Crystal healing of de kracht van helende kristallen

De helende kracht van kristallen

Crystal healing of de helende kracht van kristallen is een eeuwenoude praktijk waarbij natuurlijke edelstenen en kristallen gebruikt worden om het lichaam te genezen, de geest te stimuleren en de ziel te activeren. Er zijn ontelbare bewijzen gevonden in de geschiedenis waar de helende kracht van kristallen is genoemd in verschillende culturen en beschavingen. 

Van Egyptenaren, Maya’s, Sumeriërs en Indiërs weten we allang dat ze zichzelf versierden met kristallen om het kwaad af te weren en zichzelf te beschermen tegen donkere krachten. Maar tegenwoordig hebben we een aanzienlijke daling gezien in de populariteit van helende kristallen, omdat niet veel mensen de helende eigenschappen van kristallen nog begrijpen. 

Maar dankzij beroemdheden en berichten in de media over de kracht van helende kristallen is Crystal healing weer helemaal hot. Het is vooral de jongere generatie die wordt aangetrokken door kristallen en probeert te begrijpen hoe ze de geest, het lichaam en de ziel kunnen genezen.

de helende kracht van kristallen

Hoe werkt de helende kracht van kristallen

Kristallen zijn natuurlijke mineralen die meestal onder de Aarde worden aangetroffen en zijn gevormd door duizenden jaren van kristallisatie in verschillende omgevingsomstandigheden. Omdat kristallen inherent verbonden zijn met de natuur, hebben ze een ongelooflijke kracht om pijn en onrust in een menselijk lichaam te voelen en het lichaam en de geest te helen. 

Natuurlijk werken verschillende kristallen op verschillende manieren en is het essentieel om te weten wat jij nodig hebt. Er zijn drie basismanieren waarop kristallen en Crystal healing werken. 

Clearing of zuiveren

Het menselijk lichaam bestaat uit zeven energieknooppunten of Chakra’s die ons helpen om goed te functioneren als ze op elkaar zijn afgestemd. Helaas leiden stress en onze hedendaagse hectische levensstijl tot verstoring van deze chakra’s. Kristallen helpen om de chakra’s deblokkeren, negatieve energieën te absorberen of te verwijderen en het lichaam van niet-essentiële energieën te ontdoen.

Energizing of stimuleren


Kristallen helpen om het lichaam, de geest en de ziel te stimuleren met energetische krachten. Het juiste kristal helpt om de geest tot rust te brengen, het lichaam gezond te maken en de ziel in balans te brengen. Hiervoor draag je het gepaste kristal dicht bij je, in je broekzak of als sieraad om je hals of arm.

Balancing of in evenwicht brengen

Evenwicht is essentieel om goed te kunnen functioneren. Alles in deze wereld werkt alleen goed als er een evenwicht is. Omdat het niet makkelijk is om het evenwicht te bewaren, werken kristallen om de energie in en rond het lichaam in evenwicht te brengen en te helen.

Wanneer je de betekenis van helende kristallen kent en begrijpt hoe ze werken, kun je kristallen gebruiken om jouw lichaam en geest te ondersteunen en helen. Echter, niet alle kristallen hebben hetzelfde effect op het menselijk lichaam, de geest en de ziel. Kies daarom de juiste kristallen die bij jou passen.

Hoe de helende kracht van kristallen toepassen?

Crystal healing werkt het best als je die kristallen gebruikt die bij je passen. Het is echter niet makkelijk om de juiste kristallen te selecteren. Daarom worden van oudsher verschillende methodes gebruikt om te bepalen welk kristal past bij jouw noden.

Astrologie

Je horoscoop kan je veel vertellen over wat je in bepaalde levensgebieden nodig hebt. Aan elk teken in de dierenriem is verbonden met één of meerdere stenen. Omdat kristallen een eigen, unieke frequentie hebben, is het niet gek dat bepaalde stenen bij bepaalde types mensen passen.

Chakra’s

Chakra’s zijn als energiepunten in ons lichaam waarlangs indrukken van buiten en binnen geabsorbeerd en verwerkt worden. In het Sanskriet betekent Chakra ‘wiel’ of ‘draaikolk van kracht’. Niet tegenstaande er veel verschillende soorten Chakra’s bestaan, gaan de meeste leerscholen uit van zeven hoofdchakra’s.

Dit zijn het Wortelchakra (rood), de Sacraalchakra (oranje), de Navelchakra (geel), het Hartchakra (groen), de Keelchakra (blauw), het Derde oogchakra (indigo) en tot slot de kruinchakra (paars). Bij elk chakra passen meerdere edelstenen. Elk van deze Chakra’s kun je zien als een symbool voor een plaats in het lichaam waar een verhoogde energie is. Op die manier resoneert elke Chakra met een bepaalde kleur, klank en met lichamelijke en psychologische functies.

Edelstenen kunnen door hun unieke energetische eigenschappen een belangrijke rol spelen bij de werking van Chakra’s. Zo kunnen ze energieblokkades in het lichaam opheffen zodat de energie weer goed kan doorstromen. Dit maakt edelstenen en chakra’s een mooie combinatie.

Pendelen

Pendelen is een techniek die gebruikt wordt om de steen te kiezen die bij je past. Soms weet je het even niet meer, en dan kan een pendel jou wegwijs maken. Met pendelen kan je antwoorden krijgen op (levens)vragen met behulp van een pendel. Vaak is een pendel een druppelvormig metalen, glazen of houten voorwerp aan een draad of kettinkje waarin edelstenen zitten verwerkt.

Visualisatie

Ook visualisatie is een krachtige techniek die gebruikt wordt om die kristallen uit te kiezen die je op dat moment nodig hebt. Je doet dat door je ogen te sluiten en je geest tot rust te brengen. Door even aan niks meer te denken, je lichaam te ontspannen en je geest helemaal leeg te maken, zal je makkelijker beslissingen kunnen maken. Vervolgens open je je ogen en kies je de steen waar je het meest door wordt aangetrokken. Kleuren zijn daarbij erg belangrijk. Van kleuren weten we dat ze een grote invloed hebben op hoe we ons voelen.

Disclaimer: Er is geen peerreview wetenschappelijk bewijs dat Crystal healing werkt, daarom wordt het een pseudowetenschap genoemd. Toch zijn er tal van individuele gevallen gerapporteerd die uitzonderlijke successen aantonen. Er is echter nog geen enkele meetmethode gevonden die enige wetenschappelijke onderbouw aan die successen kan leveren.


In onze shop vind je de leukste cadeaus voor elke gelegenheid en elk budget!

Bij Crystals by Lina werken we enkel met Natuurlijke Edelstenen. We hebben originele cadeaus voor zwangerschap, cadeaus voor mama, edelstenen voor baby, edelstenen voor vriendschap, edelstenen voor bescherming, edelstenen voor kinderen, edelstenen voor je sterrenbeeld, edelstenen voor liefde, edelstenen voor rouw en verdriet, edelstenen voor studenten en edelstenen tegen stress. Daarnaast hebben we de mooiste edelstenen cadeaus met chakrastenen en edelstenen voor mindfulness meditatie.

In onze shop vind je ook kralen armbanden met edelstenen zoals rozenkwarts, blauwe chalcedoon, lavasteen, tijgeroog en amethist en heerlijk geurende edelsteen geurkaarsjes.

Daarnaast hebben we een mooie collectie zilveren sieraden met edelstenen – 100% sterling silver. Onze vergulde en goud vermeil sieraden hebben een kern van 100% sterling silver. Ons motto: ‘Jij bent echt, je sieraden toch ook!’

Wat dacht je van een mooi paar edelsteen oorbellen of oorknopjes, een prachtige zilveren edelsteen armband met fonkelende edelstenen of een zilveren edelsteen ring. In onze collectie edelsteen kettingen en hangers vind je populaire edelstenen zoals maansteen, amethist en rozenkwarts.