rode jaspis

Rode Jaspis, steen van stabiliteit

In de schatkist van de aarde schittert een krachtige bondgenoot die de energie van de aarde zelf lijkt te belichamen: rode jaspis. Met zijn diepe, aardse tinten roept rode jaspis beelden op van de vurige kern van de aarde en de kracht van de natuur. Deze opmerkelijke steen staat bekend als de belichaming van kracht, stabiliteit en aarding. Laten we de intrigerende eigenschappen van rode jaspis verkennen en ontdekken hoe deze steen ons kan begeleiden op onze reis naar innerlijke kracht, bescherming en balans.

Waar vind je Rode Jaspis?

rode jaspis - 2

Rode jaspis wordt wereldwijd gevonden, met prominente bronnen in landen zoals Brazilië, India, Rusland, Mexico, Australië, Egypte, Frankrijk en de Verenigde Staten*. In Nederland komt jaspis vaak voor in grindafzettingen van de Rijntakken.

De rijke rode tinten van rode jaspis weerspiegelen de krachtige energie die het met zich meebrengt, waardoor het al eeuwenlang een geliefde edelsteen is in sieraden, rituelen en spirituele praktijken.

Eigenschappen van Rode Jaspis

Rode Jaspis, Steen van Stabiliteit

Kracht & Bescherming – Aarding & Stabiliteit – Zelfvertrouwen & Moed

Spiritueel

Op spiritueel niveau staat rode jaspis bekend om zijn vermogen om stabiliteit, kracht en bescherming te bevorderen. Deze spirituele steen staat bekend als ‘The Supreme Nurturer’ en bevordert rust en stabiliteit. Rode jaspis biedt ondersteuning in stressvolle tijden en stimuleert een verbinding tussen jou en de aarde.

  • Stabiliteit: Rode jaspis bevordert stabiliteit doordat de steen helpt bij het aarden en het versterken van de verbinding met de fysieke wereld, waardoor je meer gegrond en gebalanceerd voelt. Daarnaast ondersteunt het emotionele veerkracht, wat bijdraagt aan innerlijke rust en standvastigheid in moeilijke situaties.
  • Kracht: De energie van rode jaspis straalt als een onverzettelijke rots en voedt de drager met innerlijke kracht. Het helpt bij het overwinnen van obstakels en geeft moed in moeilijke tijden. Rode jaspis versterkt het uithoudingsvermogen en de vastberadenheid, waardoor de drager zijn of haar doelen met meer vastberadenheid kan nastreven.
  • Bescherming: Rode jaspis fungeert als een schild dat negatieve energie afweert en de drager beschermt tegen schadelijke invloeden. Het biedt energetische bescherming, zowel op fysiek als emotioneel niveau, en creëert een veilige ruimte om jezelf te kunnen zijn.

Emotioneel

Op emotioneel niveau staat rode jaspis bekend om zijn vermogen om aarding en stabiliteit te bevorderen.

  • Aarding: Rode jaspis verbindt de drager met de energie van de aarde en bevordert een gevoel van stabiliteit en balans. Het helpt om in het hier en nu te blijven, waardoor stress wordt verminderd en de geest tot rust komt. Deze steen ondersteunt bij het loslaten van angsten en helpt om gefocust en geaard te blijven, zelfs in turbulente tijden.
  • Stabiliteit: Rode jaspis versterkt het gevoel van stabiliteit en vertrouwen in zichzelf. Het helpt om emoties te kalmeren en geeft een gevoel van innerlijke rust en harmonie. Deze steen is ideaal voor momenten waarop je een stevige basis nodig hebt om op te bouwen.

Mentaal

Op mentaal niveau staat rode jaspis bekend om zijn vermogen om zelfvertrouwen en moed te bevorderen.

  • Zelfvertrouwen: Rode jaspis versterkt het zelfvertrouwen en helpt de drager om met meer zekerheid en overtuiging door het leven te gaan. Het moedigt aan om je eigen kracht te omarmen en jezelf te accepteren zoals je bent. Rode jaspis helpt bij het overwinnen van onzekerheden en geeft de moed om jezelf uit te drukken.
  • Moed: Rode jaspis is een steen van moed en vastberadenheid. Het inspireert om uitdagingen met opgeheven hoofd aan te gaan en ondersteunt bij het nemen van beslissingen. De energie van rode jaspis werkt als een innerlijke gids die je aanspoort om dapper en doelgericht te zijn.

Fysiek

  • Versterking van de Circulatie
    Rode jaspis wordt vaak beschouwd als een steen die de bloedcirculatie kan stimuleren. Dit kan leiden tot een betere doorbloeding en een gezonder cardiovasculair systeem. De steen wordt ook in verband gebracht met het ondersteunen van de gezondheid van het bloed en het helpen bij de ontgifting van het lichaam.
  • Ondersteuning van de Spijsvertering
    Men gelooft dat rode jaspis een positieve invloed kan hebben op het spijsverteringssysteem. Het zou kunnen helpen bij het verlichten van maagklachten, zoals misselijkheid en indigestie, en de algehele spijsvertering bevorderen. Dit maakt het een goede steen om te gebruiken bij spanningen die zich in het buikgebied manifesteren.
  • Verbetering van Uithoudingsvermogen en Energie
    Rode jaspis wordt vaak geassocieerd met verhoogd fysiek uithoudingsvermogen en energie. Het is een steen die je ondersteunt tijdens fysieke inspanning en kan helpen om vermoeidheid tegen te gaan. Dit maakt het ideaal voor mensen die behoefte hebben aan een extra boost in hun dagelijkse activiteiten of tijdens sportprestaties.
  • Ondersteuning van het Immuunsysteem
    Door de algehele versterking van het lichaam, kan rode jaspis ook bijdragen aan een betere werking van het immuunsysteem. Het wordt vaak gebruikt om het lichaam te ondersteunen bij herstel na ziekte, door het stimuleren van vitaliteit en de natuurlijke genezende processen van het lichaam.

Hoe gebruik je Rode Jaspis?

Rode jaspis kan op verschillende manieren worden gebruikt om kracht, aarding en bescherming te bevorderen. Draag een rode jaspis sieraad om de energie de hele dag bij je te dragen, of plaats een rode jaspis in je meditatieruimte om een gevoel van veiligheid en stabiliteit te bevorderen tijdens meditatiesessies.

“De band tussen mezelf en Moeder Aarde is onbreekbaar”

Gebruik de affirmatie: “De band tussen mezelf en Moeder Aarde is onbreekbaar” terwijl je rode jaspis vasthoudt of draagt. Laat de kalmerende energie van de steen je begeleiden op je reis naar innerlijke kracht en balans.

Conclusie: De Krachtige Energie van Rode Jaspis

In conclusie is rode jaspis veel meer dan een prachtige edelsteen; het is een gids op het pad van kracht, aarding en bescherming. Laat rode jaspis je begeleiden op je reis naar een leven vol stabiliteit, zelfvertrouwen en moed. Vertrouw op de krachtige energie van rode jaspis en laat het je inspireren om elke dag in je eigen kracht te staan.


Bij Crystals by Lina werken we enkel met Natuurlijke Edelstenen. We hebben originele cadeaus voor zwangerschap, cadeaus voor mama, edelstenen voor baby, edelstenen voor vriendschap, edelstenen voor bescherming, edelstenen voor kinderen, edelstenen voor je sterrenbeeld, edelstenen voor liefde, edelstenen voor rouw en verdriet, edelstenen voor studenten en edelstenen tegen stress. Daarnaast hebben we de mooiste edelstenen cadeaus met chakrastenen en edelstenen voor mindfulness meditatie.

In onze shop vind je ook kralen armbanden met edelstenen zoals rozenkwarts, blauwe chalcedoon, lavasteen, tijgeroog en amethist en heerlijk geurende edelsteen geurkaarsjes.

Daarnaast hebben we een mooie collectie zilveren sieraden met edelstenen – 100% sterling zilver. Onze vergulde en goud vermeil sieraden hebben een kern van 100% zilver 925. Ons motto: ‘Jij bent echt, je sieraden toch ook!’

Wat dacht je van een mooi paar edelsteen oorbellen of oorknopjes, een prachtige zilveren edelsteen armband met fonkelende edelstenen of een zilveren edelsteen ring. In onze collectie edelsteen kettingen en hangers vind je populaire edelstenen zoals maansteen, amethist en rozenkwarts.

Soortgelijke berichten