sterrenbeelden en edelstenen -edelstenen sterrenbeeld waterman - edelstenen passen bij sterrenbeeld waterman
|

Beste Edelstenen sterrenbeeld Waterman

Edelstenen sterrenbeeld Waterman. Welke edelstenen passen bij Waterman, welke betekenis kunnen we eraan toeschrijven en hoe kan je ze gebruiken?

Aan de sterrenbeelden van de dierenriem worden edelstenen toegeschreven die passen bij de eigenschappen van elk sterrenbeeld. Zo kunnen ze van nature reeds aanwezige eigenschappen versterken of net matigen. Op deze manier kunnen de stenen die bij jou passen, je versterken door positieve eigenschappen te bevorderen en negatieve eigenschappen af te zwakken of in balans te brengen. Welke edelstenen passen bij sterrenbeeld Waterman en hun betekenis lees je hier.

Eigenschappen Sterrenbeeld Waterman

De waterman is intelligent, spontaan, origineel en een tikje onvoorspelbaar. Hij of zij is een vrije geest en heeft een aangeboren zelfverzekerdheid. De waterman is misschien wel het meest onafhankelijke teken van de dierenriem.

De waterman is vriendelijk en houdt van plezier maken. Hij of zij heeft een rijke fantasie en kan kinderlijk spelen. Maar de waterman is ook vaak rebels, koppig en kan behoorlijk tegendraads zijn. Hij of zij kan soms moeilijk zijn emoties beheersen en kan daardoor wel eens bot overkomen. De Waterman kan echter ook vaak rusteloos zijn en die innerlijke onrust speelt hem wel eens parten.

De waterman ziet altijd mogelijkheden om te genieten, hij of zij is steeds positief, makkelijk in de omgang en heeft meestal een goed humeur. De waterman ziet kansen en haalt alles uit het leven.

  • Geboren: 20 januari – 18 februari
  • Element: lucht
  • Heersende planeet: saturnus
  • Kleur: blauw
  • Passen goed bij: leeuw & boogschutter

De Waterman is sympathiek, loyaal, vindingrijk, sociaal, artistiek & onvoorspelbaar

Welke kleur steen past bij Waterman? blauw is een rustige kleur die de rusteloze energie van de waterman tempert. De kleur helpt de waterman te focussen en nieuwe ideeën uit te werken.

Edelstenen Sterrenbeeld Waterman

Edelstenen die passen bij het sterrenbeeld Waterman zijn aquamarijn, labradoriet en amethist, maar ook turkooismaansteengranaat, en jade.

Aquamarijn | Aquamarijn bezorgt de Waterman een heldere blik en helpt hem te focussen op wat belangrijk is. Zo krijgt de Waterman de dingen sneller gedaan en dit helpt hem te groeien.

Labradoriet | Labradoriet ondersteunt de connectie van de Waterman met zijn hoger zelf waardoor hij verbinding maakt met zijn ziel. Dit bezorgt de Waterman een dieper inzicht en helpt hem zijn dromen waar te maken.

Maansteen | Het is de steen van de vruchtbaarheid en vrouwelijkheid. Maansteen houdt de emoties van de Waterman in evenwicht en verscherpt de intuïtie. De steen brengt rust en stabiliteit.

Turkoois | Turkoois brengt zijn drager zelfverwezenlijking, zelfacceptatie en mentale balans. Turkoois helpt de soms rusteloze Waterman innerlijke rust en balans te vinden.

Amethist | Amethist heeft een beschermende en kalmerende werking en helpt de Waterman rust te vinden in zijn emoties. Het zet de Waterman aan tot zelfreflectie en dieper inzicht.

Granaat | Granaat helpt de waterman trouw te blijven aan zijn ideeën, waardoor zijn dromen in vervulling gaan. Het is de steen van passie en liefde en brengt de Waterman duurzame relaties.

Jade | Jade heeft een beschermende energie en trekt geluk, voorspoed, succes en rijkdom aan. De steen werkt voor de rusteloze Waterman kalmerend en tempert negatieve gedachten.

Edelstenen sterrenbeeld Waterman

Voor de Waterman die op zoek is naar passende edelstenen, zijn er verschillende prachtige opties om uit te kiezen. Aquamarijn, labradoriet en amethist behoren tot de edelstenen die perfect passen bij het sterrenbeeld Waterman. Daarnaast kunnen ook turkoois, maansteen, granaat en jade de Waterman ondersteunen bij het vinden van balans, het versterken van intuïtie en het realiseren van persoonlijke groei. Het dragen van deze edelstenen kan de Waterman helpen bij het vinden van helderheid, het verwezenlijken van dromen en het ervaren van innerlijke rust en succes. Laat deze prachtige stenen je begeleiden op je reis van zelfontdekking en vervulling.

In de shop

De helende kracht van edelstenen

Crystal healing is een eeuwenoude praktijk waarbij natuurlijke edelstenen en kristallen gebruikt worden om het lichaam te genezen, de geest te stimuleren en de ziel te activeren. Er zijn ontelbare bewijzen gevonden in de geschiedenis waar de helende kracht van kristallen is genoemd in verschillende culturen en beschavingen. 

Omdat kristallen inherent verbonden zijn met de natuur, hebben ze een ongelooflijke kracht om pijn en onrust in een menselijk lichaam te voelen en het lichaam en de geest te helen. 

Reinig en zuiver je edelstenen

Vooraleer je edelstenen en kristallen kan gebruiken, is het belangrijk om ze eerst te reinigen en zuiveren van de energie van buitenaf. Dit doe je door de stenen even onder koud stromend water te houden. Let op, sommige stenen zijn erg gevoelig voor water. Laat ze dus niet in het water liggen.

Je kan je stenen ook reinigen door ze een nacht in het licht van de volle maan te leggen. Doe dit steeds achter glas en niet buiten. Verschillende weersinvloeden (zon, regen, temperatuur) kunnen de kleur van je edelstenen veranderen. Er zijn nog meer technieken voor het reinigen van je edelstenen, maar dit zijn de meest eenvoudige.

Nu zijn je stenen schoon en zuiver en kan je de energie benutten voor je eigen heling.

Gebruik de kracht van je edelstenen

Om je edelstenen ten volle te benutten, moet je ze op de juiste manier gebruiken. Er zijn enkele manieren waarop je edelstenen en kristallen kan gebruiken, bijvoorbeeld tijdens meditatie, als bescherming in huis, maar ook als talisman of geluksbrenger. Maar ze zijn ook gewoon prachtige natuurlijke objecten om in je huis te zetten.

Edelstenen tijdens meditatie

Ga met de kristalpunt obelisk zitten in een ruimte waar je je veilig voelt. Dit kan je slaapkamer zijn, je meditatieruimte of een andere ruimte waar je je goed voelt. Neem plaats op een matje of een kussen op de grond, of ga lekker zitten in een comfortabele stoel. Sluit je ogen en concentreer je op je ademhaling. Probeer je gedachten tot rust te brengen en voel hoe je lichaam ontspant.

Neem de gereinigde kristalpunt in je handen en visualiseer wat je nodig hebt. Spreek uit waar de steen je mee kan helpen, bijvoorbeeld ‘geef me de kracht om… ‘. Wees duidelijk in wat je wilt. De energie van de steen zal verbinding maken met je innerlijke ziel en de energie zal beginnen stromen.

Edelstenen als bescherming in huis

Plaats de Kristalpunt obelisk in een ruimte waar je veel tijd doorbrengt zoals de woonkamer of keuken. Geef de steen een mooie plek in de ruimte, weg van direct zonlicht. Door edelstenen een plek te geven in je huis, kan je jezelf en je huisgenoten afschermen van negatieve invloeden en je huis vervullen met warmte en liefde.

Edelstenen als talisman

Je kan edelstenen ook gebruiken als talisman of geluksbrenger. Door edelstenen met bepaalde helende eigenschappen dicht bij je te dragen, kunnen ze je ondersteunen, kracht geven of net beschermen tegen negatieve invloeden van buitenaf. Om een edelsteen als amulet te dragen, stop je de steen in je zak of draag je die als een sieraad rond je hals of pols. Draag ze bij je als je naar een examen gaat of een moeilijk gesprek hebt. Neem ze in je handen als je nadenkt en je hoofd probeert leeg te maken of als je net behoefte hebt aan extra focus.

Edelstenen kunnen je kracht geven en depressieve gevoelens helpen een plek te geven. Edelstenen kunnen je ook helpen met rouwen en het verwerken van verdriet of moeilijke ervaringen. Ze zijn een lief gebaar als je iemand een hart onder de riem wil steken.

Meditatie en het gebruik van edelstenen hoeft helemaal niet zweverig te zijn. Edelstenen en kristallen zijn simpelweg een tool om even een moment van rust te vinden in je drukke bestaan. Ze kunnen je helpen je gedachten tot rust brengen.

Dit vind je vast ook leuk!


In onze shop vind je de leukste cadeaus voor elke gelegenheid en elk budget!

Bij Crystals by Lina werken we enkel met Natuurlijke Edelstenen. We hebben originele cadeaus voor zwangerschap en geboorte, cadeaus voor mama, edelstenen voor baby, edelstenen voor vriendschap, edelstenen voor bescherming, edelstenen voor kinderen, edelstenen voor je sterrenbeeld, edelstenen voor liefde, edelstenen voor rouw en verdriet, edelstenen voor studenten en edelstenen tegen stress. Daarnaast hebben we de mooiste edelstenen cadeaus met chakrastenen en edelstenen voor mindfulness meditatie.

In onze shop vind je ook kralen armbanden met edelstenen zoals rozenkwarts, blauwe chalcedoon, lavasteen, tijgeroog en amethist en heerlijk geurende edelsteen geurkaarsjes.

Daarnaast hebben we een mooie collectie zilveren sieraden met edelstenen – 100% sterling silver. Onze vergulde en goud vermeil sieraden hebben een kern van 100% sterling silver. Ons motto: ‘Jij bent echt, je sieraden toch ook!’

Wat dacht je van een mooi paar edelsteen oorbellen of oorknopjes, een prachtige zilveren edelsteen armband met fonkelende edelstenen of een zilveren edelsteen ring. In onze collectie edelsteen kettingen en hangers vind je populaire edelstenen zoals maansteen, amethist en rozenkwarts. Ontdek ook onze collectie geboorte sieraden.