lepidoliet (1)
| |

Lepidoliet werking en betekenis

Lepidoliet zorgt voor diepe emotionele genezing omdat de steen verzorgende & kalmerende eigenschappen heeft. De steen helpt bij het overwinnen van emotionele en mentale afhankelijkheid en verlicht angst en depressie. Lepidoliet verwijdert blokkades in je leven, verlicht stress en neemt je mee naar de toekomst.

Werking en eigenschappen: lepidoliet

Lepidoliet is extreem nuttig bij het verlichten van depressieve symptomen en angst. De steen vermindert dwangmatige gedachten, gevoelens van moedeloosheid en slapeloosheid. Lepidoliet bevat lithium en kan daardoor ingezet worden bij stemmingswisselingen en bipolaire aandoeningen.

Het is een goede steen als je te kampen hebt met emotionele of mentale afhankelijkheid alsook verslavingen en anorexia. De steen wordt soms wel ‘grootmoeders steen’ genoemd omwille van zijn kalmerende en rustgevende eigenschappen.

Lepidoliet wordt ook wel de steen van transitie genoemd omdat de steen je helpt om oude psychologische en gedragsmatige patronen los te laten zodat verandering mogelijk wordt.

Lepidoliet maakt de geest helder en helpt je beter te concentreren. Dit helpt je om sneller tot beslissingen te komen en objectief te blijven.

Lichamelijk versterkt lepidoliet het immuunsysteem en kan allergieën verlichten. De steen wordt ook gebruikt bij electromagnetische vervuiling van bijvoorbeeld computers en andere toestellen.

Lepidoliet staat symbool voor emotionele genezing, en werkt kalmerend en rustgevend.

lepidoliet (2)
Lepidoliet

Kleur

Lepidoliet heeft een lavendel paarse kleur met witte lijntjes. Roze, rode en gele (zeldzaam) lepidoliet komt echter ook voor.

Vindplaats

Lepidoliet wordt voornamelijk aangetroffen in de Verenigde Staten, Tsjechië, Brazilië, Madagascar en de Dominicaanse Republiek.

Fysische eigenschappen*

Lepidoliet vormt zich enkel in geochemische omgevingen waar hoge concentraties lithium beschikbaar zijn voor minerale vorming.

 • Samenstelling: K(Li,Al3)(AlSi3)O10(OH,F)2
 • Hardheid: 2.5-3.5 – op Mohs-schaal van 1 (zacht) tot 10 (hard)
 • Dichtheid: 2.8 tot 3
 • Transparantie: transparant tot translucent

Etymologie

De naam van Lepidoliet komt uit de Griekse vertaling van “schaal”, die een verwijzing is naar de zijn scaly uiterlijk veroorzaakt door lithiumvlokken.. De steen werd pas in 1861 ontdekt en werd aanvankelijk ‘lilalite’ of ‘lilac stone’ genoemd omwille van zijn kleur.

Sterrenbeeld

Vissen, Weegschaal, Maagd, Schorpioen

Chakra

Lepidoliet opent het keelchakra, het hartchakra, het derde oog chakra en het kruinchakra. De steen heft blokkades op en verhoogt het kosmische bewustzijn.

Power armband lepidoliet

Symbool voor emotionele genezing. Werkt rustgevend en kalmerend en vermindert angst en depressie.

De perfecte talisman om dicht bij je te dragen!

De kracht van edelstenen

Crystal healing is een eeuwenoude praktijk waarbij natuurlijke edelstenen en kristallen gebruikt worden om het lichaam te genezen, de geest te stimuleren en de ziel te activeren. Er zijn ontelbare bewijzen gevonden in de geschiedenis waar de helende kracht van kristallen is genoemd in verschillende culturen en beschavingen. Van Egyptenaren, Maya’s, Sumeriërs en Indiërs weten we allang dat ze zichzelf versierden met kristallen om het kwaad af te weren en zichzelf te beschermen tegen donkere krachten.

Kristallen zijn natuurlijke mineralen die meestal onder de Aarde worden aangetroffen en zijn gevormd door duizenden jaren van kristallisatie in verschillende omgevingsomstandigheden. Omdat kristallen inherent verbonden zijn met de natuur, hebben ze een ongelooflijke kracht om pijn en onrust in een menselijk lichaam te voelen en het lichaam en de geest te helen. 

Lepidoliet ontladen en opladen

Lepidoliet Ontladen

Lepidoliet kan je op verschillende manieren energetisch reinigen of ontladen:

 1. Maanlicht: leg de steen bij volle maan een nacht op de vensterbank. Doe dit steeds achter glas en vergeet je steen ’s ochtends niet uit het zonlicht te halen.
 2. Witte Salie of Palo Santo : Met gedroogde witte salie of Palo Santo (Heilig hout) kan je kwartssoorten reinigen door ze even in de zuiverende rook te houden.
 3. Seleniet: Seleniet staven zijn ideaal om je kristallen te reinigen. Leg je kristallen gewoon tegen de seleniet staven aan of stop ze een nachtje samen in een kistje of zakje.
 4. Hematiet: een andere manier om je stenen te ontladen, is door ze een nacht in een abalone schelp te leggen met hematiet steentjes.
 5. Water: Hou de steen enkele minuten onder stromend water, droog goed af.
 6. Aarde: leg de steen een nachtje in de aarde.

Lepidoliet Opladen

Lepidoliet kan je op verschillende manieren energetisch opladen:

 • Maanlicht: leg de steen bij volle maan een nacht op de vensterbank. Doe dit steeds achter glas en vergeet je steen ’s ochtends niet uit het zonlicht te halen.
 • Zonlicht: Leg je steen enkele uren in direct zonlicht. Let op dat het niet te heet wordt.
 • In de aarde: leg je steen een nachtje in de aarde.

In onze shop vind je de leukste cadeaus voor elke gelegenheid en elk budget!

Bij Crystals by Lina werken we enkel met Natuurlijke Edelstenen. We hebben originele cadeaus voor zwangerschap, cadeaus voor mama, edelstenen voor baby, edelstenen voor vriendschap, edelstenen voor bescherming, edelstenen voor kinderen, edelstenen voor je sterrenbeeld, edelstenen voor liefde, edelstenen voor rouw en verdriet, edelstenen voor studenten en edelstenen tegen stress. Daarnaast hebben we de mooiste edelstenen cadeaus met chakrastenen en edelstenen voor mindfulness meditatie.

In onze shop vind je ook kralen armbanden met edelstenen zoals rozenkwarts, blauwe chalcedoon, lavasteen, tijgeroog en amethist en heerlijk geurende edelsteen geurkaarsjes.

Daarnaast hebben we een mooie collectie zilveren sieraden met edelstenen – 100% sterling silver. Onze vergulde en goud vermeil sieraden hebben een kern van 100% sterling silver. Ons motto: ‘Jij bent echt, je sieraden toch ook!’

Wat dacht je van een mooi paar edelsteen oorbellen of oorknopjes, een prachtige zilveren edelsteen armband met fonkelende edelstenen of een zilveren edelsteen ring. In onze collectie edelsteen kettingen en hangers vind je populaire edelstenen zoals maansteen, amethist en rozenkwarts.