edelstenen passen bij sterrenbeeld ram - edelstenen passen bij sterrenbeeld ram
|

Beste Edelstenen sterrenbeeld Ram

Edelstenen sterrenbeeld Ram. Welke edelstenen passen bij Ram, welke betekenis kunnen we eraan toeschrijven en hoe kan je ze gebruiken?

Aan de sterrenbeelden van de dierenriem worden edelstenen toegeschreven die passen bij de eigenschappen van elk sterrenbeeld. Zo kunnen ze van nature reeds aanwezige eigenschappen versterken of net matigen. Op deze manier kunnen de stenen die bij jou passen, je versterken door positieve eigenschappen te bevorderen en negatieve eigenschappen af te zwakken of in balans te brengen. Welke edelstenen passen bij sterrenbeeld ram en hun betekenis lees je hier.

Eigenschappen Sterrenbeeld Ram

De ram heeft een sterk onafhankelijk karakter en is een geboren leider. Ook is de ram avontuurlijk, ambitieus, zelfverzekerd, sexy en charismatisch. Wat er ook gebeurt, hij of zij blijft positief en slaat zich overal doorheen. De ram is bijzonder strijdlustig. Een Ram is niet kapot te krijgen en zal ook in slechte tijden overleven. 

De ram kan erg impulsief zijn en denkt vaak niet na voordat hij of zij iets zegt of handelt. Toch heeft de ram een groot hart. De ram is misschien wel het vrolijkste sterrenbeeld van de dierenriem. De ram is altijd enthousiast, een doorzetter en houdt van uitdagingen.

  • Geboren: 21 maart – 19 april
  • Element: vuur
  • Heersende planeet: mars
  • Kleur: rood
  • Passen goed bij: weegschaal, leeuw en boogschutter

De ram is spontaan, avontuurlijk, moedig, onafhankelijk & passioneel

Welke kleur steen past bij Ram? Rood is de kleur van de passie en geeft de ram de kracht, energie en het nodige initiatief die hij of zij nodig heeft om te groeien.

Edelstenen Sterrenbeeld Ram

Edelstenen die passen bij het sterrenbeeld ram zijn diamant, rode jasper, en robijn. Maar ook amethist, kwarts, carneool, hematiet, bloedsteen en aquamarijn zijn geschikte edelstenen voor sterrenbeeld Ram.

Diamant en kwarts | Deze edelstenen hebben een verzachtende werking voor de Ram. Ze maken de Ram attent en begripvol en helpen de ram rekening te houden met anderen.

Robijn | Deze rode steen geeft de onafhankelijke Ram moed, kracht en energie en staat voor passie en vitaliteit. De steen stimuleert de Ram tot actie en het succesvol uitvoeren van taken.

Rode Jasper | Deze steen helpt de moedige Ram zijn doelen waar te maken en ideeën om te zetten in actie. Het maakt de Ram strijdlustig, daadkrachtig, volhardend en vastberaden.

Amethist | Amethist is een goede edelsteen voor Ram vanwege zijn kalmerende eigenschappen die kunnen helpen bij het in evenwicht brengen van de energie en het bevorderen van de spirituele groei.

Carneool | Deze steen werkt aardend, activerend en vitaliserend voor de Ram. De steen geeft de soms overmoedige Ram zelfvertrouwen, trekt succes aan en helpt bij het oplossen van problemen. 

Hematiet | Deze steen houdt de Ram met twee voeten op de grond, versterkt de moed van de Ram en helpt te focussen.

Bloedsteen | Deze steen zal de Ram niet alleen beschermen, de steen werkt ook aardend en brengt de Ram in balans. De steen helpt om de zelfbeheersing en het geduld van de Ram te vergroten.

Aquamarijn | Deze steen stimuleert de spirituele ontwikkeling en voorkomt dat de Ram afgeleid wordt. de steen brengt lichaam en geest in balans en helpt tot rust te komen.

Edelstenen sterrenbeeld Ram

De edelstenen die passen bij het sterrenbeeld Ram, zoals diamant, rode jasper, robijn, bergkristal, carneool, hematiet, bloedsteen en aquamarijn, bieden waardevolle ondersteuning en versterking voor de energieke en vastberaden Ram. Van het vergroten van moed en energie tot het bevorderen van zelfvertrouwen en focus, deze stenen zijn krachtige metgezellen op de reis van de Ram naar persoonlijke groei, succes en innerlijke balans.

In de shop

De helende kracht van edelstenen

Crystal healing is een eeuwenoude praktijk waarbij natuurlijke edelstenen en kristallen gebruikt worden om het lichaam te genezen, de geest te stimuleren en de ziel te activeren. Er zijn ontelbare bewijzen gevonden in de geschiedenis waar de helende kracht van kristallen is genoemd in verschillende culturen en beschavingen. 

Omdat kristallen inherent verbonden zijn met de natuur, hebben ze een ongelooflijke kracht om pijn en onrust in een menselijk lichaam te voelen en het lichaam en de geest te helen. 

Reinig en zuiver je edelstenen

Vooraleer je edelstenen en kristallen kan gebruiken, is het belangrijk om ze eerst te reinigen en zuiveren van de energie van buitenaf. Dit doe je door de stenen even onder koud stromend water te houden. Let op, sommige stenen zijn erg gevoelig voor water. Laat ze dus niet in het water liggen.

Je kan je stenen ook reinigen door ze een nacht in het licht van de volle maan te leggen. Doe dit steeds achter glas en niet buiten. Verschillende weersinvloeden (zon, regen, temperatuur) kunnen de kleur van je edelstenen veranderen. Er zijn nog meer technieken voor het reinigen van je edelstenen, maar dit zijn de meest eenvoudige.

Nu zijn je stenen schoon en zuiver en kan je de energie benutten voor je eigen heling.

Gebruik de kracht van je edelstenen

Om je edelstenen ten volle te benutten, moet je ze op de juiste manier gebruiken. Er zijn enkele manieren waarop je edelstenen en kristallen kan gebruiken, bijvoorbeeld tijdens meditatie, als bescherming in huis, maar ook als talisman of geluksbrenger. Maar ze zijn ook gewoon prachtige natuurlijke objecten om in je huis te zetten.

Edelstenen tijdens meditatie

Ga met de kristalpunt obelisk zitten in een ruimte waar je je veilig voelt. Dit kan je slaapkamer zijn, je meditatieruimte of een andere ruimte waar je je goed voelt. Neem plaats op een matje of een kussen op de grond, of ga lekker zitten in een comfortabele stoel. Sluit je ogen en concentreer je op je ademhaling. Probeer je gedachten tot rust te brengen en voel hoe je lichaam ontspant. Neem de gereinigde kristalpunt in je handen en visualiseer wat je nodig hebt. Spreek uit waar de steen je mee kan helpen, bijvoorbeeld ‘geef me de kracht om… ‘. Wees duidelijk in wat je wilt. De energie van de steen zal verbinding maken met je innerlijke ziel en de energie zal beginnen stromen.

Edelstenen als bescherming in huis

Plaats de Kristalpunt obelisk in een ruimte waar je veel tijd doorbrengt zoals de woonkamer of keuken. Geef de steen een mooie plek in de ruimte, weg van direct zonlicht. Door edelstenen een plek te geven in je huis, kan je jezelf en je huisgenoten afschermen van negatieve invloeden en je huis vervullen met warmte en liefde.

Edelstenen als talisman

Je kan edelstenen ook gebruiken als talisman of geluksbrenger. Door edelstenen met bepaalde helende eigenschappen dicht bij je te dragen, kunnen ze je ondersteunen, kracht geven of net beschermen tegen negatieve invloeden van buitenaf. Om een edelsteen als amulet te dragen, stop je de steen in je zak of draag je die als een sieraad rond je hals of pols. Draag ze bij je als je naar een examen gaat of een moeilijk gesprek hebt. Neem ze in je handen als je nadenkt en je hoofd probeert leeg te maken of als je net behoefte hebt aan extra focus.

Edelstenen kunnen je kracht geven en depressieve gevoelens helpen een plek te geven. Edelstenen kunnen je ook helpen met rouwen en het verwerken van verdriet of moeilijke ervaringen. Ze zijn een lief gebaar als je iemand een hart onder de riem wil steken.

Meditatie en het gebruik van edelstenen hoeft helemaal niet zweverig te zijn. Edelstenen en kristallen zijn simpelweg een tool om even een moment van rust te vinden in je drukke bestaan. Ze kunnen je helpen je gedachten tot rust brengen.

Dit vind je vast ook leuk!