Alani - Armband met amethist facet geslepen-1 - geboortesteen februari

Geboortesteen februari

Geboortesteen februari. Wat is je geboortesteen als je geboren bent in februari? Een geboortesteen is een edelsteen of kristal die bij je geboortemaand hoort.

De maand waarin je geboren bent en het sterrenbeeld dat daarbij hoort, bepalen je geboortesteen. Volgens experten heeft je geboortesteen bijzondere eigenschappen en geeft de steen zijn drager bescherming, kracht, een goede gezondheid en ondersteuning.

Aan sommige maanden van het jaar worden meer dan één geboortestenen toegeschreven. Door je geboortesteen bij je te dragen als juweel (halsketting, ring, oorbellen of armband) werkt je geboortesteen als een talisman of amulet.

Reeds eeuwenlang worden geboortesieraden als geschenk gegeven. Mensen geloofden dat ze je beschermen tegen het kwade en je vrijwaren van ziektes. Ook vandaag dragen veel mensen een geboortesteen bij zich. Daarbij zijn geboortesieraden erg trendy.

Geboortesteen februari

De geboortesteen die bij de maand februari hoort is amethist.

Amethist wordt vaak gebruikt in sieraden en als een spirituele steen voor meditatie en healing. Veel mensen dragen amethist om innerlijke rust en kalmte te bevorderen, en het wordt ook beschouwd als een beschermende steen tegen negatieve energieën.

Het is gebruikelijk om sieraden met amethist te dragen of amethist als geschenk te geven aan mensen die in februari zijn geboren, aangezien de steen wordt geassocieerd met hun geboortemaand.

 • Amethist heeft een paarse kleur
 • Amethist hoort bij de sterrenbeelden boogschutter, waterman en vissen
 • Amethist is een extreem krachtige en beschermende steen met een hoge spirituele vibratie. De steen beschermt tegen negatieve energie en zet die om in liefde. Het is een helende & kalmerende steen die de geest tot rust brengt. Amethist versterkt relaties en geeft zijn drager moed.
 • Wist je dit? Als amethist wordt verhit (kunstmatig of door natuurlijke processen diep onder de aarde) wordt de steen doorzichtig groen van kleur.
Geboortesteen ketting amethist-2

Amethist als geboortesteen februari staat bekend om zijn spirituele, helende en beschermende eigenschappen. Hier zijn enkele van de belangrijkste eigenschappen en kenmerken van amethist:

 1. Spirituele groei: Amethist wordt vaak geassocieerd met spirituele groei en bewustwording. Het kan helpen bij meditatie en het openen van de geest voor hogere inzichten en intuïtie.
 2. Innerlijke rust: Amethist staat bekend om zijn kalmerende en ontspannende eigenschappen. Het kan helpen bij het verminderen van stress en angst en bevordert innerlijke rust en kalmte.
 3. Bescherming: Amethist wordt gezien als een beschermende steen die negatieve energieën kan afwenden en een beschermend schild kan vormen rond de drager.
 4. Nuchterheid: De naam “amethist” komt van het Griekse woord “amethystos,” wat “niet dronken” betekent. In de oudheid werd gedacht dat amethist bescherming bood tegen dronkenschap en verslaving.
 5. Wijsheid: Amethist wordt geassocieerd met wijsheid en helderheid van denken. Het kan helpen bij het nemen van weloverwogen beslissingen en het verbeteren van het concentratievermogen.
 6. Chakra’s in evenwicht brengen: Amethist wordt vaak gebruikt om de kruinchakra in evenwicht te brengen en te activeren, waardoor een diepere verbinding met spirituele energieën mogelijk wordt.
 7. Genezing: Amethist wordt gebruikt voor fysieke en emotionele genezing, en wordt gezien als een steen die helpt bij het in evenwicht brengen van energiestromen in het lichaam.

Het is belangrijk op te merken dat de effecten en eigenschappen van edelstenen subjectief kunnen zijn en afhankelijk zijn van persoonlijke interpretaties en overtuigingen. Amethist is een populaire keuze in de wereld van kristalgenezing en sieraden vanwege zijn schoonheid en betekenis.

Shop geboortesteen februari

Geboortesteen sieraden

In onze shop vind je de leukste cadeaus voor elke gelegenheid en elk budget!

Bij Crystals by Lina werken we enkel met Natuurlijke Edelstenen. We hebben originele cadeaus voor zwangerschap, cadeaus voor mama, edelstenen voor baby, edelstenen voor vriendschap, edelstenen voor bescherming, edelstenen voor kinderen, edelstenen voor je sterrenbeeld, edelstenen voor liefde, edelstenen voor rouw en verdriet, edelstenen voor studenten en edelstenen tegen stress. Daarnaast hebben we de mooiste edelstenen cadeaus met chakrastenen en edelstenen voor mindfulness meditatie.

In onze shop vind je ook kralen armbanden met edelstenen zoals rozenkwarts, blauwe chalcedoon, lavasteen, tijgeroog en amethist en heerlijk geurende edelsteen geurkaarsjes.

Daarnaast hebben we een mooie collectie zilveren sieraden met edelstenen – 100% sterling zilver. Onze vergulde en goud vermeil sieraden hebben een kern van 100% zilver 925. Ons motto: ‘Jij bent echt, je sieraden toch ook!’

Wat dacht je van een mooi paar edelsteen oorbellen of oorknopjes, een prachtige zilveren edelsteen armband met fonkelende edelstenen of een zilveren edelsteen ring. In onze collectie edelsteen kettingen en hangers vind je populaire edelstenen zoals maansteen, amethist en rozenkwarts. Bekijk ook onze prachtige collectie geboortesteen sieraden.