.

Aan sommige maanden van het jaar worden meer dan één geboortestenen toegeschreven. Door je geboortesteen bij je te dragen als juweel (halsketting, ring, oorbellen of armband) werkt je geboortesteen als een talisman of amulet.

Reeds eeuwenlang worden geboortesieraden als geschenk gegeven. Mensen geloofden dat ze je beschermen tegen het kwade en je vrijwaren van ziektes. Ook vandaag dragen veel mensen een geboortesteen bij zich. Daarbij zijn geboortesieraden erg trendy.

Geboortesteen augustus

De geboortestenen die bij de maand augustus horen, zijn peridoot, sardonyx, jade en spinel.

Geboortesteen augustus – peridoot

In de westerse traditie van geboortestenen zoals we die vandaag kennen, wordt peridoot geassocieerd met de maand augustus. Peridoot is een groene edelsteen en staat bekend om zijn mooie, heldere kleur. De keuze van peridoot als de geboortesteen voor augustus kan worden toegeschreven aan verschillende bronnen, waaronder historische teksten en folklore.

Een van de redenen waarom peridoot wordt geassocieerd met augustus is het feit dat het wordt geassocieerd met de zon, en augustus is de maand van de zon. In de astrologie wordt peridoot vaak geassocieerd met het sterrenbeeld Leeuw, dat begint in juli en doorloopt tot in augustus.

Bovendien heeft peridoot een lange geschiedenis van symbolische betekenissen, waaronder het vertegenwoordigen van eigenschappen zoals kracht, bescherming en geluk. Het wordt vaak geassocieerd met genezende krachten en spirituele groei.

  • Peridoot heeft een groene glasachtige kleur.
  • Peridoot hoort bij sterrenbeelden leeuw en maagd
  • Peridoot is een beschermende steen en staat voor groei en persoonlijke ontwikkeling. De steen brengt harmonie, een goede gezondheid, vermindert spanningen en zorgt voor een goede nachtrust.
  • Wist je dit? Volgens een Hawaïaanse legende zijn peridoot kristallen gevonden in vulkanische as de tranen van de Godin Pele.
Geboortesteen ring augustus met peridoot - zilver

Geboortesteen augustus – Spinel

Er is enige verwarring en variatie in toewijzingen van geboortestenen voor de maand augustus, afhankelijk van de bron en de traditie die wordt gevolgd. In sommige tradities wordt spinel genoemd als de geboortesteen voor augustus, terwijl in andere tradities peridoot als de geboortesteen voor deze maand wordt beschouwd. Deze variatie komt voort uit historische en culturele verschillen in de toewijzing van geboortestenen.

Spinel hoort ook bij de maand augustus en wordt soms wel de ‘steen der onsterfelijkheid’ genoemd . De steen brengt vernieuwing en verjonging en activeert het basischakra. Spinel geeft kracht en moed in moeilijke situaties en biedt nieuwe perspectieven. De steen vermindert stress, angst en neerslachtigheid.

Geboortesteen augustus – Sardonyx

Sardonyx wordt traditioneel geassocieerd met de maand augustus als een van de geboortestenen voor die maand. Er zijn historische en symbolische redenen waarom sardonyx is gekozen als de geboortesteen voor augustus:

  1. Historische en culturele betekenis: De traditie van geboortestenen heeft oude wortels en kan worden herleid tot historische teksten en culturele overleveringen. De associatie van sardonyx met de maand augustus kan worden herleid tot oude beschrijvingen en overtuigingen over edelstenen.
  2. Symbolische eigenschappen: Sardonyx wordt vaak geassocieerd met eigenschappen zoals kracht, moed, bescherming en geluk. Deze eigenschappen passen goed bij de zonnige en warme aard van de maand augustus. Het wordt beschouwd als een steen die stabiliteit en zelfvertrouwen kan bevorderen.
  3. Astrologische betekenis: In de astrologie wordt sardonyx vaak geassocieerd met het sterrenbeeld Leeuw, dat begint in juli en doorloopt tot in augustus. De steen wordt geacht positieve energie te brengen en helpt bij het versterken van de eigenschappen van mensen die onder dit sterrenbeeld zijn geboren.
  4. Historische geneeskunde en magie: In het verleden werd sardonyx gebruikt in geneeskunde en magie vanwege de vermeende genezende krachten en beschermende eigenschappen. Het werd gezien als een steen die de drager kon beschermen tegen negatieve energie en ziektes.

Sardonyx helpt je om de diepere betekenis te zien van de dingen en laat je om de dingen vanop een afstand te bekijken. De steen helpt zijn drager het leven te accepteren zoals het is en geeft zelfvertrouwen, stabiliteit en geluk.

Geboortesteen augustus – Jade

Jade is een andere groene edelsteen en wordt vaak geassocieerd met geluk en welzijn. Alhoewel Jade niet traditioneel verbonden is met de maand augustus als geboortesteen, wordt de steen er toch aan gelinkt omwille van zijn groene kleur.

Jade is een reinigende en beschermende steen. Jade trekt geluk, voorspoed, succes en rijkdom aan. De steen opent het Hartchakra, bevordert (zelf)liefde en creativiteit. De steen hoort bij de sterrenbeelden weegschaal, boogschutter en waterman.

Shop geboortesteen augustus

Shop geboortesteen sieraden

In onze shop vind je de leukste cadeaus voor elke gelegenheid en elk budget!

Bij Crystals by Lina werken we enkel met Natuurlijke Edelstenen. We hebben originele cadeaus voor zwangerschap, cadeaus voor mama, edelstenen voor baby, edelstenen voor vriendschap, edelstenen voor bescherming, edelstenen voor kinderen, edelstenen voor je sterrenbeeld, edelstenen voor liefde, edelstenen voor rouw en verdriet, edelstenen voor studenten en edelstenen tegen stress. Daarnaast hebben we de mooiste edelstenen cadeaus met chakrastenen en edelstenen voor mindfulness meditatie.

In onze shop vind je ook kralen armbanden met edelstenen zoals rozenkwarts, blauwe chalcedoon, lavasteen, tijgeroog en amethist en heerlijk geurende edelsteen geurkaarsjes.

Daarnaast hebben we een mooie collectie zilveren sieraden met edelstenen – 100% sterling zilver. Onze vergulde en goud vermeil sieraden hebben een kern van 100% zilver 925. Ons motto: ‘Jij bent echt, je sieraden toch ook!’

Wat dacht je van een mooi paar edelsteen oorbellen of oorknopjes, een prachtige zilveren edelsteen armband met fonkelende edelstenen of een zilveren edelsteen ring. In onze collectie edelsteen kettingen en hangers vind je populaire edelstenen zoals maansteen, amethist en rozenkwarts. Bekijk ook onze prachtige collectie geboortesteen sieraden.