watermeloen toermalijn (1)
| |

Watermeloen toermalijn

Watermeloen toermalijn is een combinatie van roze en groene toermalijn. Het is een aardende steen die vreugde, liefde, mededogen en dankbaarheid bevordert. Het is een kalmerende en rustgevende steen die grote kracht en vriendschap in je leven brengt.

Dat maakt van watermeloen toermalijn een goede talisman om bij zich te dragen.

Door onvoorwaardelijke liefde en acceptatie te onderwijzen, helpt de steen je om alle aspecten van jezelf te omarmen. De steen helpt je om je pijn los te laten en verder te gaan.

Watermeloen toermalijn werkt sterk in op het hart en wordt daarom ook wel de steen van de liefde & vriendschap genoemd. De steen heeft een sterke link met het hogere bewustzijn en staat symbool voor liefde, zachtheid en vriendschap. Het is de perfecte steen voor langdurige vriendschappen.

De steen maakt je geduldig en stimuleert tact en diplomatie. De steen maakt je innerlijk sterker omdat de steen symptomen van depressie en angst verlicht. Een andere agaat steen die symptomen van depressie , stress en angst verlicht, is lepidoliet.

Watermeloen toermalijn zou een positieve invloed hebben op de hormoonhuishouding en het zenuwstelsel.

Watermeloen toermalijn staat symbool voor
Liefde, vriendschap en dankbaarheid.

Watermeloen toermalijn: werking en eigenschappen

watermeloen toermalijn (2)
Watermeloen Toermalijn

Kleur

Toermalijn komt in verschillende kleuren: zwart, bruin, groen, roze, rood, geel, blauw, blauw-groen en watermeloen. Deze laatste is eigenlijk een combinatie van roze en groene toermalijn. Zwarte toermalijn is de meest voorkomende kleur. Het is een transparante steen.

Vindplaats

Toermalijn is een erg populaire edelsteen en wordt gevonden in Sri Lanka, Brazilië, Afrika, Verenigde Staten, Australië, Afghanistan en Italië.

Fysische eigenschappen*

Deze steen wordt ook wel agaat genoemd en bestaat uit een complex van boron silicaat mineraal.

 • Samenstelling: Na(Mg,Fe,Mn,Li,Al)3Al6 [Si6 O18](BO3 )3(O,OH,F)4
 • Hardheid: 7 – 7.5 – op Mohs-schaal van 1 (zacht) tot 10 (hard)
 • Dichtheid: 2,8 tot 3.3
 • Transparantie: licht transparant met een glas glans of parel glans

Etymologie

Volgens een Egyptische legende reisde de steen van de zon naar de aarde en absorbeerde op die manier de kleuren van de regenboog. Sinds de Oudheid wordt watermeloen toermalijn gebruikt omwille van zijn helende en spirituele eigenschappen.

Sterrenbeeld

Weegschaal, Schorpioen & Steenbok

Chakra

Watermeloen toermalijn past bij alle chakra’s, en werkt voornamelijk als super-activator voor het hartchakra.

Power bracelet

Watermeloen toermalijn: symbool voor liefde, dankbaarheid en vriendschap.

De perfecte talisman om dicht bij je te dragen!

De kracht van edelstenen

Crystal healing is een eeuwenoude praktijk waarbij natuurlijke edelstenen en kristallen gebruikt worden om het lichaam te genezen, de geest te stimuleren en de ziel te activeren. Er zijn ontelbare bewijzen gevonden in de geschiedenis waar de helende kracht van kristallen is genoemd in verschillende culturen en beschavingen. Van Egyptenaren, Maya’s, Sumeriërs en Indiërs weten we allang dat ze zichzelf versierden met kristallen om het kwaad af te weren en zichzelf te beschermen tegen donkere krachten.

Kristallen zijn natuurlijke mineralen die meestal onder de Aarde worden aangetroffen en zijn gevormd door duizenden jaren van kristallisatie in verschillende omgevingsomstandigheden. Omdat kristallen inherent verbonden zijn met de natuur, hebben ze een ongelooflijke kracht om pijn en onrust in een menselijk lichaam te voelen en het lichaam en de geest te helen. 

Toermalijn ontladen en opladen

Toermalijn Ontladen

Toermalijn kan je op verschillende manieren energetisch reinigen of ontladen:

 1. Maanlicht: leg de steen bij volle maan een nacht op de vensterbank. Doe dit steeds achter glas en vergeet je steen ’s ochtends niet uit het zonlicht te halen.
 2. Witte Salie of Palo Santo : Met gedroogde witte salie of Palo Santo (Heilig hout) kan je kwartssoorten reinigen door ze even in de zuiverende rook te houden.
 3. Seleniet: Seleniet staven zijn ideaal om je kristallen te reinigen. Leg je kristallen gewoon tegen de seleniet staven aan of stop ze een nachtje samen in een kistje of zakje.
 4. Hematiet: een andere manier om je stenen te ontladen, is door ze een nacht in een abalone schelp te leggen met hematiet steentjes.
 5. Water: Hou de steen enkele minuten onder stromend water, droog goed af.
 6. Aarde: leg de steen een nachtje in de aarde.

Toermalijn Opladen

Toermalijn kan je op verschillende manieren energetisch opladen:

 • Maanlicht: leg de steen bij volle maan een nacht op de vensterbank. Doe dit steeds achter glas en vergeet je steen ’s ochtends niet uit het zonlicht te halen.
 • Zonlicht: Niet aan te raden omdat de steen onder invloed van zonlicht kan verkleuren.
 • In de aarde: leg je steen een nachtje in de aarde.

In onze shop vind je de leukste cadeaus voor elke gelegenheid en elk budget!

Bij Crystals by Lina werken we enkel met Natuurlijke Edelstenen. We hebben originele cadeaus voor zwangerschap, cadeaus voor mama, edelstenen voor baby, edelstenen voor vriendschap, edelstenen voor bescherming, edelstenen voor kinderen, edelstenen voor je sterrenbeeld, edelstenen voor liefde, edelstenen voor rouw en verdriet, edelstenen voor studenten en edelstenen tegen stress. Daarnaast hebben we de mooiste edelstenen cadeaus met chakrastenen en edelstenen voor mindfulness meditatie.

In onze shop vind je ook kralen armbanden met edelstenen zoals rozenkwarts, blauwe chalcedoon, lavasteen, tijgeroog en amethist en heerlijk geurende edelsteen geurkaarsjes.

Daarnaast hebben we een mooie collectie zilveren sieraden met edelstenen – 100% sterling silver. Onze vergulde en goud vermeil sieraden hebben een kern van 100% sterling silver. Ons motto: ‘Jij bent echt, je sieraden toch ook!’

Wat dacht je van een mooi paar edelsteen oorbellen of oorknopjes, een prachtige zilveren edelsteen armband met fonkelende edelstenen of een zilveren edelsteen ring. In onze collectie edelsteen kettingen en hangers vind je populaire edelstenen zoals maansteen, amethist en rozenkwarts.