steen van rijkdom - citrien (3) - geboortesteen november - gele edelsteen

Geboortesteen november

Geboortesteen november. Wat is je geboortesteen als je geboren bent in november? Een geboortesteen is een edelsteen of kristal die bij je geboortemaand hoort.

De maand waarin je geboren bent en het sterrenbeeld dat daarbij hoort, bepalen je geboortesteen. Volgens experten heeft je geboortesteen bijzondere eigenschappen en geeft de steen zijn drager bescherming, kracht, een goede gezondheid en ondersteuning.

Aan sommige maanden van het jaar worden meer dan één geboortestenen toegeschreven. Door je geboortesteen bij je te dragen als juweel (halsketting, ring, oorbellen of armband) werkt je geboortesteen als een talisman of amulet.

Reeds eeuwenlang worden geboortesieraden als geschenk gegeven. Mensen geloofden dat ze je beschermen tegen het kwade en je vrijwaren van ziektes. Ook vandaag dragen veel mensen een geboortesteen bij zich. Daarbij zijn geboortesieraden erg trendy.

De Traditie van Geboortestenen

Het concept van geboortestenen, waarbij elke maand van het jaar wordt geassocieerd met een specifieke edelsteen, heeft een lange en fascinerende geschiedenis. Deze traditie is geworteld in oude culturen en wordt nog steeds in ere gehouden door mensen over de hele wereld. Geboortestenen zijn niet alleen prachtige sieraden, maar ze dragen ook symbolische betekenis en worden vaak beschouwd als talismannen die bescherming en geluk brengen aan degenen die ze dragen. In deze context gaan we dieper in op de geboortestenen voor november, gele topaas en citrien, en onderzoeken waarom ze worden geassocieerd met deze herfstmaand.

November Geboortestenen

De geboortestenen die bij de maand november horen zijn gele topaas en citrien.

Gele Topaas: Een Stralende Geboortesteen voor November

  • Topaas is rood, geel, wit, grijs, groen, blauw of oranje
  • Topaas hoort bij sterrenbeelden stier, boogschutter en weegschaal
  • Topaas staat symbool voor liefde en affectie. De steen trekt geluk, voorspoed en liefde aan en helpt je je dromen waar te maken.
  • Wist je dit? De Oude Grieken geloofden dat een amulet met topaas zijn drager onzichtbaar kon maken.
Goudkleurige Oorhangers met gele topaas - geboortesteen november

De Pracht en Betekenis van Gele Topaas

Gele topaas, soms aangeduid als “gouden topaas,” is een schitterende edelsteen die traditioneel wordt geassocieerd met de maand november. Zijn aantrekkingskracht gaat verder dan alleen esthetiek; het heeft diepgaande symboliek en betekenis.

De gele topaas onderscheidt zich door zijn heldere, stralende kleur die doet denken aan de warme tonen van de herfst. Deze edelsteen symboliseert vaak vreugde, overvloed en positiviteit, waardoor het een perfecte geboortesteen is voor de maand november. De naam “topaas” is afkomstig van het Griekse woord “topazion,” dat verwijst naar het eiland Topazios in de Rode Zee, waar in de oudheid edelstenen werden gewonnen. Gele topaas is bekend om zijn heldere uitstraling en wordt vaak geassocieerd met zonlicht en vitaliteit.

Betekenis en Eigenschappen van Gele Topaas

Gele topaas wordt beschouwd als een steen van optimisme en welvaart. Het wordt vaak geassocieerd met eigenschappen zoals vreugde, creativiteit en innerlijke kracht. Mensen geloven dat het dragen van gele topaas kan helpen bij het versterken van zelfvertrouwen, het verbeteren van mentale helderheid en het aantrekken van positieve energie.

Bovendien wordt gele topaas geassocieerd met de zonnevlechtchakra, die verantwoordelijk is voor zelfvertrouwen en persoonlijke kracht. Het wordt beschouwd als een steen die de innerlijke vuurkracht en wilskracht kan vergroten, en het kan mensen inspireren om hun doelen na te streven en hun dromen te verwezenlijken.

De Historische en Culturele Significantie

Gele topaas heeft in de loop van de geschiedenis verschillende culturele en symbolische betekenissen gehad. Oude Grieken en Romeinen geloofden dat topaas een krachtige beschermer was tegen negatieve energie en dat het de drager moed en kracht gaf.

In de middeleeuwen geloofde men dat gele topaas kon helpen bij het verlichten van verschillende aandoeningen en ziektes. Het werd ook gezien als een symbool van rijkdom en koninklijke invloed.

Citrien: De Gouden Geboortesteen voor November

  • Citrien komt in verschillende tinten voor, waaronder geel, geelbruin, en oranje.
  • Dit prachtige kristal wordt vaak geassocieerd met de sterrenbeelden Schorpioen en Tweelingen.
  • Citrien staat symbool voor vreugde en positiviteit. Het wordt beschouwd als een steen van overvloed en welvaart, die negativiteit verdrijft en de geest verheft.
  • Net zoals topaas interessante historische overtuigingen heeft, werd citrien in de oudheid gezien als een talisman die bescherming bood tegen slangenbeten en boze geesten.
ring solitair met citrien (1)

De Schittering van Citrien

Citrien is een andere prachtige edelsteen die wordt geassocieerd met de maand november. Deze zonnige steen ontleent zijn naam aan het Latijnse woord “citrus,” vanwege zijn gelijkenis met de warme tinten van citrusvruchten. Citrien wordt vaak geassocieerd met vreugde, helderheid en positiviteit.

Betekenis en Eigenschappen van Citrien

Citrien wordt beschouwd als een steen van optimisme en overvloed. Het wordt geassocieerd met positieve energie, geluk en welvaart. Mensen geloven dat het dragen van citrien kan helpen bij het aantrekken van rijkdom en succes, evenals het stimuleren van creativiteit en zelfexpressie.

Citrien wordt ook geassocieerd met de zonnevlechtchakra, wat kan bijdragen aan een gevoel van zelfvertrouwen en empowerment. Het wordt beschouwd als een steen die de drager kan helpen bij het nemen van beslissingen, het overwinnen van angsten en het aantrekken van positieve kansen.

De Historische en Culturele Significatie

Citrien heeft in de loop van de geschiedenis verschillende symbolische betekenissen gehad. In de oude Egyptische beschaving werd citrien geassocieerd met de zon en werd het beschouwd als een symbool van warmte en licht.

In de middeleeuwen geloofde men dat citrien bescherming bood tegen boze geesten en slangenbeten. Het werd ook gezien als een symbool van moed en kracht.

In de moderne tijd wordt citrien vaak gegeven als een geschenk om geluk en welvaart te symboliseren. Het is een geliefde edelsteen in sieraden vanwege zijn warme, stralende kleur en positieve betekenis.

Conclusie

Gele topaas en citrien, de geboortestenen voor november, delen een schitterende schoonheid en een diepe symbolische betekenis. Beide edelstenen worden geassocieerd met vreugde, positiviteit en overvloed. Of je nu gelooft in de spirituele eigenschappen van deze stenen of gewoon geniet van hun esthetische pracht, ze vormen een prachtige en betekenisvolle keuze voor sieraden en geschenken in de herfstmaand november.

Shop geboortesteen november

Shop geboortesteen sieraden

In onze shop vind je de leukste cadeaus voor elke gelegenheid en elk budget!

Bij Crystals by Lina werken we enkel met Natuurlijke Edelstenen. We hebben originele cadeaus voor zwangerschap, cadeaus voor mama, edelstenen voor baby, edelstenen voor vriendschap, edelstenen voor bescherming, edelstenen voor kinderen, edelstenen voor je sterrenbeeld, edelstenen voor liefde, edelstenen voor rouw en verdriet, edelstenen voor studenten en edelstenen tegen stress. Daarnaast hebben we de mooiste edelstenen cadeaus met chakrastenen en edelstenen voor mindfulness meditatie.

In onze shop vind je ook kralen armbanden met edelstenen zoals rozenkwarts, blauwe chalcedoon, lavasteen, tijgeroog en amethist en heerlijk geurende edelsteen geurkaarsjes.

Daarnaast hebben we een mooie collectie zilveren sieraden met edelstenen – 100% sterling zilver. Onze vergulde en goud vermeil sieraden hebben een kern van 100% zilver 925. Ons motto: ‘Jij bent echt, je sieraden toch ook!’

Wat dacht je van een mooi paar edelsteen oorbellen of oorknopjes, een prachtige zilveren edelsteen armband met fonkelende edelstenen of een zilveren edelsteen ring. In onze collectie edelsteen kettingen en hangers vind je populaire edelstenen zoals maansteen, amethist en rozenkwarts. Bekijk ook onze prachtige collectie geboortesteen sieraden.