edelstenen sterrenbeeld maagd - edelstenen passen bij sterrenbeeld maagd
|

Beste Edelstenen sterrenbeeld Maagd

Edelstenen sterrenbeeld Maagd. Welke edelstenen passen bij Maagd, welke betekenis kunnen we eraan toeschrijven en hoe kan je ze gebruiken?

Aan de sterrenbeelden van de dierenriem worden edelstenen toegeschreven die passen bij de eigenschappen van elk sterrenbeeld. Zo kunnen ze van nature reeds aanwezige eigenschappen versterken of net matigen. Op deze manier kunnen de stenen die bij jou passen, je versterken door positieve eigenschappen te bevorderen en negatieve eigenschappen af te zwakken of in balans te brengen. Welke edelstenen passen bij sterrenbeeld Maagd en hun betekenis lees je hier.

Eigenschappen Sterrenbeeld Maagd

De maagd is attent, perfectionistisch, aardig, kieskeurig en een beetje geheimzinnig. Ze praten niet graag over zichzelf. Ze zijn erg nuchter, zien de zaken zoals ze zijn en laten zich niet meeslepen door hun emoties. Ze zijn erg toekomstgericht en kunnen goed plannen maken.

De maagd is soms erg onvoorspelbaar en moeilijk in te schatten. Ze kunnen hun emoties lang voor zich houden, en kunnen dan ineens woedend worden.

De maagd is ook slim, praktisch, kalm, redelijk, bescheiden en kan heel hard werken. De maagd is goed in knopen doorhakken. Hierdoor kunnen ze de klus klaren zonder zich te verliezen in emoties.

  • Geboren: 23 augustus – 22 september
  • Element: aarde
  • Heersende planeet: mercurius
  • Kleur: groen – bruin
  • Passen goed bij: vissen & kreeft

De Maagd is bescheiden, behulpzaam, praktisch, verstandig, ijverig & kritisch.

Welke kleur steen past bij Maagd? groen en bruin zorgen ervoor dat de maagd gefocust blijft op groei. Het zijn kleuren uit de natuur en helpen de maagd aarden.

Edelstenen sterrenbeeld Maagd

Edelstenen die passen bij het sterrenbeeld maagd zijn amazoniet, peridoot, carneool en sardonyx, maar ook maansteen, lapis lazuli, opaal en saffier zijn goede keuzes.

Amazoniet | Amazoniet is een uitstekende steen voor Maagd vanwege zijn kalmerende eigenschappen. Het kan helpen bij het verminderen van stress en angst, waardoor Maagd zich meer in balans en geaard voelt. Daarnaast staat amazoniet bekend om zijn vermogen om communicatie te bevorderen. Het kan Maagd helpen om duidelijk en effectief te communiceren, zowel in persoonlijke relaties als op professioneel gebied.

Carneool | Deze steen moedigt de Maagd aan ten volle van het leven te genieten. De steen heeft een vrolijke en opwekkende energie en zorgt voor balans en rust in tijden van stress en spanning.

Peridoot | Deze steen tempert heftige gevoelens van jaloezie en bezitterigheid. Peridoot maakt de Maagd vergevingsgezind en stimuleert verzoening.

Lapis Lazuli | Het is een spirituele steen die zelfkennis en reflectie bevordert. De steen verlicht spanningen en zorgt voor stabiliteit in het leven van de Maagd. Tevens helpt Lapis lazuli om emoties beter te uiten.

Maansteen | Deze spirituele steen verscherpt de intuïtie en stimuleert de persoonlijke groei en ontwikkeling van de Maagd. Maansteen biedt emotionele ondersteuning & verzacht spanningen.

Sardonyx | Deze steen versterkt de zintuigen. De steen maakt de maagd integer, vriendelijk en behulpzaam. De steen brengt geluk en stabiliteit in relaties. 

Opaal | Opaal helpt de maagd zich bewust te worden van zijn emoties en alles vanop een afstand te bekijken. De steen geeft inzicht en dit versterkt het evenwicht.

Saffier | Deze spirituele steen staat voor wijsheid en kracht en brengt de Maagd tijdens meditatie dichter bij zijn hogere zelf. Saffier ondersteunt de concentratie en maak nieuwsgierig.

Edelstenen sterrenbeeld Maagd


Voor een Maagd die op zoek is naar geschikte edelstenen, zijn er verschillende opties om uit te kiezen. Amazoniet, peridoot, carneool en sardonyx zijn allemaal goede keuzes die passen bij het sterrenbeeld Maagd. Daarnaast kunnen ook maansteen, lapis lazuli, opaal en saffier de Maagd ondersteunen in hun persoonlijke groei en balans. Het ontdekken en dragen van deze edelstenen kan een positieve invloed hebben op de Maagd, doordat ze helpen bij het verminderen van stress, het bevorderen van communicatie, het versterken van intuïtie en het creëren van stabiliteit. Als je op zoek bent naar edelstenen die bij het sterrenbeeld Maagd passen, overweeg dan zeker deze prachtige keuzes.

In de shop

De helende kracht van edelstenen

Crystal healing is een eeuwenoude praktijk waarbij natuurlijke edelstenen en kristallen gebruikt worden om het lichaam te genezen, de geest te stimuleren en de ziel te activeren. Er zijn ontelbare bewijzen gevonden in de geschiedenis waar de helende kracht van kristallen is genoemd in verschillende culturen en beschavingen. 

Omdat kristallen inherent verbonden zijn met de natuur, hebben ze een ongelooflijke kracht om pijn en onrust in een menselijk lichaam te voelen en het lichaam en de geest te helen. 

Reinig en zuiver je edelstenen

Vooraleer je edelstenen en kristallen kan gebruiken, is het belangrijk om ze eerst te reinigen en zuiveren van de energie van buitenaf. Dit doe je door de stenen even onder koud stromend water te houden. Let op, sommige stenen zijn erg gevoelig voor water. Laat ze dus niet in het water liggen.

Je kan je stenen ook reinigen door ze een nacht in het licht van de volle maan te leggen. Doe dit steeds achter glas en niet buiten. Verschillende weersinvloeden (zon, regen, temperatuur) kunnen de kleur van je edelstenen veranderen. Er zijn nog meer technieken voor het reinigen van je edelstenen, maar dit zijn de meest eenvoudige.

Nu zijn je stenen schoon en zuiver en kan je de energie benutten voor je eigen heling.

Gebruik de kracht van je edelstenen

Om je edelstenen ten volle te benutten, moet je ze op de juiste manier gebruiken. Er zijn enkele manieren waarop je edelstenen en kristallen kan gebruiken, bijvoorbeeld tijdens meditatie, als bescherming in huis, maar ook als talisman of geluksbrenger. Maar ze zijn ook gewoon prachtige natuurlijke objecten om in je huis te zetten.

Edelstenen tijdens meditatie

Ga met de kristalpunt obelisk zitten in een ruimte waar je je veilig voelt. Dit kan je slaapkamer zijn, je meditatieruimte of een andere ruimte waar je je goed voelt. Neem plaats op een matje of een kussen op de grond, of ga lekker zitten in een comfortabele stoel. Sluit je ogen en concentreer je op je ademhaling. Probeer je gedachten tot rust te brengen en voel hoe je lichaam ontspant.

Neem de gereinigde kristalpunt in je handen en visualiseer wat je nodig hebt. Spreek uit waar de steen je mee kan helpen, bijvoorbeeld ‘geef me de kracht om… ‘. Wees duidelijk in wat je wilt. De energie van de steen zal verbinding maken met je innerlijke ziel en de energie zal beginnen stromen.

Edelstenen als bescherming in huis

Plaats de Kristalpunt obelisk in een ruimte waar je veel tijd doorbrengt zoals de woonkamer of keuken. Geef de steen een mooie plek in de ruimte, weg van direct zonlicht. Door edelstenen een plek te geven in je huis, kan je jezelf en je huisgenoten afschermen van negatieve invloeden en je huis vervullen met warmte en liefde.

Edelstenen als talisman

Je kan edelstenen ook gebruiken als talisman of geluksbrenger. Door edelstenen met bepaalde helende eigenschappen dicht bij je te dragen, kunnen ze je ondersteunen, kracht geven of net beschermen tegen negatieve invloeden van buitenaf. Om een edelsteen als amulet te dragen, stop je de steen in je zak of draag je die als een sieraad rond je hals of pols. Draag ze bij je als je naar een examen gaat of een moeilijk gesprek hebt. Neem ze in je handen als je nadenkt en je hoofd probeert leeg te maken of als je net behoefte hebt aan extra focus.

Edelstenen kunnen je kracht geven en depressieve gevoelens helpen een plek te geven. Edelstenen kunnen je ook helpen met rouwen en het verwerken van verdriet of moeilijke ervaringen. Ze zijn een lief gebaar als je iemand een hart onder de riem wil steken.

Meditatie en het gebruik van edelstenen hoeft helemaal niet zweverig te zijn. Edelstenen en kristallen zijn simpelweg een tool om even een moment van rust te vinden in je drukke bestaan. Ze kunnen je helpen je gedachten tot rust brengen.

Dit vind je vast ook leuk!


In onze shop vind je de leukste cadeaus voor elke gelegenheid en elk budget!

Bij Crystals by Lina werken we enkel met Natuurlijke Edelstenen. We hebben originele cadeaus voor zwangerschap en geboorte, cadeaus voor mama, edelstenen voor baby, edelstenen voor vriendschap, edelstenen voor bescherming, edelstenen voor kinderen, edelstenen voor je sterrenbeeld, edelstenen voor liefde, edelstenen voor rouw en verdriet, edelstenen voor studenten en edelstenen tegen stress. Daarnaast hebben we de mooiste edelstenen cadeaus met chakrastenen en edelstenen voor mindfulness meditatie.

In onze shop vind je ook kralen armbanden met edelstenen zoals rozenkwarts, blauwe chalcedoon, lavasteen, tijgeroog en amethist en heerlijk geurende edelsteen geurkaarsjes.

Daarnaast hebben we een mooie collectie zilveren sieraden met edelstenen – 100% sterling silver. Onze vergulde en goud vermeil sieraden hebben een kern van 100% sterling silver. Ons motto: ‘Jij bent echt, je sieraden toch ook!’

Wat dacht je van een mooi paar edelsteen oorbellen of oorknopjes, een prachtige zilveren edelsteen armband met fonkelende edelstenen of een zilveren edelsteen ring. In onze collectie edelsteen kettingen en hangers vind je populaire edelstenen zoals maansteen, amethist en rozenkwarts. Ontdek ook onze collectie geboorte sieraden.