zwarte agaat (2)
| |

Zwarte agaat – Steen van Krijgers

Zwarte agaat bevordert moed, versterkt je wilskracht en bouwt je vertrouwen op. De steen beschermt je tegen negativiteit en geeft je de kracht om problemen te overwinnen. De steen heeft sterke helende krachten en brengt emotionele balans en stabiliteit. Zwarte agaat is de steen van Krijgers en maakt zijn drager onoverwinnelijk!

Werking en eigenschappen: zwarte agaat

Zwarte agaat werkt aardend, stabiliserend en beschermend. De steen geeft je een veilig gevoel en versterkt je. Hierdoor kom je zowel mentaal, emotioneel als fysiek in balans. Agaat heeft de kracht om yin en yang in evenwicht te brengen, de positieve en negatieve krachten van het universum.

Het is een kalmerende steen die je tot rust brengt. De steen werkt traag, maar kan een enorme kracht geven. De steen bouwt je zelfvertrouwen op en helpt je jezelf te accepteren. De steen bevordert ook de concentratie en helpt je om oplossingen te vinden. Zwarte agaat heeft je de moed je eigen waarheid te spreken.

Zwarte agaat geeft je de kracht om na een moeilijke periode verder te gaan. De steen brengt je ook tot rust tijdens stressvolle omstandigheden.

 Fysiek kan zwarte agaat helpen bij misselijkheid, krampen en andere spijsverteringsklachten. De steen heeft ook een positieve invloed op het immuunsysteem, het zenuwstelsel en zenuwpijn.

Zwarte agaat is de steen van Krijgers

aarding & stabiliteit – veiligheid & bescherming – moed & innerlijke kracht
zwarte agaat (1)
Zwarte agaat

Kleur

Het is een zwarte steen met witte lijntjes.

Vindplaats

Zwarte agaat wordt voornamelijk aangetroffen in Afrika en Brazilië. Het wordt ook gevonden in Mexico, Uruguay, de Verenigde Staten, en Mexico.

Fysische eigenschappen*

Agaat is een verscheidenheid aan chalcedoon, een cryptocristalline vorm van kwarts. De meerderheid van de agaten wordt gevonden in scheuren in oud lavagesteente of eruptieve rotsen.

 • Samenstelling: SiO2 silicon dioxide
 • Hardheid: 6.5 – 7 – op Mohs-schaal van 1 (zacht) tot 10 (hard)
 • Dichtheid: 2.58 tot 2.64
 • Transparantie: translucent

Etymologie

Sinds de Oudheid wordt zwarte agaat gebruikt omwille van zijn geneeskrachtige eigenschappen. In het oude Mesopotamië was zwart agaat een symbool van macht en gezag. Zij die zwarte agaat bezaten werden zeer gerespecteerd en waren ook rijk. In het oude Rome werden zwarte agaatstenen gebruikt om een stamper en mortier te vervaardigen. De Romeinen gebruikten de stamper en de mortier vervolgens om ingrediënten voor medicijnen te malen.

Sterrenbeeld

Tweelingen, waterman, kreeft en Schorpioen

Chakra

Zwarte agaat past vooral bij het wortelchakra (1°).

Welke affirmatie hoort bij Zwarte Agaat?

Zwarte agaat is de steen van Krijgers. Zwarte agaat bevordert moed, versterkt je wilskracht en bouwt je zelfvertrouwen op. De steen beschermt je tegen negativiteit en geeft je de kracht om problemen te overwinnen. Deze aardende steen heeft sterke helende krachten en brengt emotionele balans en stabiliteit.. Bij Zwarte agaat hoort de affirmatie ‘Ik ben onoverwinnelijk, beschermd en geaard’. Gebruik deze krachtige uitspraak tijdens meditatie, visualisatie of gewoon als een dagelijkse herinnering aan je innerlijke kracht en veerkracht.

Ik ben onoverwinnelijk, beschermd en geaard

Affirmatie

De kracht van edelstenen

Crystal healing is een eeuwenoude praktijk waarbij natuurlijke edelstenen en kristallen gebruikt worden om het lichaam te genezen, de geest te stimuleren en de ziel te activeren. Er zijn ontelbare bewijzen gevonden in de geschiedenis waar de helende kracht van kristallen is genoemd in verschillende culturen en beschavingen. Van Egyptenaren, Maya’s, Sumeriërs en Indiërs weten we allang dat ze zichzelf versierden met kristallen om het kwaad af te weren en zichzelf te beschermen tegen donkere krachten.

Kristallen zijn natuurlijke mineralen die meestal onder de Aarde worden aangetroffen en zijn gevormd door duizenden jaren van kristallisatie in verschillende omgevingsomstandigheden. Omdat kristallen inherent verbonden zijn met de natuur, hebben ze een ongelooflijke kracht om pijn en onrust in een menselijk lichaam te voelen en het lichaam en de geest te helen. 

Zwarte agaat ontladen en opladen

Agaat Ontladen

Agaat kan je op verschillende manieren energetisch reinigen of ontladen:

 1. Maanlicht: leg de steen bij volle maan een nacht op de vensterbank. Doe dit steeds achter glas en vergeet je steen ’s ochtends niet uit het zonlicht te halen.
 2. Witte Salie of Palo Santo : Met gedroogde witte salie of Palo Santo (Heilig hout) kan je kwartssoorten reinigen door ze even in de zuiverende rook te houden.
 3. Seleniet: Seleniet staven zijn ideaal om je kristallen te reinigen. Leg je kristallen gewoon tegen de seleniet staven aan of stop ze een nachtje samen in een kistje of zakje.
 4. Hematiet: een andere manier om je stenen te ontladen, is door ze een nacht in een abalone schelp te leggen met hematiet steentjes.
 5. Water: Hou de steen enkele minuten onder stromend water, droog goed af.
 6. Aarde: leg de steen een nachtje in de aarde.

Agaat Opladen

Agaat kan je op verschillende manieren energetisch opladen:

 • Maanlicht: leg de steen bij volle maan een nacht op de vensterbank. Doe dit steeds achter glas en vergeet je steen ’s ochtends niet uit het zonlicht te halen.
 • Zonlicht: Leg je steen enkele uren in direct zonlicht. Let op dat het niet te heet wordt.
 • In de aarde: leg je steen een nachtje in de aarde.

In onze shop vind je de leukste cadeaus voor elke gelegenheid en elk budget!

Bij Crystals by Lina werken we enkel met Natuurlijke Edelstenen. We hebben originele cadeaus voor zwangerschap, cadeaus voor mama, edelstenen voor baby, edelstenen voor vriendschap, edelstenen voor bescherming, edelstenen voor kinderen, edelstenen voor je sterrenbeeld, edelstenen voor liefde, edelstenen voor rouw en verdriet, edelstenen voor studenten en edelstenen tegen stress. Daarnaast hebben we de mooiste edelstenen cadeaus met chakrastenen en edelstenen voor mindfulness meditatie.

In onze shop vind je ook kralen armbanden met edelstenen zoals rozenkwarts, blauwe chalcedoon, lavasteen, tijgeroog en amethist en heerlijk geurende edelsteen geurkaarsjes.

Daarnaast hebben we een mooie collectie zilveren sieraden met edelstenen – 100% sterling silver. Onze vergulde en goud vermeil sieraden hebben een kern van 100% sterling silver. Ons motto: ‘Jij bent echt, je sieraden toch ook!’

Wat dacht je van een mooi paar edelsteen oorbellen of oorknopjes, een prachtige zilveren edelsteen armband met fonkelende edelstenen of een zilveren edelsteen ring. In onze collectie edelsteen kettingen en hangers vind je populaire edelstenen zoals maansteen, amethist en rozenkwarts.