edelstenen sterrenbeeld stier

8 Edelstenen sterrenbeeld stier

Edelstenen sterrenbeeld Stier. Welke edelstenen passen bij stier, welke betekenis kunnen we eraan toeschrijven en hoe kan je ze gebruiken?

Aan de sterrenbeelden van de dierenriem worden edelstenen toegeschreven die passen bij de eigenschappen van elk sterrenbeeld. Zo kunnen ze van nature reeds aanwezige eigenschappen versterken of net matigen. Op deze manier kunnen de stenen die bij jou passen, je versterken door positieve eigenschappen te bevorderen en negatieve eigenschappen af te zwakken of in balans te brengen. Welke edelstenen passen bij sterrenbeeld Stier en hun betekenis lees je hier.

Eigenschappen Sterrenbeeld Stier

Stieren houden van structuur, ze zijn koppig maar ook zelfstandig en zelfverzekerd. Ze hebben een goede dosis gezond verstand. De stier is attent, toegewijd, betrokken, stabiel, eerlijk en staat bekend om zijn of haar geduld. Stieren nemen liever geen risico, maar zoeken naar emotionele en financiële zekerheid. De stier kan wel jaloers en bezitterig zijn in de liefde.

De stier is gul, een harde werker en heeft een goed gevoel voor humor. Stieren zijn makkelijk in de omgang en zijn nooit op ruzie uit. Dat maakt de stier misschien wel het meest behulpzame sterrenbeeld van de dierenriem. 

  • Geboren: 20 april – 20 mei
  • Element: aarde
  • Heersende planeet: venus
  • Kleur: groen – roze
  • Passen goed bij: schorpioen & kreeft

De stier is attent, eerlijk, toegewijd, geduldig, stabiel & volhardend

Welke kleur steen past bij Stier? Groen en roze. Groen staat voor kracht en versterkt de connectie van de stier met de natuur. Roze helpt de stier om zijn of haar emoties te beheersen.

Edelstenen sterrenbeeld Stier

Edelstenen die passen bij het sterrenbeeld stier zijn smaragd, peridoot en lapis lazuli. Maar ook rozenkwarts, bergkristal, topaas, tijgersoog en toermalijn zijn geschikte stenen.

Smaragd | Deze steen moedigt de Stier ten volle van het leven te genieten. De steen ondersteunt duurzame relaties met anderen, het is de steen van succesvolle liefde en helpt de stier loyaal te zijn.

Peridoot | Deze steen tempert heftige gevoelens van jaloezie en bezitterigheid. Peridoot maakt de Stier vergevingsgezind en stimuleert verzoening.

Lapis lazuli | Deze steen bevordert creativiteit, objectiviteit en helderheid van geest en helpt de Stier zijn eigen weg bewandelen. Het is een spirituele steen die zelfkennis en reflectie bevordert.

Rozenkwarts | Rozenkwarts heeft een rustige en liefdevolle vibratie. De steen bevordert liefde en vriendschap en helpt de Stier zijn emoties te beheersen.

Bergkristal | bergkristal heeft een krachtig reinigende en genezende werking en helpt de Stier bij negatieve emoties. De steen zorgt voor een heldere geest en geeft de Stier kracht en energie. 

Topaas | Topaas trekt geluk, voorspoed en liefde aan en helpt de Stier zijn dromen waar te maken. De steen helpt de liefde te vinden en bestaande relaties te verstevigen.

Tijgersoog | Tijgersoog is een krachtige steen en brengt passie en voorspoed. De steen helpt de Stier om de juiste partner aan te trekken. Tijgersoog geeft energie en beschermt tegen stress en vermoeidheid.

Toermalijn | Deze steen bescherment de Stier tegen negatieve invloeden. De steen brengt de Stier ontspanning, rust en balans en helpt negatieve emoties om te zetten in positieve.

Giftset sterrenbeeld Stier

Een prachtige giftset voor wie het sterrenbeeld Stier heeft. De giftset komt met volgende edelstenen sterrenbeeld stier:

  • Kristalpunt obelisk van lapis lazuli – 7 tot 8 cm
  • Edelsteen splitarmband met rozenkwarts
  • Luxe geschenkdoos met magneetsluiting
  • Edelstenen kaartje met QR-code

Welke edelstenen zitten in de giftset?

Lapis lazuli

Deze steen verlicht spanningen en zorgt voor stabiliteit in het leven van de Stier. Lapis lazuli helpt de stier om zijn emoties beter te uiten. De steen bevordert creativiteit, objectiviteit en helderheid van geest en helpt de Stier zijn eigen weg bewandelen. Het is een spirituele steen die zelfkennis en reflectie bevordert. Lapis lazuli heeft een prachtige blauwe kleur en is een amulet van vriendschap, succes en materiële veiligheid.

Rozenkwarts

Rozenkwarts heeft een rustige en liefdevolle vibratie en net zoals andere mooie dingen, houdt de Stier ook van rozenkwarts. De steen helpt bij zelfliefde en liefde voor anderen. Rozenkwarts helpt de Stier om zijn emoties te beheersen en maakt vergevingsgezind. De steen bevordert liefde en vriendschap. Rozenkwarts helpt de Stier negatieve energie liefdevol om te zetten naar positieve energie en geeft vertrouwen, wat voor de Stier heel belangrijk is.

Kristalpunt

Een kristalpunt is een kristal die geslepen is in een zeshoek. Wanneer de kristal in een ruimte wordt geplaatst, zal die energiestromen ontvangen, opslaan en uitzenden. Daarom worden kristalpunten vaak gebruikt bij meditaties, of om bepaalde wensen of gebeden naar de Kosmos te sturen. Elke kristalpunt heeft zijn eigen unieke werking en kan de energie van andere kristallen versterken.

De helende kracht van edelstenen

Crystal healing is een eeuwenoude praktijk waarbij natuurlijke edelstenen en kristallen gebruikt worden om het lichaam te genezen, de geest te stimuleren en de ziel te activeren. Er zijn ontelbare bewijzen gevonden in de geschiedenis waar de helende kracht van kristallen is genoemd in verschillende culturen en beschavingen. 

Omdat kristallen inherent verbonden zijn met de natuur, hebben ze een ongelooflijke kracht om pijn en onrust in een menselijk lichaam te voelen en het lichaam en de geest te helen. 

Reinig en zuiver je edelstenen

Vooraleer je edelstenen en kristallen kan gebruiken, is het belangrijk om ze eerst te reinigen en zuiveren van de energie van buitenaf. Dit doe je door de stenen even onder koud stromend water te houden. Let op, sommige stenen zijn erg gevoelig voor water. Laat ze dus niet in het water liggen.

Je kan je stenen ook reinigen door ze een nacht in het licht van de volle maan te leggen. Doe dit steeds achter glas en niet buiten. Verschillende weersinvloeden (zon, regen, temperatuur) kunnen de kleur van je edelstenen veranderen. Er zijn nog meer technieken voor het reinigen van je edelstenen, maar dit zijn de meest eenvoudige.

Nu zijn je stenen schoon en zuiver en kan je de energie benutten voor je eigen heling.

Gebruik de kracht van je edelstenen

Om je edelstenen ten volle te benutten, moet je ze op de juiste manier gebruiken. Er zijn enkele manieren waarop je edelstenen en kristallen kan gebruiken, bijvoorbeeld tijdens meditatie, als bescherming in huis, maar ook als talisman of geluksbrenger. Maar ze zijn ook gewoon prachtige natuurlijke objecten om in je huis te zetten.

Edelstenen tijdens meditatie

Ga met de kristalpunt obelisk zitten in een ruimte waar je je veilig voelt. Dit kan je slaapkamer zijn, je meditatieruimte of een andere ruimte waar je je goed voelt. Neem plaats op een matje of een kussen op de grond, of ga lekker zitten in een comfortabele stoel. Sluit je ogen en concentreer je op je ademhaling. Probeer je gedachten tot rust te brengen en voel hoe je lichaam ontspant.

Neem de gereinigde kristalpunt in je handen en visualiseer wat je nodig hebt. Spreek uit waar de steen je mee kan helpen, bijvoorbeeld ‘geef me de kracht om… ‘. Wees duidelijk in wat je wilt. De energie van de steen zal verbinding maken met je innerlijke ziel en de energie zal beginnen stromen.

Edelstenen als bescherming in huis

Plaats de Kristalpunt obelisk in een ruimte waar je veel tijd doorbrengt zoals de woonkamer of keuken. Geef de steen een mooie plek in de ruimte, weg van direct zonlicht. Door edelstenen een plek te geven in je huis, kan je jezelf en je huisgenoten afschermen van negatieve invloeden en je huis vervullen met warmte en liefde.

Edelstenen als talisman

Je kan edelstenen ook gebruiken als talisman of geluksbrenger. Door edelstenen met bepaalde helende eigenschappen dicht bij je te dragen, kunnen ze je ondersteunen, kracht geven of net beschermen tegen negatieve invloeden van buitenaf. Om een edelsteen als amulet te dragen, stop je de steen in je zak of draag je die als een sieraad rond je hals of pols. Draag ze bij je als je naar een examen gaat of een moeilijk gesprek hebt. Neem ze in je handen als je nadenkt en je hoofd probeert leeg te maken of als je net behoefte hebt aan extra focus.

Edelstenen kunnen je kracht geven en depressieve gevoelens helpen een plek te geven. Edelstenen kunnen je ook helpen met rouwen en het verwerken van verdriet of moeilijke ervaringen. Ze zijn een lief gebaar als je iemand een hart onder de riem wil steken.

Meditatie en het gebruik van edelstenen hoeft helemaal niet zweverig te zijn. Edelstenen en kristallen zijn simpelweg een tool om even een moment van rust te vinden in je drukke bestaan. Ze kunnen je helpen je gedachten tot rust brengen.

Dit vind je vast ook leuk!


In onze shop vind je de leukste cadeaus voor elke gelegenheid en elk budget!

Bij Crystals by Lina werken we enkel met Natuurlijke Edelstenen. We hebben originele cadeaus voor zwangerschap en geboorte, cadeaus voor mama, edelstenen voor baby, edelstenen voor vriendschap, edelstenen voor bescherming, edelstenen voor kinderen, edelstenen voor je sterrenbeeld, edelstenen voor liefde, edelstenen voor rouw en verdriet, edelstenen voor studenten en edelstenen tegen stress. Daarnaast hebben we de mooiste edelstenen cadeaus met chakrastenen en edelstenen voor mindfulness meditatie.

In onze shop vind je ook kralen armbanden met edelstenen zoals rozenkwarts, blauwe chalcedoon, lavasteen, tijgeroog en amethist en heerlijk geurende edelsteen geurkaarsjes.

Daarnaast hebben we een mooie collectie zilveren sieraden met edelstenen – 100% sterling silver. Onze vergulde en goud vermeil sieraden hebben een kern van 100% sterling silver. Ons motto: ‘Jij bent echt, je sieraden toch ook!’

Wat dacht je van een mooi paar edelsteen oorbellen of oorknopjes, een prachtige zilveren edelsteen armband met fonkelende edelstenen of een zilveren edelsteen ring. In onze collectie edelsteen kettingen en hangers vind je populaire edelstenen zoals maansteen, amethist en rozenkwarts. Ontdek ook onze collectie geboorte sieraden.