edelstenen sterrenbeeld kreeft - edelstenen passen bij sterrenbeeld kreeft
|

Beste Edelstenen Sterrenbeeld Kreeft

Edelstenen sterrenbeeld Kreeft. Welke edelstenen passen bij kreeft, welke betekenis kunnen we eraan toeschrijven en hoe kan je ze gebruiken?

Aan de sterrenbeelden van de dierenriem worden edelstenen toegeschreven die passen bij de eigenschappen van elk sterrenbeeld. Zo kunnen ze van nature reeds aanwezige eigenschappen versterken of net matigen. Op deze manier kunnen de stenen die bij jou passen, je versterken door positieve eigenschappen te bevorderen en negatieve eigenschappen af te zwakken of in balans te brengen. Welke edelstenen passen bij sterrenbeeld Kreeft en hun betekenis lees je hier.

Eigenschappen Sterrenbeeld Kreeft

De kreeft is van nature verlegen, heeft een sterke intuïtie en heeft een sterk gevoel voor eigenwaarde. De kreeft stelt liever geen eisen, maar als een Kreeft iets wil, kan die behoorlijk overtuigend en vasthoudend zijn. Het is een dromer en houdt niet van het onbekende, is emotioneel en verschuilt zich soms voor de buitenwereld. 

De kreeft is discreet, liefdevol, tolerant, mondig, toegewijd en bovendien het vriendelijkste sterrenbeeld van de dierenriem. De kreeft heeft een warm hart, is zorgzaam en zal familie of vrienden nooit in de steek laten. 

  • Geboren: 21 juni – 22 juli
  • Element: water
  • Heersende planeet: maan
  • Kleur: wit – zilver
  • Passen goed bij: steenbok & stier

De kreeft is empathisch, loyaal, geduldig, liefdevol, verzorgend & fantasierijk

Welke kleur steen past bij Kreeft? wit – zilver verbinden de kreeft met zijn of haar intuïtie. Ze versterken de empathie en begrip van de kreeft en helpen hem of haar lief te hebben op het diepste niveau.

Edelstenen Sterrenbeeld Kreeft

Edelstenen die passen bij het sterrenbeeld Kreeft zijn parel, maansteen, carneool en rhodoniet, maar ook robijn, chrysoprase, amber en smaragd zijn ondersteunende stenen voor de kreeft.

Parel | Parel versterkt de intuïtie en het inzicht van de Kreeft. De steen absorbeert negatieve emoties en zorgt ervoor dat de Kreeft zich in balans voelt. 

Maansteen | Het is de steen van de vruchtbaarheid en vrouwelijkheid. Maansteen houdt de emotionele Kreeft in evenwicht en verscherpt de intuïtie. De steen brengt rust en stabiliteit en vermindert stress.

Carneool | Carneool is een goede edelsteen voor Kreeft vanwege zijn vermogen om emotionele kracht en moed te versterken, waardoor Kreeften beter in staat zijn om met hun gevoelens om te gaan en zichzelf te beschermen.

Rhodoniet |  Het is een rustgevende steen en helpt de gevoelige Kreeft contact maken met haar innerlijke gevoelens.

Robijn | Deze steen beschermt de Kreeft tegen negatieve energie en brengt rust en harmonie. Robijn maakt de Kreeft moedig, stimuleert de creativiteit en zorgt voor voorspoed en succes.

Chrysophrase | Deze steen brengt de verschillende bewustzijnsniveaus van de kreeft in evenwicht. De steen heeft helende eigenschappen, zowel voor emotioneel als fysiek lijden.

Amber | Deze steen brengt mensen samen en bezorgt de kreeft duurzame liefde en relaties. De steen kan de Kreeft doorheen moeilijke momenten helpen omwille van zijn helende eigenschappen.

Smaragd | Smaragd is een aardende steen en brengt de emotionele Kreeft in balans. De steen versterkt de intuïtie en opent het hart chakra. Dit helpt de Kreeft om de dingen in perspectief te plaatsen.

Edelstenen sterrenbeeld Kreeft

Deze verzameling van edelstenen die perfect passen bij het sterrenbeeld Kreeft, waaronder parel, maansteen, rhodoniet, robijn, chrysopraas, amber en smaragd, biedt een scala aan ondersteunende eigenschappen die de Kreeft helpen om in balans te blijven en haar ware kracht te vinden. Of het nu gaat om het versterken van intuïtie, het bevorderen van emotionele stabiliteit, het stimuleren van moed en creativiteit, of het brengen van harmonie en liefde, deze stenen vormen een waardevolle metgezel voor de Kreeft in haar reis van zelfontdekking en emotionele groei.

In de shop

De helende kracht van edelstenen

Crystal healing is een eeuwenoude praktijk waarbij natuurlijke edelstenen en kristallen gebruikt worden om het lichaam te genezen, de geest te stimuleren en de ziel te activeren. Er zijn ontelbare bewijzen gevonden in de geschiedenis waar de helende kracht van kristallen is genoemd in verschillende culturen en beschavingen. 

Omdat kristallen inherent verbonden zijn met de natuur, hebben ze een ongelooflijke kracht om pijn en onrust in een menselijk lichaam te voelen en het lichaam en de geest te helen. 

Reinig en zuiver je edelstenen

Vooraleer je edelstenen en kristallen kan gebruiken, is het belangrijk om ze eerst te reinigen en zuiveren van de energie van buitenaf. Dit doe je door de stenen even onder koud stromend water te houden. Let op, sommige stenen zijn erg gevoelig voor water. Laat ze dus niet in het water liggen.

Je kan je stenen ook reinigen door ze een nacht in het licht van de volle maan te leggen. Doe dit steeds achter glas en niet buiten. Verschillende weersinvloeden (zon, regen, temperatuur) kunnen de kleur van je edelstenen veranderen. Er zijn nog meer technieken voor het reinigen van je edelstenen, maar dit zijn de meest eenvoudige.

Nu zijn je stenen schoon en zuiver en kan je de energie benutten voor je eigen heling.

Gebruik de kracht van je edelstenen

Om je edelstenen ten volle te benutten, moet je ze op de juiste manier gebruiken. Er zijn enkele manieren waarop je edelstenen en kristallen kan gebruiken, bijvoorbeeld tijdens meditatie, als bescherming in huis, maar ook als talisman of geluksbrenger. Maar ze zijn ook gewoon prachtige natuurlijke objecten om in je huis te zetten.

Edelstenen tijdens meditatie

Ga met de kristalpunt obelisk zitten in een ruimte waar je je veilig voelt. Dit kan je slaapkamer zijn, je meditatieruimte of een andere ruimte waar je je goed voelt. Neem plaats op een matje of een kussen op de grond, of ga lekker zitten in een comfortabele stoel. Sluit je ogen en concentreer je op je ademhaling. Probeer je gedachten tot rust te brengen en voel hoe je lichaam ontspant.

Neem de gereinigde kristalpunt in je handen en visualiseer wat je nodig hebt. Spreek uit waar de steen je mee kan helpen, bijvoorbeeld ‘geef me de kracht om… ‘. Wees duidelijk in wat je wilt. De energie van de steen zal verbinding maken met je innerlijke ziel en de energie zal beginnen stromen.

Edelstenen als bescherming in huis

Plaats de Kristalpunt obelisk in een ruimte waar je veel tijd doorbrengt zoals de woonkamer of keuken. Geef de steen een mooie plek in de ruimte, weg van direct zonlicht. Door edelstenen een plek te geven in je huis, kan je jezelf en je huisgenoten afschermen van negatieve invloeden en je huis vervullen met warmte en liefde.

Edelstenen als talisman

Je kan edelstenen ook gebruiken als talisman of geluksbrenger. Door edelstenen met bepaalde helende eigenschappen dicht bij je te dragen, kunnen ze je ondersteunen, kracht geven of net beschermen tegen negatieve invloeden van buitenaf. Om een edelsteen als amulet te dragen, stop je de steen in je zak of draag je die als een sieraad rond je hals of pols. Draag ze bij je als je naar een examen gaat of een moeilijk gesprek hebt. Neem ze in je handen als je nadenkt en je hoofd probeert leeg te maken of als je net behoefte hebt aan extra focus.

Edelstenen kunnen je kracht geven en depressieve gevoelens helpen een plek te geven. Edelstenen kunnen je ook helpen met rouwen en het verwerken van verdriet of moeilijke ervaringen. Ze zijn een lief gebaar als je iemand een hart onder de riem wil steken.

Meditatie en het gebruik van edelstenen hoeft helemaal niet zweverig te zijn. Edelstenen en kristallen zijn simpelweg een tool om even een moment van rust te vinden in je drukke bestaan. Ze kunnen je helpen je gedachten tot rust brengen.

Dit vind je vast ook leuk!


In onze shop vind je de leukste cadeaus voor elke gelegenheid en elk budget!

Bij Crystals by Lina werken we enkel met Natuurlijke Edelstenen. We hebben originele cadeaus voor zwangerschap en geboorte, cadeaus voor mama, edelstenen voor baby, edelstenen voor vriendschap, edelstenen voor bescherming, edelstenen voor kinderen, edelstenen voor je sterrenbeeld, edelstenen voor liefde, edelstenen voor rouw en verdriet, edelstenen voor studenten en edelstenen tegen stress. Daarnaast hebben we de mooiste edelstenen cadeaus met chakrastenen en edelstenen voor mindfulness meditatie.

In onze shop vind je ook kralen armbanden met edelstenen zoals rozenkwarts, blauwe chalcedoon, lavasteen, tijgeroog en amethist en heerlijk geurende edelsteen geurkaarsjes.

Daarnaast hebben we een mooie collectie zilveren sieraden met edelstenen – 100% sterling silver. Onze vergulde en goud vermeil sieraden hebben een kern van 100% sterling silver. Ons motto: ‘Jij bent echt, je sieraden toch ook!’

Wat dacht je van een mooi paar edelsteen oorbellen of oorknopjes, een prachtige zilveren edelsteen armband met fonkelende edelstenen of een zilveren edelsteen ring. In onze collectie edelsteen kettingen en hangers vind je populaire edelstenen zoals maansteen, amethist en rozenkwarts. Ontdek ook onze collectie geboorte sieraden.