gele edelsteen
|

Gele edelsteen: energie, zelfvertrouwen en geluk

Een Gele edelsteen, gehuld in zonnige en heldere tinten, wordt vaak beschouwd als gelukssteen. Ze hebben de kracht om zelfvertrouwen te ondersteunen en het derde chakra, de zonnevlecht, te stimuleren. Geel als kleur staat symbool voor energie, zelfvertrouwen en innerlijke kracht. Het is een stralende en vrolijke kleur die ons omringt met optimisme en positieve energie, waardoor we ons stralender en zelfverzekerder voelen.

De Symboliek van een Gele Edelsteen

Gele edelstenen dragen een diepe symbolische betekenis die ons kan inspireren en versterken. Ze staan synoniem voor:

 1. Geluk en Voorspoed: Gele edelstenen worden vaak geassocieerd met geluk en voorspoed. Hun schitterende kleur doet denken aan de zon, die ons leven verlicht en verwarmt.
 2. Zelfvertrouwen en Kracht: Deze edelstenen ondersteunen het zelfvertrouwen en stimuleren het derde chakra, de zonnevlecht, die verbonden is met persoonlijke kracht en wilskracht.
 3. Optimisme en Positiviteit: Geel is een kleur die vreugde en positiviteit uitstraalt. Het draagt de belofte van een stralende dag en herinnert ons eraan om met een glimlach door het leven te gaan.
 4. Energetische Boost: De kleur geel geeft energie en vitaliteit. Het is als een opwekkende zonnestraal die ons opvrolijkt en ons helpt om met hernieuwde kracht uitdagingen aan te gaan.
 5. Spijsvertering en Voeding: Geel is ook een goede kleur om de spijsvertering te ondersteunen. Het herinnert ons eraan om voedsel als brandstof te zien en om ons lichaam te voeden met gezonde energie.
 6. November Geboortesteen: Geel is de geboortekleur voor de maand november. Het maakt gele edelstenen een speciale keuze voor mensen die in deze maand zijn geboren.
Goudkleurige Oorhangers met gele topaas - geboortesteen november - gele edelsteen
steen van rijkdom - citrien (3) - geboortesteen november - gele edelsteen
ring solitair met citrien (1)

Verschillende Soorten Gele Edelstenen

Gele edelstenen komen in diverse tinten en variëteiten. Enkele van de opvallende gele edelstenen zijn:

 1. Goud Topaas: Goud topaas straalt een warme en sprankelende gloed uit, waardoor het een gewilde keuze is voor sieraden die optimisme en zelfvertrouwen uitstralen.
 2. Citrien: Citrien, ook wel bekend als de “steen van de zon,” heeft een heldere, zonnige uitstraling en staat symbool voor geluk en overvloed.
 3. Gele Calciet: Gele calciet heeft een zachte en kalmerende kleur, die zowel de geest als het lichaam voedt.
 4. Gele Topaas: Gele topaas is een levendige edelsteen die het innerlijke vuur en de wilskracht versterkt.
 5. Rutielkwarts: Rutielkwarts wordt gekenmerkt door prachtige insluitsels van goudkleurig rutiel en heeft een energetische uitstraling.
 6. Barnsteen: Barnsteen is een fascinerende edelsteen, ontstaan uit gefossiliseerde hars, die geeloranje tinten vertoont en wordt geassocieerd met genezing en geluk.
 7. Gele Fluoriet: Gele fluoriet heeft een levendige kleur en stimuleert mentale helderheid en focus.
 8. Gele Aventurijn: Gele aventurijn brengt geluk en voorspoed in het leven en wordt vaak gebruikt in talismannen.
 9. Gele Jade: Gele jade staat voor wijsheid en innerlijke rust en is vaak te vinden in spirituele sieraden.
 10. Heliodoor: Heliodoor, ook bekend als gele beryl, heeft een heldere gele tint en staat symbool voor persoonlijke kracht en moed.
 11. Ethiopisch Opaal: Ethiopisch opaal straalt een speelse en kleurrijke energie uit, die de creativiteit en vreugde in ons wakker maakt.

Een gele edelsteen is niet alleen een visuele traktatie, maar kan ook een krachtige hulpmiddel zijn voor het verbeteren van ons welzijn en zelfvertrouwen. Gele edelstenen herinneren ons eraan om te stralen als de zon en ons leven te vullen met optimisme en positiviteit. Als geboortestenen voor november vieren ze degenen die in deze maand zijn geboren en wensen ze hen een leven vol vreugde en voorspoed toe. Het dragen van gele edelstenen is als het omarmen van een zonnestraal en het koesteren van de stralende kracht die van binnenuit komt.

Shop gele edelstenen

Meer edelsteen kleuren