geboortesteen chakra stenen - edelstenen en chakra's
|

Een Stralende Balans: Edelstenen en Chakra’s

Inleiding tot Edelstenen en Chakra’s

Edelstenen en Chakra’s, de energiecentra in ons lichaam, vormen de basis van onze innerlijke balans en welzijn. Er zijn zeven belangrijke chakra’s langs de wervelkolom, elk verbonden met specifieke fysieke, emotionele en spirituele aspecten van ons leven. Het gebruik van edelstenen om deze chakra’s in balans te brengen is een oude praktijk die bekend staat als chakra-healing. In dit artikel zullen we verkennen welke edelstenen en chakra’s bij elkaar horen en hoe ze kunnen bijdragen aan ons welzijn.

Welke Edelstenen en Chakra’s horen bij elkaar?

1° Chakra | Het Wortelchakra en Zijn Edelstenen

Het wortelchakra, gelegen aan de basis van de wervelkolom, staat voor stabiliteit, overleving en onze fysieke behoeften. Edelstenen zoals rode jaspis, zwarte onyx en hematiet worden vaak geassocieerd met dit chakra. Deze stenen kunnen helpen bij het versterken van ons gevoel van veiligheid en gronding.


2° Chakra | Het Sacraal chakra en de Passende Edelstenen

Het sacraalchakra, gelegen net onder de navel, is gerelateerd aan emoties, creativiteit en seksualiteit. Oranje edelstenen zoals carneool, oranje calciet en oranje maansteen kunnen dit chakra stimuleren en emotionele expressie bevorderen.


3° Chakra | Het Zonnevlecht chakra en Edelstenen voor Innerlijke Kracht

Het zonnevlechtchakra, gelegen in de buurt van de solar plexus, vertegenwoordigt onze wilskracht en persoonlijke kracht. Edelstenen zoals citrien, gele tijgeroog en gouden topaas kunnen dit chakra in balans brengen en ons helpen zelfverzekerd en doelgericht te zijn.


4° Chakra | Het Hart chakra en Edelstenen voor Liefde en Compassie

Het hartchakra bevindt zich in het midden van de borst en is het centrum van liefde en mededogen. Groene en roze edelstenen zoals rozenkwarts, groene aventurijn en smaragd kunnen dit chakra openen en helpen bij het koesteren van liefdevolle relaties en zelfacceptatie.


5° Chakra | Het Keel chakra en Edelstenen voor Communicatie

Het keelchakra bevindt zich in de buurt van de keel en is verantwoordelijk voor communicatie en zelfexpressie. Edelstenen zoals aquamarijn, blauwe agaat en sodaliet kunnen dit chakra in balans brengen en onze spraak en luistervaardigheid verbeteren.


6° Chakra | Het Voorhoofd chakra en Intuïtie versterkende Edelstenen

Het voorhoofdchakra, ook wel het derde oog genoemd, staat voor intuïtie en inzicht. Paarse en indigo edelstenen zoals amethist, lapis lazuli en zwarte obsidiaan kunnen dit chakra activeren en ons helpen diepere inzichten te verkrijgen.


7° Chakra | Het Kroonchakra en Spirituele Edelstenen

Het kroonchakra, gelegen boven het hoofd, is verbonden met spiritualiteit en bewustzijn. Witte en heldere edelstenen zoals bergkristal, amethist en seleniet kunnen dit chakra openen en onze spirituele groei bevorderen.


Hoe Edelstenen te Gebruiken voor Chakra-Balans

Om de energie van edelstenen te benutten voor chakra-balans, kun je verschillende methoden proberen. Draag bijvoorbeeld een edelsteen als een hanger, leg ze op de bijbehorende chakra’s tijdens meditatie, of plaats ze in je omgeving, zodat ze een constante positieve invloed hebben.


Conclusie: De Harmonie van Chakra’s en Edelstenen

Het combineren van krachtige edelstenen en chakra’s kan een diepgaand effect hebben op ons fysieke, emotionele en spirituele welzijn. Door de juiste edelstenen te kiezen en ze op de juiste manier te gebruiken, kunnen we onze energiecentra in balans brengen en een gevoel van innerlijke harmonie en welzijn bevorderen. Probeer deze praktijk zelf uit en ontdek de stralende balans die het kan brengen in je leven.


In onze shop vind je de leukste cadeaus voor elke gelegenheid en elk budget!

Bij Crystals by Lina werken we enkel met Natuurlijke Edelstenen. We hebben originele cadeaus voor zwangerschap, cadeaus voor mama, edelstenen voor baby, edelstenen voor vriendschap, edelstenen voor bescherming, edelstenen voor kinderen, edelstenen voor je sterrenbeeld, edelstenen voor liefde, edelstenen voor rouw en verdriet, edelstenen voor studenten en edelstenen tegen stress. Daarnaast hebben we de mooiste edelstenen cadeaus met chakrastenen en edelstenen voor mindfulness meditatie.

In onze shop vind je ook kralen armbanden met edelstenen zoals rozenkwarts, blauwe chalcedoon, lavasteen, tijgeroog en amethist en heerlijk geurende edelsteen geurkaarsjes.

Daarnaast hebben we een mooie collectie zilveren sieraden met edelstenen – 100% sterling silver. Onze vergulde en goud vermeil sieraden hebben een kern van 100% sterling silver. Ons motto: ‘Jij bent echt, je sieraden toch ook!’

Wat dacht je van een mooi paar edelsteen oorbellen of oorknopjes, een prachtige zilveren edelsteen armband met fonkelende edelstenen of een zilveren edelsteen ring. In onze collectie edelsteen kettingen en hangers vind je populaire edelstenen zoals maansteen, amethist en rozenkwarts.