steen van moed - tijgeroog - bruine edelsteen
| |

Tijgeroog, steen van Moed en Zelfvertrouwen

Tijgeroog is een buitengewone edelsteen die bekend staat om zijn beschermende eigenschappen en vermogen om balans en stabiliteit te brengen. Met zijn aardende energie is het niet alleen een visuele traktatie, maar ook een krachtige metgezel voor diegenen die streven naar meer moed, zelfvertrouwen en daadkracht in hun leven.

Welke eigenschappen heeft Tijgeroog?

Tijgeroog, een kwartsvariant, wordt wereldwijd gevonden, met belangrijke afzettingen in Zuid-Afrika, Australië, India, de Verenigde Staten, Mexico, en Namibië. De steen staat bekend om zijn beschermende eigenschappen, bevordering van zelfvertrouwen en moed, en wordt vaak gebruikt in sieraden en decoratieve voorwerpen vanwege zijn kenmerkende strepen en glans. Aan de steen worden volgende eigenschappen toegeschreven:

  1. Bescherming: Tijgeroog staat bekend om zijn beschermende eigenschappen. Het wordt gezegd dat de steen negatieve energieën kan afwenden en een beschermend schild om de drager kan creëren, waardoor een gevoel van veiligheid ontstaat.
  2. Zelfvertrouwen en Moed: Een van de meest opvallende eigenschappen van tijgeroog is het bevorderen van zelfvertrouwen, moed en daadkracht. De steen moedigt aan om je innerlijke kracht te vinden en te gebruiken, waardoor je beter in staat bent om uitdagingen aan te gaan en de juiste beslissingen te nemen.
  3. Balans en Stabiliteit: Tijgeroog heeft een aardende energie die helpt bij het brengen van balans en stabiliteit, zowel emotioneel als mentaal. Het kan je helpen gefocust en gecentreerd te blijven, zelfs in stressvolle situaties.
  4. Risiconeming en Overwinnen van Angsten: Deze steen moedigt aan om risico’s te nemen en angsten te overwinnen. Het ondersteunt persoonlijke groei door het stimuleren van het nemen van uitdagende stappen.
  5. Focus en Heldere Gedachten: Tijgeroog helpt bij het behouden van heldere gedachten en het verminderen van afleiding. Het kan je helpen gefocust te blijven op je doelen en beslissingen.

Tijgeroog is de steen van Moed en Zelfvertrouwen

bescherming & evenwicht – durf & daadkracht – zelfvertrouwen & moed
Edelstenen armband tijgeroog (7)
Tijgeroog, steen van Moed en Zelfvertrouwen

Veiligheid en bescherming

Deze opmerkelijke steen fungeert als een schild tegen negatieve energieën, waardoor het een gevoel van veiligheid en bescherming biedt aan de drager. In de chaos van het dagelijks leven creëert tijgeroog een oase van evenwicht en stabiliteit. Het is als een kompas dat je helpt om gefocust en gecentreerd te blijven, zelfs te midden van uitdagingen en tegenslagen.

Zelfvertrouwen en moed

Een van de meest krachtige aspecten van tijgeroog is het vermogen om zelfvertrouwen en moed te bevorderen. Het daagt je uit om je innerlijke kracht te ontdekken en te omarmen, waardoor je de moed vindt om beslissingen te nemen die in lijn zijn met je ware potentieel. Deze steen moedigt aan om risico’s te nemen en angsten te overwinnen, wat essentieel is voor persoonlijke groei en succes.

Hoe gebruik je affirmatiestenen?

Affirmatiestenen zijn stenen of kristallen die worden gebruikt als hulpmiddel bij het beoefenen van affirmaties. Een affirmatie is een positieve verklaring of zin die herhaaldelijk tegen jezelf wordt gezegd om een bepaald doel of een gewenste gemoedstoestand te bereiken.

Tijgeroog, de steen van moed en zelfvertrouwen

Om de kracht van tijgeroog te benutten, kun je gebruikmaken van een krachtige affirmatie: “Ik adem vertrouwen in, ik adem twijfel uit.” Deze positieve verklaring kan dienen als een kompas voor je gedachten en emoties, en tijgeroog fungeert als een fysieke herinnering aan deze affirmatie.

Ik adem vertrouwen in, ik adem twijfel uit.

Affirmatie

Houd de steen in je hand terwijl je je affirmaties uitspreekt of herhaalt. Plaats de steen ook op een zichtbare plek, zoals je bureau of nachtkastje, als een visuele herinnering aan je affirmaties. Deze stenen fungeren als krachtige ondersteuning om je focus te versterken en je intenties kracht bij te zetten.

Het is echter belangrijk om te benadrukken dat affirmatiestenen geen magische eigenschappen hebben en op zichzelf geen gegarandeerde resultaten bieden. Ze dienen als hulpmiddel om je intenties en affirmaties te versterken, en als positieve herinnering aan je doelen en gewenste gemoedstoestanden. Het is de kracht van je gedachten, overtuigingen en consistentie in het herhalen van affirmaties die uiteindelijk de verandering teweegbrengen.

In conclusie is tijgeroog niet zomaar een steen; het is een krachtige metgezel op je reis naar meer moed, zelfvertrouwen en daadkracht. Laat deze steen van moed je begeleiden terwijl je je innerlijke kracht ontdekt en de juiste beslissingen neemt om je volledige potentieel te realiseren.

In onze shop