zilver 925? gold-plated?

Zilver 925? Gold plated? Wat wil het zeggen?

Alle sieraden in de shop zijn vervaardigd uit Solid sterling Silver 925. Ook de gold-plated sieraden en goud vermeil sieraden hebben een basis van zilver 925. Maar wat wil dat zeggen?

Solid Sterling Silver 925

Bij Crystals for Lina verkopen we uitsluitend sieraden vervaardigd uit 925 (in het Engels: sterling) zilver. Dit is de meest pure vorm van zilver om sieraden mee te maken. 925 betekent dat het gaat om een zilverlegering (mengeling) die bestaat uit 92,5% zilver en 7,5% vulstoffen. Deze 7,5% is nodig omdat zilver van zichzelf heel erg zacht is, te zacht zelfs om duurzame sieraden van te kunnen maken.

Om 925 zilveren sieraden te herkennen, kijk je uit naar het zilver 925 symbool dat in het product geslagen is. Dit is wettelijk verplicht bij producten met meer dan 8 gram zilver. In erg fijne sieraden ontbreekt dit merkteken soms. Dit wil echter niet zeggen dat het geen keurmerk heeft, maar soms is een sieraad te klein om er een merkteken op te zetten.

Wij garanderen dat onze sieraden zijn vervaardigd van 100% Solid Sterling zilver.

Vergulde en goud vermeil sieraden

Omdat we betaalbare sieraden willen verkopen, kiezen we bij Crystals by Lina bewust voor vergulde sieraden en goud vermeil sieraden en niet massief goud. Dit hoeft echter niks in te boeten op kwaliteit. Deze sieraden geven je look dezelfde uitstraling als echt gouden sieraden, terwijl ze een stuk betaalbaarder zijn!

Gold plated of verguld wil zeggen dat er een laagje goud over een basis heen wordt gegoten. Dit zegt echter niks over het materiaal van de basis onder het goudlaagje. De kwaliteit van gold plated sieraden loopt daarom enorm uiteen omdat de basis soms van onedel metaal (zoals messing of staal) is. 

Onze gold plated sieraden hebben een basis van sterling zilver 925, een edelmetaal van hoogwaardige kwaliteit, met hierover heen een laagje 14 karaat goud. De zilveren basis wordt in een goudbad gedoopt, waardoor er een laagje echt goud ontstaat met een mooie glanzende afwerking.

Goud vermeil sieraden hebben een dikker laagje goud dan vergulde sieraden. Deze sieraden hebben een mooiere goudkleur en zijn duurzamer dan gold plated sieraden. Zo hebben onze geboortesteen ringen een goud vermeil laagje van 1 micron. Dat maakt dat je lang kan genieten van een mooi sieraad.

Bij vergulde en goud vermeil sieraden is het belangrijk om uit te kijken met water en vloeistoffen. Door aanraking met deze stoffen kan er meer wrijving ontstaan waardoor het laagje van het product afslijt. Dit gebeurt zeker niet altijd, maar kan op lange termijn wel gebeuren. Vaak zien we het bij ringen die aan worden gehouden tijdens het handen wassen, of bij het stukje oorbel dat door je oor heen gaat. Geen probleem natuurlijk als het product slijt, eronder zit een mooi zilveren 925 sieraad verstopt!

Shop edelsteen sieraden in zilver 925

In onze shop vind je de leukste cadeaus voor elke gelegenheid en elk budget!

Bij Crystals by Lina werken we enkel met Natuurlijke Edelstenen. We hebben originele cadeaus voor zwangerschap, cadeaus voor mama, edelstenen voor baby, edelstenen voor vriendschap, edelstenen voor bescherming, edelstenen voor kinderen, edelstenen voor je sterrenbeeld, edelstenen voor liefde, edelstenen voor rouw en verdriet, edelstenen voor studenten en edelstenen tegen stress. Daarnaast hebben we de mooiste edelstenen cadeaus met chakrastenen en edelstenen voor mindfulness meditatie.

In onze shop vind je ook kralen armbanden met edelstenen zoals rozenkwarts, blauwe chalcedoon, lavasteen, tijgeroog en amethist en heerlijk geurende edelsteen geurkaarsjes.

Daarnaast hebben we een mooie collectie zilveren sieraden met edelstenen – 100% sterling zilver. Onze vergulde en goud vermeil sieraden hebben een kern van 100% zilver 925. Ons motto: ‘Jij bent echt, je sieraden toch ook!’

Wat dacht je van een mooi paar edelsteen oorbellen of oorknopjes, een prachtige zilveren edelsteen armband met fonkelende edelstenen of een zilveren edelsteen ring. In onze collectie edelsteen kettingen en hangers vind je populaire edelstenen zoals maansteen, amethist en rozenkwarts.