rode edelsteen
|

Rode Edelsteen: passie, liefde en vitaliteit

Rode edelstenen hebben altijd een speciale plaats ingenomen in de wereld van edelstenen en mineralen. Hun diepe, rijke kleuren en buitengewone schoonheid hebben de mensheid eeuwenlang geïntrigeerd en geïnspireerd. Maar deze edelstenen hebben meer te bieden dan alleen esthetische pracht. Een rode edelsteen wordt vaak geassocieerd met krachtige helende eigenschappen op psychisch, mentaal, fysiek en emotioneel vlak. In dit artikel duiken we dieper in de wereld van rode edelstenen, verkennen we verschillende soorten, onthullen we hun eigenschappen en bespreken we hun invloed op welzijn.

Soorten Rode Edelsteen

Er zijn talloze rode edelstenen die variëren in kleurintensiteit, transparantie en chemische samenstelling. Hier zijn enkele van de meest bekende en gewaardeerde rode edelstenen:

 1. Robijn: Robijnen staan bekend om hun dieprode kleur en worden vaak geassocieerd met passie en liefde. Ze worden ook geassocieerd met vitaliteit en levenskracht.
 2. Granaat: Granaat komt in verschillende kleuren voor, maar de rode variant staat bekend als de ‘Pyroop’ granaat. Het staat symbool voor energie, moed en doorzettingsvermogen.
 3. Rode Jaspis: Rode jaspis is een aardende steen die kracht en vitaliteit bevordert. Het kan ook helpen bij het herstellen van passie in relaties.
 4. Rode Agaat: Rode agaat is een steen van stabiliteit en bescherming. Het helpt om emotionele balans te bereiken en negatieve energieën af te weren.
 5. Robijn in Zoïsiet: Deze steen combineert de kracht van robijn met de aardende energie van zoïsiet. Het stimuleert groei en helpt bij het overwinnen van uitdagingen.
 6. Rhodoniet: Rhodoniet is een prachtige roze-rode edelsteen met donkere insluitsels. Het staat bekend om zijn vermogen om emotionele wonden te helen en het hartchakra te openen. Het bevordert compassie, zelfliefde en vergeving.
 7. Mookaiet: Mookaiet is een rode jaspisvariant met witte en gele banden. Het is een aardende steen die emotionele stabiliteit en innerlijke rust bevordert. Mookaiet staat bekend om zijn vermogen om negatieve emoties te kalmeren en stress te verminderen.
 8. Rhodoliet: Rhodoliet is een rode granaatvariant met een diep paarse tint. Het staat bekend om zijn krachtige energie die passie, inspiratie en creativiteit stimuleert. Rhodoliet wordt vaak geassocieerd met liefde en romantiek.
 9. Rode Toermalijn (Rubelliet): Rode toermalijn, ook bekend als rubelliet, is een dieprode edelsteen die staat voor liefde en passie. Het wordt vaak gebruikt om het hartchakra te activeren en emotionele heling te bevorderen. Het helpt ook bij het loslaten van negatieve emoties.
 10. Rode Apatiet: Rode apatiet is een zeldzame edelsteen die bekend staat om zijn vermogen om energie en motivatie te verhogen. Het stimuleert creativiteit en helpt bij het stellen van doelen. Rode apatiet kan ook het zelfvertrouwen vergroten.

Eigenschappen van Rode Edelsteen

Rode edelstenen worden vaak geassocieerd met eigenschappen zoals passie, liefde, vitaliteit en moed. Hier zijn enkele van de belangrijkste eigenschappen die aan rode edelstenen worden toegeschreven:

 1. Passie en Liefde: Rode edelstenen staan bekend om hun vermogen om passie en liefde aan te wakkeren. Ze worden vaak gedragen als symbolen van romantiek en verbondenheid.
 2. Energie en Vitaliteit: Rode edelstenen worden geassocieerd met een toename van energie en vitaliteit. Ze kunnen vermoeidheid verminderen en het uithoudingsvermogen vergroten.
 3. Moed en Doorzettingsvermogen: Deze stenen worden vaak gebruikt om moed en doorzettingsvermogen te versterken. Ze kunnen helpen bij het overwinnen van angsten en obstakels.
 4. Emotionele Balans: Rode edelstenen kunnen emotionele balans bevorderen en helpen bij het loslaten van negatieve emoties zoals woede en frustratie.

Helende Krachten van Rode Edelsteen

Rode edelstenen hebben een lange geschiedenis van gebruik in verschillende culturen vanwege hun helende krachten. Hier zijn enkele manieren waarop ze invloed kunnen hebben op psychisch, mentaal, fysiek en emotioneel welzijn:

 1. Psychische Heling: Rode edelstenen worden vaak gebruikt om psychische helderheid en focus te bevorderen. Ze kunnen helpen bij het nemen van belangrijke beslissingen en het stimuleren van creatieve ideeën.
 2. Mentale Kracht: Deze stenen kunnen mentale kracht en veerkracht vergroten. Ze zijn nuttig voor mensen die zich willen concentreren op hun doelen en obstakels willen overwinnen.
 3. Fysieke Vitaliteit: Rode edelstenen kunnen de fysieke vitaliteit verbeteren door de bloedsomloop te stimuleren en vermoeidheid te verminderen. Dit kan leiden tot een algeheel gevoel van welzijn en energie.
 4. Emotionele Harmonie: Rode edelstenen kunnen helpen bij het herstellen van emotionele harmonie en het verminderen van stress. Ze kunnen ook helpen bij het loslaten van oude emotionele bagage.

Rood hoort bij de maanden januari en juli.

Hoe Rode Edelstenen Gebruiken

Er zijn verschillende manieren waarop rode edelstenen in je dagelijks leven kunnen worden geïntegreerd om van hun helende krachten te profiteren:

 1. Sieraden: Draag rode edelstenen als sieraden, zoals een robijnen ring, een granaat ketting of rode jaspis oorbellen, om hun energie dicht bij je huid te houden.
 2. Meditatie: Mediteer met een rode edelsteen in je hand om je te helpen bij het concentreren van je gedachten en het bereiken van innerlijke rust.
 3. Kristalwater: Plaats een rode edelsteen in een glas water en laat het een nacht staan. Drink het water de volgende ochtend om de helende energie in je lichaam op te nemen.
 4. Plaatsing in het Huis: Plaats rode edelstenen in verschillende kamers van je huis om positieve energie te bevorderen en negatieve energieën af te weren.

Conclusie

Rode edelsteen is niet alleen prachtig in sieraden of als decoratie / meditatie object, rode edelstenen dragen ook diepgaande helende krachten met zich mee. Of je nu op zoek bent naar meer passie in je leven, emotionele balans, mentale kracht of fysieke vitaliteit, rode edelstenen kunnen een waardevolle aanvulling zijn op je welzijnspraktijk. Onthoud echter dat de effecten van edelstenen subjectief kunnen zijn, en het is belangrijk om je eigen intuïtie te volgen bij het kiezen en gebruiken van deze prachtige geschenken van de natuur. Met hun diepe, rood gloeiende kleuren nodigen rode edelstenen je uit om je eigen innerlijke vuur te ontdekken en te omarmen voor een leven vol passie en welzijn.

Shop rode edelsteen

Meer edelsteen kleuren


In onze shop vind je de leukste cadeaus voor elke gelegenheid en elk budget!

Bij Crystals by Lina werken we enkel met Natuurlijke Edelstenen. We hebben originele cadeaus voor zwangerschap, cadeaus voor mama, edelstenen voor baby, edelstenen voor vriendschap, edelstenen voor bescherming, edelstenen voor kinderen, edelstenen voor je sterrenbeeld, edelstenen voor liefde, edelstenen voor rouw en verdriet, edelstenen voor studenten en edelstenen tegen stress. Daarnaast hebben we de mooiste edelstenen cadeaus met chakrastenen en edelstenen voor mindfulness meditatie.

In onze shop vind je ook kralen armbanden met edelstenen zoals rozenkwarts, blauwe chalcedoon, lavasteen, tijgeroog en amethist en heerlijk geurende edelsteen geurkaarsjes.

Daarnaast hebben we een mooie collectie zilveren sieraden met edelstenen – 100% sterling silver. Onze vergulde en goud vermeil sieraden hebben een kern van 100% sterling silver. Ons motto: ‘Jij bent echt, je sieraden toch ook!’

Wat dacht je van een mooi paar edelsteen oorbellen of oorknopjes, een prachtige zilveren edelsteen armband met fonkelende edelstenen of een zilveren edelsteen ring. In onze collectie edelsteen kettingen en hangers vind je populaire edelstenen zoals maansteen, amethist en rozenkwarts.