Edelsteen set bescherming - tijgeroog - hematiet - labradoriet (5) - 4 beste edelstenen voor bescherming
|

De 5 beste Edelstenen voor Bescherming

Af en toe hebben we allemaal behoefte aan extra bescherming en een gevoel van veiligheid. Edelstenen kunnen ons hierbij van dienst zijn. Door het dragen van specifieke edelstenen, zoals hematiet, zwarte toermalijn, labradoriet, zwarte agaat en tijgeroog, kunnen we onszelf afschermen tegen zowel externe als interne negatieve invloeden. Deze vijf unieke edelstenen voor bescherming tegen negatieve energie zullen zeker aan je verwachtingen voldoen. Maar er is nog een 5de edelsteen die je bescherming kan bieden, namelijk zwarte agaat.

De 5 beste Edelstenen voor Bescherming
Edelstenen voor bescherming: hematiet, tijgeroog, labradoriet, zwarte toermalijn en zwarte agaat

5 Edelstenen voor Bescherming

Er zijn 5 edelstenen voor bescherming die je beschermen tegen negativiteit van anderen, die bescherming in de auto geven, die je in je zak kan stoppen om je te beschermen onderweg en die je beschermen tegen zwarte magie en de negatieve energie van binnenuit. Het zijn vaak de zwarte of donkere edelstenen die bescherming bieden, al vormt tijgeroog een uitzondering op de regel.

Hematiet

Hematiet is een aardende steen die beschermend en harmoniserend werkt. Het is een goede steen om bij je te dragen als je last hebt van verslavingen of dwangstoornissen. De steen vergroot je zelfvertrouwen en je zelfrespect en geeft je de kracht om sterk te zijn. De steen beschermt je ook tegen negatieve gedachten en depressie. Dat doet de steen door negatieve energieën uit je lichaam weg te trekken opdat je lichaam innerlijke rust en harmonie kan vinden. Op die manier vermindert de steen zorgen en stress en helpt je om positief door het leven te gaan.

Hematiet steentjes worden ook gebruikt om andere edelstenen te ontladen. De steen werkt goed samen met Zwarte Toermalijn en wordt vaak tijdens meditatie gebruikt. De steen werkt in op het eerste Chakra of Wortel Chakra. Tip: Leg de steen in een andere ruimte wanneer je gaat slapen. Zijn sterke energie zal je immers uit je slaap houden.

Draag de steen dicht bij je overal waar je heen gaat. Je zal je veilig en krachtiger voelen.

Tijgeroog

Tijgeroog is een echte geluksteen. De steen helpt je de kracht in jezelf te vinden, en inspireert om op een gezonde manier voor jezelf op te komen. De steen geeft moed en doorzettingsvermogen en helpt je om je beter te concentreren. Daarnaast heeft tijgeroog een beschermende energie en brengt harmonie en balans.

Tijgeroog is een goede steen voor wie geplaagd wordt door angsten en nachtmerries en ondersteunt mensen die snel overprikkeld raken. Daarom is het ook een hele fijne steen voor kinderen om bij zich te dragen. Daarnaast is tijgeroog ook een goede steen voor slachtoffers van pestgedrag omdat de steen je de nodige kracht en moed geeft.

Draag de steen dicht bij je in je broekzak, wrijf erover als je steun nodig hebt en de steen zal je zijn energie sturen.

Zwarte Toermalijn

Zwarte toermalijn is een troostende steen. Gevoelige mensen kunnen onrustig worden van alle stralingen om zich heen van wifi en telefoons. Zwarte Toermalijn absorbeert deze stralingen en vermindert de intensiteit ervan. Op deze manier beschermt zwarte toermalijn tegen negatieve energie van buitenaf.

Toermalijn verwijdert ook emotionele blokkades en beschermt tegen negatieve energie van binnenuit. De steen helpt angst te verminderen en bevordert ontspanning. De steen geeft je een veilig en beschermend gevoel en is de perfecte vriend om je zorgen mee te delen. Toermalijn is een troostende en beschermende steen en geeft positieve energie, kracht en zelfverzekerdheid.

Zwarte toermalijn kan je een plekje geven op je nachtkastje of onder je hoofdkussen leggen. Neem de steen in je hand, wrijf met je duim over de steen en laat je zorgen los.

Labradoriet

Labradoriet is niet alleen een sterk beschermende steen, maar ook een spirituele steen met magische krachten. De steen beschermt je tegen negatieve energie van buitenaf en vooral tegen mensen die energie bij je wegnemen.

De steen werkt in op het Zonnevlecht Chakra en versterkt het zelfvertrouwen en de zelfwaarde. Dat geeft je de nodige kracht om tegen anderen in te gaan en je eigen weg te bewandelen.  Labradoriet versterkt de intuïtie en beschermt je tegen overprikkeling. Hierdoor is de steen ook erg geschikt voor hoogsensitieve mensen.

De steen staat ook bekend om het aantrekken van toevallige ontmoetingen en juiste timing en dat zorgt voor positieve veranderingen in het leven.

Zwarte Agaat

Een laatste edelsteen die we graag vermelden in het rijtje ‘edelstenen voor bescherming’ is zwarte agaat. Zwarte agaat wordt vaak gebruikt als een schild tegen negatieve energie en slechte invloeden. De steen absorbeert en transformeert negatieve energie, waardoor deze energie je welzijn niet beïnvloedt. Dit kan zowel in de fysieke wereld als op energetisch niveau werken.

Historisch gezien werd zwarte agaat ook gebruikt als een beschermende steen voor reizigers, vooral tijdens gevaarlijke reizen. De steen zou helpen om fysieke en psychische bescherming te bieden tegen onvoorziene omstandigheden.

Zwarte agaat kan ook helpen bij het bevorderen van emotionele stabiliteit en innerlijke kracht. Op deze manier beschermt zwarte agaat je tegen negatieve energie van binnenuit. Wanneer je je emotioneel stabiel voelt, ben je beter in staat om jezelf te beschermen tegen stress, angst en andere negatieve emoties.

Zwarte agaat staat bekend om zijn aardende eigenschappen en kan helpen om je te verbinden met de energie van de aarde, waardoor je steviger in je schoenen staat en meer gecentreerd bent. Dit aardende effect kan je beschermen tegen negatieve invloeden, omdat het je helpt om beter in contact te blijven met de realiteit om je heen.

De kracht van edelstenen

Crystal Healing of het helen met kristallen is een eeuwenoude praktijk waarbij natuurlijke edelstenen en kristallen gebruikt worden om het lichaam te genezen, de geest te stimuleren en de ziel te activeren. Er zijn ontelbare bewijzen gevonden in de geschiedenis waar de helende kracht van kristallen is genoemd in verschillende culturen en beschavingen. Van Egyptenaren, Maya’s, Sumeriërs en Indiërs weten we allang dat ze zichzelf versierden met kristallen om het kwaad af te weren en zichzelf te beschermen tegen donkere krachten.

Kristallen zijn natuurlijke mineralen die meestal onder de Aarde worden aangetroffen en zijn gevormd door duizenden jaren van kristallisatie in verschillende omgevingsomstandigheden. Omdat kristallen inherent verbonden zijn met de natuur, hebben ze een ongelooflijke kracht om pijn en onrust in een menselijk lichaam te voelen en het lichaam en de geest te helen. 

Edelstenen kunnen je kracht geven en depressieve gevoelens helpen een plek te geven. Edelstenen kunnen je ook helpen met rouwen en het verwerken van verdriet of moeilijke ervaringen.

In onze shop: edelstenen voor bescherming

Hoe gebruik je edelstenen voor bescherming?

Edelstenen voor bescherming kan je op verschillende manieren een plek geven in je leven. Draag ze als talisman dicht bij je, gebruik ze tijdens meditatie of geef ze een bijzonder plekje in je huis zoals een plek waar je vaak vertoeft of leg ze op je nachtkastje.

Door edelstenen met bepaalde helende eigenschappen dicht bij je te dragen, kunnen ze de drager ervan ondersteunen, kracht geven of net beschermen tegen negatieve invloeden van buitenaf. Om een edelsteen als amulet of talisman te dragen, stop je de steen in je zak of draag je die als een sieraad rond je hals of pols. Draag ze bij je als je het moeilijk hebt en wat extra steun kan gebruiken. Neem ze in je handen tijdens een moment van mindfulness of meditatie.

Je kan edelstenen ook een vaste plek geven in je huis. Zo kunnen ze jezelf en je huisgenoten afschermen van negatieve invloeden en je huis vervullen met warmte en liefde.

Hoe reinig en zuiver je edelstenen?

Vooraleer je edelstenen voor bescherming kan gebruiken, is het belangrijk om ze eerst te reinigen en zuiveren van de energie van buitenaf. Dit doe je door de stenen even onder koud stromend water te houden. Let op, sommige stenen zoals hematiet zijn erg gevoelig voor water. Laat ze dus niet in het water liggen.

Je kan je stenen ook reinigen door ze een nacht in het licht van de volle maan te leggen. Doe dit steeds achter glas en niet buiten. Verschillende weersinvloeden (zon, regen, temperatuur) kunnen de kleur van je edelstenen veranderen. Er zijn nog meer technieken voor het reinigen van je edelstenen, maar dit zijn de meest eenvoudige.

Nu zijn je stenen schoon en zuiver en kan je de energie benutten voor je eigen heling.

Meer Edelsteen sets

In onze shop vind je de leukste cadeaus voor elke gelegenheid en elk budget!

Bij Crystals by Lina werken we enkel met Natuurlijke Edelstenen. We hebben originele cadeaus voor zwangerschap, cadeaus voor mama, edelstenen voor baby, edelstenen voor vriendschap, edelstenen voor bescherming, edelstenen voor kinderen, edelstenen voor je sterrenbeeld, edelstenen voor liefde, edelstenen voor rouw en verdriet, edelstenen voor studenten en edelstenen tegen stress. Daarnaast hebben we de mooiste edelstenen cadeaus met chakrastenen en edelstenen voor mindfulness meditatie.

In onze shop vind je ook kralen armbanden met edelstenen zoals rozenkwarts, blauwe chalcedoon, lavasteen, tijgeroog en amethist en heerlijk geurende edelsteen geurkaarsjes.

Daarnaast hebben we een mooie collectie zilveren sieraden met edelstenen – 100% sterling silver. Onze vergulde en goud vermeil sieraden hebben een kern van 100% sterling silver. Ons motto: ‘Jij bent echt, je sieraden toch ook!’

Wat dacht je van een mooi paar edelsteen oorbellen of oorknopjes, een prachtige zilveren edelsteen armband met fonkelende edelstenen of een zilveren edelsteen ring. In onze collectie edelsteen kettingen en hangers vind je populaire edelstenen zoals maansteen, amethist en rozenkwarts.