Luna - oorhangers met granaat (1) - geboortesteen januari

Geboortesteen januari

Geboortesteen januari. Wat is je geboortesteen als je geboren bent in januari? Een geboortesteen is een edelsteen of kristal die bij je geboortemaand hoort.

De maand waarin je geboren bent en het sterrenbeeld dat daarbij hoort, bepalen je geboortesteen. Volgens experten heeft je geboortesteen bijzondere eigenschappen en geeft de steen zijn drager bescherming, kracht, een goede gezondheid en ondersteuning.

Aan sommige maanden van het jaar worden meer dan één geboortestenen toegeschreven. Door je geboortesteen bij je te dragen als juweel (halsketting, ring, oorbellen of armband) werkt je geboortesteen als een talisman of amulet.

Reeds eeuwenlang worden geboortesieraden als geschenk gegeven. Mensen geloofden dat ze je beschermen tegen het kwade en je vrijwaren van ziektes. Ook vandaag dragen veel mensen een geboortesteen bij zich. Daarbij zijn geboortesieraden erg trendy.

Geboortesteen januari

De geboortestenen die bij de maand januari horen zijn granaat en rhodoliet.

Geboortesteen januari – Granaat

Granaat is een edelsteen die in verschillende kleuren voorkomt, maar de rode variant wordt het meest geassocieerd met de maand januari. Het is een symbool van liefde, passie, toewijding en moed. Granaat staat bekend om zijn diepe rode kleur en wordt vaak gebruikt in sieraden om de liefde te vieren.

Granaat heeft een rijke geschiedenis en was al in de oudheid een zeer gewaardeerde edelsteen. In de middeleeuwen werden granaatkralen vaak gebruikt om te bidden en te mediteren. Ze werden ook gedragen als bescherming tegen het boze oog en negatieve invloeden.

Wat veel mensen misschien niet weten, is dat granaat soms wordt gebruikt in industriële toepassingen, waaronder schuurpapier. Fijngemalen granaatkristallen worden gebruikt als schuurmiddel in schuurpapier en schuurmiddelen vanwege hun hardheid en schurende eigenschappen. Deze toepassing benadrukt de veelzijdigheid van granaat, dat zowel een prachtige edelsteen als een nuttig industrieel materiaal is.

  • Granaat heeft een dieprode kleur
  • Granaat hoort bij de sterrenbeelden boogschutter, steenbok en waterman
  • Granaat is een duurzame steen met een hardheid van ongeveer 6.5-7.5 op de schaal van Mohs.
  • Granaat heeft een sterk genezende en troostende werking. Granaat lost blokkades en remmingen op en versterkt de wilskracht. De steen geeft hoop, moed, optimisme en zin in het leven. Granaat is ook de steen van reizigers en beschermt je onderweg.
  • Wist je dit? De naam granaat verwijst naar het zaadje van de granaatappel.
Geboortesteen ring januari granaat - goudkleurig

Granaat wordt vaak gebruikt om de wortelchakra in evenwicht te brengen en te activeren, wat kan helpen bij aarding en stabiliteit. In kristalgenezing wordt granaat soms gebruikt om energie te versterken en te aarden.

Geboortesteen januari – Rhodoliet

Rhodoliet is een specifieke variëteit van granaat en heeft een dieprode tot paarsachtige kleur. De steen wordt, net zoals granaat, geassocieerd met liefde en passie, en wordt vaak gedragen als sieraad of als symbool van toewijding.

Rhodoliet wordt gedragen als een symbool van liefde en toewijding. Net als granaat wordt rhodoliet in kristalgenezing gebruikt voor het versterken van energie en het aarden van de drager.

De steen heeft een prachtige rood-paarse kleur en is erg geliefd in sieraden.

Geboortesteen januari
Rhodoliet

Shop geboortesteen januari

Geboortesteen sieraden

In onze shop vind je de leukste cadeaus voor elke gelegenheid en elk budget!

Bij Crystals by Lina werken we enkel met Natuurlijke Edelstenen. We hebben originele cadeaus voor zwangerschap, cadeaus voor mama, edelstenen voor baby, edelstenen voor vriendschap, edelstenen voor bescherming, edelstenen voor kinderen, edelstenen voor je sterrenbeeld, edelstenen voor liefde, edelstenen voor rouw en verdriet, edelstenen voor studenten en edelstenen tegen stress. Daarnaast hebben we de mooiste edelstenen cadeaus met chakrastenen en edelstenen voor mindfulness meditatie.

In onze shop vind je ook kralen armbanden met edelstenen zoals rozenkwarts, blauwe chalcedoon, lavasteen, tijgeroog en amethist en heerlijk geurende edelsteen geurkaarsjes.

Daarnaast hebben we een mooie collectie zilveren sieraden met edelstenen – 100% sterling zilver. Onze vergulde en goud vermeil sieraden hebben een kern van 100% zilver 925. Ons motto: ‘Jij bent echt, je sieraden toch ook!’

Wat dacht je van een mooi paar edelsteen oorbellen of oorknopjes, een prachtige zilveren edelsteen armband met fonkelende edelstenen of een zilveren edelsteen ring. In onze collectie edelsteen kettingen en hangers vind je populaire edelstenen zoals maansteen, amethist en rozenkwarts. Bekijk ook onze prachtige collectie geboortesteen sieraden.