steen van de waarheid - lapis lazuli (3) - geboortesteen september - blauwe edelsteen

Geboortesteen september

Geboortesteen september. Wat is je geboortesteen als je geboren bent in september? Een geboortesteen is een edelsteen of kristal die bij je geboortemaand hoort.

De maand waarin je geboren bent en het sterrenbeeld dat daarbij hoort, bepalen je geboortesteen. Volgens experten heeft je geboortesteen bijzondere eigenschappen en geeft de steen zijn drager bescherming, kracht, een goede gezondheid en ondersteuning.

Aan sommige maanden van het jaar worden meer dan één geboortestenen toegeschreven. Door je geboortesteen bij je te dragen als juweel (halsketting, ring, oorbellen of armband) werkt je geboortesteen als een talisman of amulet.

Reeds eeuwenlang worden geboortesieraden als geschenk gegeven. Mensen geloofden dat ze je beschermen tegen het kwade en je vrijwaren van ziektes. Ook vandaag dragen veel mensen een geboortesteen bij zich. Daarbij zijn geboortesieraden erg trendy.

Geboortesteen september

De geboortestenen die bij de maand september horen zijn saffier, ioliet en lapis lazuli.

Saffier

 • Saffier is meestal blauw, maar kan ook paars, wit, roze, zwart, groen of geel.
 • Saffier hoort bij sterrenbeeld weegschaal
 • Saffier is een krachtige steen en brengt voorspoed, geestelijke gezondheid, wijsheid en inzicht. De steen staat ook voor trouw en vriendschap in liefdesrelaties en beschermt zijn drager tegen ongewenste gedachten.
 • Wist je dit? Vroeger geloofde men dat de steen beschermde tegen vergiftiging en zelfs een giftige slang kon doden.
hanger met saffier-2

Saffier is traditioneel de geboortesteen voor september en heeft diepe wortels in traditie en symboliek:

 1. Traditie en Historische Betekenis: De keuze van saffier als geboortesteen voor september gaat terug tot de oude beschavingen, zoals de Romeinen en Egyptenaren, die saffier waardeerden voor zijn schoonheid en spirituele betekenis. De diepblauwe kleur van saffier wordt vaak geassocieerd met de hemel en koninklijkheid, en het werd beschouwd als een steen van bescherming en spirituele verlichting.
 2. Symbolische Betekenis: Saffier staat symbool voor waarheid, loyaliteit, wijsheid en zuiverheid. Het wordt beschouwd als een steen die de geest verheldert en innerlijke rust bevordert. Deze eigenschappen passen goed bij de betekenis van september, dat vaak wordt geassocieerd met wijsheid, reflectie en persoonlijke groei.
 3. Spirituele Betekenis: Saffier heeft een sterke spirituele connotatie en wordt vaak geassocieerd met het keelchakra, dat verbonden is met communicatie en zelfexpressie. Het wordt gezien als een steen die de drager helpt bij het uiten van gedachten en emoties op een heldere en kalme manier.
 4. Culturele Betekenis: In verschillende culturen wordt saffier geassocieerd met koningschap en nobelheid. Het is een steen van majesteit en wordt vaak gebruikt in koninklijke sieraden en kroonjuwelen. Hierdoor wordt de drager van saffier geassocieerd met prestige en waardigheid.

Saffier, met zijn diepe blauwe kleur en spirituele betekenis, blijft een tijdloze en betekenisvolle geboortesteen voor september. Het symboliseert vaak eigenschappen zoals wijsheid, loyaliteit en waarheid, wat de betekenis van deze maand kan verrijken voor degenen die het als hun geboortesteen beschouwen.

Ioliet

Ioliet, ook wel water saffier genoemd, was erg populair bij de Vikings. De kleur varieert van licht tot donker blauw. Het is een spirituele steen die de intuïtie versterkt. De steen helpt je om je eigen weg te bewandelen en op zoek te gaan naar wie je echt bent. De steen versterkt de creativiteit en werkt in op het Keel chakra (5e), het voorhoofd chakra (6e) en het kruin chakra (7e). Het is de steen van de maand september.

Ioliet is een prachtige edelsteen met een opvallende blauwviolette kleur en wordt vaak geassocieerd met eigenschappen zoals intuïtie, inzicht en inspiratie. Sommigen geloven dat het dragen van ioliet kan helpen bij het stimuleren van creativiteit en het verbeteren van mentale helderheid.

Hoewel ioliet niet de meest gangbare geboortesteen voor september is, kan het voor sommige mensen een betekenisvolle keuze zijn vanwege zijn spirituele en symbolische eigenschappen. Het is altijd belangrijk om te onthouden dat de keuze van een geboortesteen uiteindelijk afhangt van persoonlijke voorkeur en interpretatie, en er is ruimte voor diversiteit in de wereld van edelstenen en hun betekenis.

Lapis Lazuli

Een andere steen die bij de maand september hoort is lapis lazuli. Lapis lazuli is een sterk spirituele steen. De steen brengt zijn drager wijsheid, verlichting, inzicht en innerlijke rust. De steen hoort bij de sterrenbeelden stier, maagd en schorpioen.
Lapis lazuli is traditioneel de geboortesteen voor de maand september. Deze keuze is geworteld in oude tradities en symboliek, en de associatie tussen lapis lazuli en september heeft te maken met zowel historische als symbolische aspecten:

 1. Historische Betekenis: Lapis lazuli heeft een lange geschiedenis van gebruik in sieraden, kunst en religieuze voorwerpen, die teruggaat tot duizenden jaren geleden. Oude beschavingen, zoals de Egyptenaren en de Sumeriërs, waardeerden lapis lazuli vanwege zijn diepblauwe kleur en gebruikten het vaak voor decoratieve en ceremoniële doeleinden.
 2. Symbolische Betekenis: De diepblauwe kleur van lapis lazuli wordt vaak geassocieerd met de hemel en de kosmos. Het wordt beschouwd als een steen van wijsheid, waarheid en innerlijke kracht. Lapis lazuli staat bekend om het stimuleren van zelfexpressie, creativiteit en communicatie. Deze eigenschappen passen goed bij september, dat wordt geassocieerd met kennis, leren en persoonlijke groei omdat het vaak het begin van het academische jaar vertegenwoordigt.
 3. Spirituele Betekenis: Lapis lazuli wordt ook geassocieerd met het activeren van het keelchakra, wat kan leiden tot verbeterde communicatie en het uiten van gedachten en gevoelens. In de spirituele wereld wordt lapis lazuli soms gebruikt om spirituele inzichten en bewustwording te bevorderen, wat kan aansluiten bij het idee van persoonlijke groei en ontwikkeling.
 4. Cultuur en Geschiedenis: De traditie van het toewijzen van geboortestenen aan maanden is geëvolueerd en gevarieerd in verschillende culturen en tijdperken. In sommige tradities is lapis lazuli al lang geleden gekozen als de geboortesteen voor september, en deze associatie heeft standgehouden.

Lapis lazuli, met zijn prachtige blauwe kleur en historische betekenis, blijft een betekenisvolle en traditionele geboortesteen voor september. Het symboliseert vaak eigenschappen zoals wijsheid, waarheid en communicatie, wat de betekenis van deze maand kan verrijken voor degenen die het als hun geboortesteen beschouwen.

Shop geboortesteen september

Shop geboortesteen sieraden

In onze shop vind je de leukste cadeaus voor elke gelegenheid en elk budget!

Bij Crystals by Lina werken we enkel met Natuurlijke Edelstenen. We hebben originele cadeaus voor zwangerschap, cadeaus voor mama, edelstenen voor baby, edelstenen voor vriendschap, edelstenen voor bescherming, edelstenen voor kinderen, edelstenen voor je sterrenbeeld, edelstenen voor liefde, edelstenen voor rouw en verdriet, edelstenen voor studenten en edelstenen tegen stress. Daarnaast hebben we de mooiste edelstenen cadeaus met chakrastenen en edelstenen voor mindfulness meditatie.

In onze shop vind je ook kralen armbanden met edelstenen zoals rozenkwarts, blauwe chalcedoon, lavasteen, tijgeroog en amethist en heerlijk geurende edelsteen geurkaarsjes.

Daarnaast hebben we een mooie collectie zilveren sieraden met edelstenen – 100% sterling zilver. Onze vergulde en goud vermeil sieraden hebben een kern van 100% zilver 925. Ons motto: ‘Jij bent echt, je sieraden toch ook!’

Wat dacht je van een mooi paar edelsteen oorbellen of oorknopjes, een prachtige zilveren edelsteen armband met fonkelende edelstenen of een zilveren edelsteen ring. In onze collectie edelsteen kettingen en hangers vind je populaire edelstenen zoals maansteen, amethist en rozenkwarts. Bekijk ook onze prachtige collectie geboortesteen sieraden.