oranje edelsteen
|

Oranje edelsteen: energie, vreugde en creativiteit

Een Oranje edelsteen, zoals carneool en zonnesteen, schijnt met een levendige energie die een revitaliserend en opwekkend effect heeft. Deze edelstenen brengen vreugde en positiviteit in je leven, stimuleren creativiteit en wekken enthousiasme en actie op. Oranje is een vriendelijke en warme kleur die staat voor de vreugde van het leven en het uiten van emoties. Door hun revitaliserende werking verdelen oranje edelstenen de energie in je lichaam op harmonieuze wijze. Ze zijn in het bijzonder verbonden met het sacraal chakra (het tweede chakra), dat symbool staat voor het uiten van emoties en het stromen van levensenergie.

De Symboliek van de Oranje Edelsteen

Oranje edelstenen dragen een rijke symboliek die ons kan inspireren en begeleiden. Ze symboliseren:

 1. Energie en Vitaliteit: Oranje edelstenen bruisen van energie en vitaliteit, en wekken een gevoel van levenskracht en enthousiasme op.
 2. Vreugde en Positiviteit: De kleur oranje straalt vreugde en positiviteit uit, wat je kan helpen om met een optimistische kijk op het leven te staan.
 3. Creativiteit en Expressie: Oranje edelstenen bevorderen creativiteit en stimuleren het uiten van je innerlijke zelf, zowel in kunst als in communicatie.
 4. Vriendelijkheid en Warmte: Oranje is een vriendelijke en warme kleur, die relaties kan versterken en een gevoel van verbondenheid kan creëren.
 5. Revitalisering en Harmonie: Oranje edelstenen dragen bij aan het revitaliseren van je energie, terwijl ze zorgen voor een harmonieuze verdeling van deze energie.
 6. Sacraal Chakra Balans: Ze zijn nauw verbonden met het sacraal chakra, dat de zetel van emoties en levensenergie in het lichaam is.
 7. Geboortekleur voor November: Oranje is de geboortekleur voor november, en dit geeft oranje edelstenen een speciale betekenis voor mensen die in deze maand geboren zijn.

Verschillende Soorten Oranje Edelstenen

Oranje edelstenen zijn er in diverse variëteiten, elk met unieke eigenschappen en schoonheid. Enkele van de opmerkelijke oranje edelstenen zijn:

Zilveren oorhangers met oranje kyaniet-oranje edelsteen
Edelsteen set voor zwangerschap en vruchtbaarheid (6)
gelukssteen - zonnesteen - oranje edelsteen
 1. Barnsteen: Barnsteen heeft een warme gloed en staat voor genezing, bescherming en positieve energie.
 2. Oranje Aventurijn: Oranje aventurijn wordt geassocieerd met welvaart en succes, en stimuleert creativiteit.
 3. Oranje Calciet: Oranje calciet bevordert emotionele stabiliteit, vreugde en vitaliteit.
 4. Carneool: Carneool heeft levendige oranje tinten en staat voor moed, zelfvertrouwen en creatieve expressie.
 5. Oranje Kyaniet: Oranje kyaniet bevordert zelfexpressie, enthousiasme en positieve communicatie.
 6. Zonnesteen: Zonnesteen combineert oranje met andere kleuren en staat voor vreugde, kracht en levenslust.
 7. Oranje Opaal: Oranje opaal heeft een iriserende glans en symboliseert passie en emotie.
 8. Oranje Granaat: Oranje granaat staat voor overvloed, succes en manifestatie.
 9. Oranje Saffier: Oranje saffier heeft zeldzame oranje tinten en symboliseert liefde en passie.
 10. Spessartiet: Spessartiet, een variëteit van granaat, is prachtig oranje van kleur en bevordert levensvreugde en vitaliteit.

Hoe Oranje Edelstenen Gebruiken

Oranje edelstenen kunnen op verschillende manieren worden gebruikt om hun energie en betekenis te integreren in je dagelijks leven:

 1. Draag ze als sieraden: Draag oranje edelstenen als sieraden, zoals hangers, armbanden of ringen, om hun energie dicht bij je te houden.
 2. Meditatie: Gebruik oranje edelstenen tijdens meditatie om je te helpen focussen, positiviteit te bevorderen en je creativiteit te stimuleren.
 3. In je omgeving: Plaats oranje edelstenen in je huis of werkruimte om een vreugdevolle en positieve sfeer te creëren.
 4. Op het sacraal chakra: Plaats oranje edelstenen op of nabij je sacraal chakra om balans en harmonie te bevorderen.
 5. In water: Plaats oranje edelstenen in een karaf met water om geënergetiseerd water te creëren dat je dagelijkse energie kan verlevendigen.

Bij het gebruik van oranje edelstenen is het belangrijk om ze regelmatig te reinigen en op te laden, omdat ze energie kunnen absorberen. Dit kan worden gedaan door ze onder stromend water af te spoelen, ze in zonlicht te plaatsen, of ze naast reinigende stenen zoals amethist te leggen. Daarnaast kun je een persoonlijke intentie plaatsen bij je oranje edelstenen om hun energie te richten op specifieke doelen en verlangens.

Oranje edelstenen vormen een sprankelende aanvulling op je spirituele en persoonlijke groei, waarbij ze je aanmoedigen om vol vreugde en creativiteit in het leven te staan. Door hun opwekkende en energieke eigenschappen kun je elke dag met een positieve en enthousiaste houding tegemoet treden.

Shop oranje edelsteen

Meer edelsteen kleuren