Magnolia - Oorhangers regenboog maansteen druifjes-4

Geboortesteen juni

Geboortesteen juni. Wat is je geboortesteen als je geboren bent in juni? Een geboortesteen is een edelsteen of kristal die bij je geboortemaand hoort.

De maand waarin je geboren bent en het sterrenbeeld dat daarbij hoort, bepalen je geboortesteen. Volgens experten heeft je geboortesteen bijzondere eigenschappen en geeft de steen zijn drager bescherming, kracht, een goede gezondheid en ondersteuning.

Aan sommige maanden van het jaar worden meer dan één geboortestenen toegeschreven. Door je geboortesteen bij je te dragen als juweel (halsketting, ring, oorbellen of armband) werkt je geboortesteen als een talisman of amulet.

Reeds eeuwenlang worden geboortesieraden als geschenk gegeven. Mensen geloofden dat ze je beschermen tegen het kwade en je vrijwaren van ziektes. Ook vandaag dragen veel mensen een geboortesteen bij zich. Daarbij zijn geboortesieraden erg trendy.

Geboortesteen juni

De geboortestenen voor de maand juni zijn de parel, de maansteen en de alexandriet. Deze stenen worden vaak geassocieerd met de maand juni en zijn populaire keuzes voor sieraden en geschenken voor mensen die in deze maand zijn geboren.

Geboortesteen juni – Parel

Parels zijn organische edelstenen die worden gemaakt door oesters en sommige andere schelpdieren. Ze staan bekend om hun zachte glans en elegantie. Parels worden vaak geassocieerd met zuiverheid en onschuld, en ze zijn een populaire keuze voor bruidsjuwelen en andere chique sieraden.

  • Parel heeft een witte kleur
  • Parel hoort bij sterrenbeeld kreeft
  • Parels zijn sterk verbonden met de maan en de vrouwelijke intuïtie. Ze worden ook wel ‘tranen van geluk’ genoemd en brengen hun drager rust, vrede en verlichting. Ze helpen om emotioneel in balans te komen.
  • Wist je dit? In het oude Griekenland werd geloofd dat parels de versteende tranen van Aphrodite waren, de Godin van de liefde.
zilveren oorknoppen met witte parel

Geboortesteen juni – Maansteen

Een andere witte steen die bij de maand juni hoort is maansteen. Maansteen heeft een sterke vrouwelijke energie en is sterk verbonden met de maan. De steen staat voor intuïtie, gevoel, liefde en vruchtbaarheid. De steen hoort bij de sterrenbeelden tweelingen, kreeft, maagd en vissen.

Maanstenen zijn edelstenen met een zachte, glanzende uitstraling en vaak een blauwachtige of parelmoerachtige glans. Ze worden geassocieerd met intuïtie en emotionele balans. Maanstenen hebben een kalmerend effect en worden vaak gedragen door mensen die op zoek zijn naar innerlijke rust.

Geboortesteen juni – Alexandriet

Alexandriet is de derde steen die bij de maand juni hoort. Alexandriet is een zeldzame en waardevolle edelsteen die van kleur verandert afhankelijk van de lichtbron. Het kan variëren van groen in daglicht tot rood in kunstlicht. Alexandriet is een zeldzame steen en brengt zijn drager geluk, zelfrespect en zelfwaarde. De steen sterkt de wil en inspireert de verbeelding. Het is de steen van regeneratie en helpt bij innerlijke transformatie.

Alexandriet symboliseert balans en harmonie. Vanwege zijn kleur veranderende eigenschappen wordt het vaak gezien als een symbool van verandering.

Shop geboortesteen juni

Shop geboortesteen sieraden

In onze shop vind je de leukste cadeaus voor elke gelegenheid en elk budget!

Bij Crystals by Lina werken we enkel met Natuurlijke Edelstenen. We hebben originele cadeaus voor zwangerschap, cadeaus voor mama, edelstenen voor baby, edelstenen voor vriendschap, edelstenen voor bescherming, edelstenen voor kinderen, edelstenen voor je sterrenbeeld, edelstenen voor liefde, edelstenen voor rouw en verdriet, edelstenen voor studenten en edelstenen tegen stress. Daarnaast hebben we de mooiste edelstenen cadeaus met chakrastenen en edelstenen voor mindfulness meditatie.

In onze shop vind je ook kralen armbanden met edelstenen zoals rozenkwarts, blauwe chalcedoon, lavasteen, tijgeroog en amethist en heerlijk geurende edelsteen geurkaarsjes.

Daarnaast hebben we een mooie collectie zilveren sieraden met edelstenen – 100% sterling zilver. Onze vergulde en goud vermeil sieraden hebben een kern van 100% zilver 925. Ons motto: ‘Jij bent echt, je sieraden toch ook!’

Wat dacht je van een mooi paar edelsteen oorbellen of oorknopjes, een prachtige zilveren edelsteen armband met fonkelende edelstenen of een zilveren edelsteen ring. In onze collectie edelsteen kettingen en hangers vind je populaire edelstenen zoals maansteen, amethist en rozenkwarts. Bekijk ook onze prachtige collectie geboortesteen sieraden.