edelstenen sterrenbeeld steenbok- edelstenen passen bij sterrenbeeld steenbok
|

Beste Edelstenen sterrenbeeld Steenbok

Edelstenen sterrenbeeld Steenbok. Welke edelstenen passen bij Steenbok, welke betekenis kunnen we eraan toeschrijven en hoe kan je ze gebruiken?

Aan de sterrenbeelden van de dierenriem worden edelstenen toegeschreven die passen bij de eigenschappen van elk sterrenbeeld. Zo kunnen ze van nature reeds aanwezige eigenschappen versterken of net matigen. Op deze manier kunnen de stenen die bij jou passen, je versterken door positieve eigenschappen te bevorderen en negatieve eigenschappen af te zwakken of in balans te brengen. Welke edelstenen passen bij sterrenbeeld Steenbok en hun betekenis lees je hier.

Eigenschappen Sterrenbeeld Steenbok

De steenbok is ambitieus, gedisciplineerd, verantwoordelijk en betrouwbaar. De steenbok kan erg streng voor zichzelf zijn. Steenbokken zijn ook vaak aantrekkelijk, wijs en intelligent en kunnen erg geduldig wachten op wat komen zal. Ze kunnen zich goed concentreren en hebben een actieve geest.

De steenbok wil uitblinken, en neemt geen genoegen met gewoon goed. Wanneer hij of zij probeert uit te blinken, durft hij anderen te kwetsen. Maar de steenbok is ook erg liefdevol en neemt de liefde serieus.

De steenbok doet alles het liefst alleen, waardoor hij of zij vaak kil overkomt. Steenbokken zijn eigenwijs en zijn het niet snel met anderen eens. Ze zijn erg vasthoudend en verliezen niet snel hun kalmte. De steenbok luistert graag naar anderen, maar houdt zijn of haar eigen gevoelens het liefst voor zichzelf.

  • Geboren: 22 december – 19 januari
  • Element: aarde
  • Heersende planeet: saturnus
  • Kleur: bruin – grijs
  • Passen goed bij: kreeft & stier

De Steenbok is betrouwbaar, gedisciplineerd, verantwoordelijk, ambitieus & geduldig

Welke kleur steen past bij Steenbok? De aardse kleuren bruin en grijs ondersteunen de steenbok in zijn of haar no-nonsense aanpak en versterken de vastberadenheid.

Edelstenen Sterrenbeeld Steenbok

Edelstenen die passen bij het sterrenbeeld Steenbok zijn granaat, zwarte toermalijn en onyx, maar ook rozenkwarts, robijn, versteend hout en rookkwarts zijn geschikte stenen.

Granaat | Granaat is een revitaliserende steen en bezorgt de steenbok zelfvertrouwen en hernieuwde energie. De steen brengt sereniteit, liefde en passie in het leven van de steenbok.

Onyx | Deze steen heeft beschermende eigenschappen en bezorgt de steenbok innerlijke kracht en ondersteuning. De steen vermindert angsten en helpt de steenbok bij emotionele heling.

Zwarte Toermalijn | Zwarte toermalijn is een goede steen voor Steenbok vanwege zijn beschermende eigenschappen die kunnen helpen bij het afweren van negatieve energieën en het bevorderen van stabiliteit en veerkracht tijdens uitdagende periodes.

Rozenkwarts | De steenbok is voorzichtig in de liefde. Rozenkwarts opent zijn hart, zorgt voor zelfacceptatie en versterkt de romantische en platonische relaties van de Steenbok.

Robijn | Deze steen beschermt de Steenbok tegen negatieve energie en brengt rust en harmonie. Robijn maakt de steenbok moedig, stimuleert de creativiteit en zorgt voor voorspoed en succes.

Versteend hout | Versteend hout is een aardende steen en zet de Steenbok aan tot kalmte en sereniteit. De steen helpt om het leven te accepteren zoals het is.

Rookkwarts | Deze steen zorgt voor stabiliteit en aarding. De steen verlicht angst, negatieve emoties en de neiging té kritisch te zijn voor zichzelf en beschermt tegen negatieve energie van buitenaf.

Edelstenen sterrenbeeld Steenbok

De edelstenen granaat, onyx, rozenkwarts, robijn, versteend hout en rookkwarts passen perfect bij het sterrenbeeld Steenbok. Deze stenen bieden de Steenbok zelfvertrouwen, innerlijke kracht, liefde, harmonie, acceptatie en stabiliteit. Ze helpen de Steenbok om angsten te verminderen, emotionele heling te bevorderen en negatieve energie af te weren, waardoor ze in balans kunnen blijven en succes en voorspoed kunnen ervaren.

In de shop

De helende kracht van edelstenen

Crystal healing is een eeuwenoude praktijk waarbij natuurlijke edelstenen en kristallen gebruikt worden om het lichaam te genezen, de geest te stimuleren en de ziel te activeren. Er zijn ontelbare bewijzen gevonden in de geschiedenis waar de helende kracht van kristallen is genoemd in verschillende culturen en beschavingen. 

Omdat kristallen inherent verbonden zijn met de natuur, hebben ze een ongelooflijke kracht om pijn en onrust in een menselijk lichaam te voelen en het lichaam en de geest te helen. 

Reinig en zuiver je edelstenen

Vooraleer je edelstenen en kristallen kan gebruiken, is het belangrijk om ze eerst te reinigen en zuiveren van de energie van buitenaf. Dit doe je door de stenen even onder koud stromend water te houden. Let op, sommige stenen zijn erg gevoelig voor water. Laat ze dus niet in het water liggen.

Je kan je stenen ook reinigen door ze een nacht in het licht van de volle maan te leggen. Doe dit steeds achter glas en niet buiten. Verschillende weersinvloeden (zon, regen, temperatuur) kunnen de kleur van je edelstenen veranderen. Er zijn nog meer technieken voor het reinigen van je edelstenen, maar dit zijn de meest eenvoudige.

Nu zijn je stenen schoon en zuiver en kan je de energie benutten voor je eigen heling.

Gebruik de kracht van je edelstenen

Om je edelstenen ten volle te benutten, moet je ze op de juiste manier gebruiken. Er zijn enkele manieren waarop je edelstenen en kristallen kan gebruiken, bijvoorbeeld tijdens meditatie, als bescherming in huis, maar ook als talisman of geluksbrenger. Maar ze zijn ook gewoon prachtige natuurlijke objecten om in je huis te zetten.

Edelstenen tijdens meditatie

Ga met de kristalpunt obelisk zitten in een ruimte waar je je veilig voelt. Dit kan je slaapkamer zijn, je meditatieruimte of een andere ruimte waar je je goed voelt. Neem plaats op een matje of een kussen op de grond, of ga lekker zitten in een comfortabele stoel. Sluit je ogen en concentreer je op je ademhaling. Probeer je gedachten tot rust te brengen en voel hoe je lichaam ontspant.

Neem de gereinigde kristalpunt in je handen en visualiseer wat je nodig hebt. Spreek uit waar de steen je mee kan helpen, bijvoorbeeld ‘geef me de kracht om… ‘. Wees duidelijk in wat je wilt. De energie van de steen zal verbinding maken met je innerlijke ziel en de energie zal beginnen stromen.

Edelstenen als bescherming in huis

Plaats de Kristalpunt obelisk in een ruimte waar je veel tijd doorbrengt zoals de woonkamer of keuken. Geef de steen een mooie plek in de ruimte, weg van direct zonlicht. Door edelstenen een plek te geven in je huis, kan je jezelf en je huisgenoten afschermen van negatieve invloeden en je huis vervullen met warmte en liefde.

Edelstenen als talisman

Je kan edelstenen ook gebruiken als talisman of geluksbrenger. Door edelstenen met bepaalde helende eigenschappen dicht bij je te dragen, kunnen ze je ondersteunen, kracht geven of net beschermen tegen negatieve invloeden van buitenaf. Om een edelsteen als amulet te dragen, stop je de steen in je zak of draag je die als een sieraad rond je hals of pols. Draag ze bij je als je naar een examen gaat of een moeilijk gesprek hebt. Neem ze in je handen als je nadenkt en je hoofd probeert leeg te maken of als je net behoefte hebt aan extra focus.

Edelstenen kunnen je kracht geven en depressieve gevoelens helpen een plek te geven. Edelstenen kunnen je ook helpen met rouwen en het verwerken van verdriet of moeilijke ervaringen. Ze zijn een lief gebaar als je iemand een hart onder de riem wil steken.

Meditatie en het gebruik van edelstenen hoeft helemaal niet zweverig te zijn. Edelstenen en kristallen zijn simpelweg een tool om even een moment van rust te vinden in je drukke bestaan. Ze kunnen je helpen je gedachten tot rust brengen.

Dit vind je vast ook leuk!


In onze shop vind je de leukste cadeaus voor elke gelegenheid en elk budget!

Bij Crystals by Lina werken we enkel met Natuurlijke Edelstenen. We hebben originele cadeaus voor zwangerschap en geboorte, cadeaus voor mama, edelstenen voor baby, edelstenen voor vriendschap, edelstenen voor bescherming, edelstenen voor kinderen, edelstenen voor je sterrenbeeld, edelstenen voor liefde, edelstenen voor rouw en verdriet, edelstenen voor studenten en edelstenen tegen stress. Daarnaast hebben we de mooiste edelstenen cadeaus met chakrastenen en edelstenen voor mindfulness meditatie.

In onze shop vind je ook kralen armbanden met edelstenen zoals rozenkwarts, blauwe chalcedoon, lavasteen, tijgeroog en amethist en heerlijk geurende edelsteen geurkaarsjes.

Daarnaast hebben we een mooie collectie zilveren sieraden met edelstenen – 100% sterling silver. Onze vergulde en goud vermeil sieraden hebben een kern van 100% sterling silver. Ons motto: ‘Jij bent echt, je sieraden toch ook!’

Wat dacht je van een mooi paar edelsteen oorbellen of oorknopjes, een prachtige zilveren edelsteen armband met fonkelende edelstenen of een zilveren edelsteen ring. In onze collectie edelsteen kettingen en hangers vind je populaire edelstenen zoals maansteen, amethist en rozenkwarts. Ontdek ook onze collectie geboorte sieraden.