3 Edelstenen voor rouw en verdriet

3 Beste Edelstenen voor rouw en verdriet

Iedereen krijgt in het leven wel eens te maken met verdriet, rouw, het overlijden van een dierbare, het verlies van liefde, het verlies van een kind of een miskraam. Afscheid nemen van wat je dierbaar was, is vaak erg moeilijk. Tijdens de periode van rouw kunnen we dan ook alle ondersteuning gebruiken. Daarom selecteerden we 3 edelstenen voor rouw en verdriet die je de nodige kracht geven om je verdriet te verwerken en verder te gaan.

Edelstenen voor rouw en verdriet
Edelstenen voor rouw en verdriet

Welke edelstenen zijn geschikt voor rouw en verdriet?

Amethist, rozenkwarts en amazoniet zijn de 3 beste edelstenen voor rouw en verdriet. Ze beschikken over beschermende en spirituele eigenschappen die je helpen tijdens je rouwproces.

Ze helpen je door je rouwproces heen en ondersteunen je wanneer je het moeilijk hebt.

Edelstenen voor rouw en verdriet
Edelstenen voor Rouw en Verdriet

Amethist

Amethist is een erg spirituele steen met helende eigenschappen. De steen staat bekend als de ‘steen van de ziel‘ en is de perfecte steen voor troost, rouw en verdriet vanwege zijn kalmerende en helende eigenschappen.

De steen helpt je om je verdriet, angsten en zorgen los te laten zodat de heling kan beginnen. De steen bevordert een goede nachtrust en beschermt tegen nachtmerries.

Deze prachtige paarse edelsteen staat in verband met het kruinchakra, dat verlichting en spirituele verbondenheid vertegenwoordigt. Tijdens momenten van rouw en verdriet kan amethist helpen om innerlijke vrede en emotionele stabiliteit te herstellen.

De steen van de ziel helpt bij het loslaten van pijnlijke emoties en het bevordert een gevoel van kalmte en sereniteit. Amethist kan ook helpen bij het stimuleren van spirituele groei en bewustwording, wat troost kan bieden door een dieper begrip van het leven en de rouwprocessen mogelijk te maken. Als een symbolische en troostende metgezel kan amethist een waardevolle steen zijn voor degenen die troost zoeken tijdens moeilijke tijden van verlies en verdriet.

Rozenkwarts

Rozenkwarts is een roze kwartssteen. De steen wordt ook wel de ‘steen van de liefde’ genoemd en heeft een zachte energie.

De steen opent het hartchakra en maakt je ontvankelijk voor liefde. Dit zorgt voor innerlijke rust en harmonie en maakt je bewust van je eigen kwetsbaarheid. Hierdoor helpt de steen je tot rust te komen en je van zorgen te bevrijden.

Rozenkwarts bevordert het inlevingsvermogen en scherpt de fijngevoeligheid aan. Rozenkwarts helpt je om niet zo streng te zijn voor jezelf, zichzelf te accepteren en van zichzelf te houden.

Deze delicate roze edelsteen staat in verband met het hartchakra en symboliseert liefde, compassie en emotionele genezing. Tijdens periodes van rouw kan rozenkwarts helpen bij het omarmen en helen van gebroken harten. Het bevordert zelfacceptatie, vergeving en het loslaten van pijnlijke emoties.

Rozenkwarts ondersteunt ook bij het koesteren van liefdevolle herinneringen en het vinden van troost in de warmte van liefdevolle relaties. Als een krachtige steen van liefde biedt rozenkwarts troost voor degenen die rouwen en helpt het hen om emotionele heling en innerlijke vrede te vinden te midden van verdriet en verlies.

Amazoniet

Amazoniet wordt gezien als de ‘steen van de hoop‘. De steen bevordert de communicatie naar anderen toe en helpt je om gevoelens van boosheid en negatieve gedachten van je af te zetten.

De steen zet als het ware verdriet en boosheid om in liefdevolle energie. Amazoniet kalmeert de zenuwen en helpt je om het grotere geheel te zien. Hierdoor ben je in staat om je verdriet achter je te laten en verder te gaan.

Deze lichtgroene edelsteen staat in verband met het hart- en keelchakra, wat het vermogen om emoties te uiten en te begrijpen ondersteunt.

Tijdens momenten van rouw kan amazoniet helpen bij het bevorderen van openheid en eerlijke communicatie over gevoelens, waardoor emotionele lading kan verminderen.

Amazoniet helpt ook om de innerlijke rust en kalmte te herstellen, wat essentieel is voor het omgaan met verdriet en verlies.

Amazoniet staat ook bekend om zijn vermogen om negatieve energieën te filteren en te transformeren, wat troost kan bieden door een gevoel van bescherming en zuivering te creëren. Als een ondersteunende metgezel in tijden van rouw, kan amazoniet helpen bij het vinden van emotionele balans en heling in een periode van verdriet.

Edelsteen Troost Cadeau

We selecteerden voor jou 3 edelstenen voor rouw en verdriet met bijzondere eigenschappen, die je troost en kracht bieden tijdens moeilijke momenten.

Edelsteen Troost cadeau: rouw, verdriet en kracht

Amazoniet, rozenkwarts en amethist beschikken over spirituele eigenschappen en helpen je doorheen de rouwperiode.

De kracht van edelstenen

Crystal healing of het helen met kristallen is een eeuwenoude praktijk waarbij natuurlijke edelstenen en kristallen gebruikt worden om het lichaam te genezen, de geest te stimuleren en de ziel te activeren. Er zijn ontelbare bewijzen gevonden in de geschiedenis waar de helende kracht van kristallen is genoemd in verschillende culturen en beschavingen. Van Egyptenaren, Maya’s, Sumeriërs en Indiërs weten we allang dat ze zichzelf versierden met kristallen om het kwaad af te weren en zichzelf te beschermen tegen donkere krachten.

Kristallen zijn natuurlijke mineralen die meestal onder de Aarde worden aangetroffen en zijn gevormd door duizenden jaren van kristallisatie in verschillende omgevingsomstandigheden. Omdat kristallen inherent verbonden zijn met de natuur, hebben ze een ongelooflijke kracht om pijn en onrust in een menselijk lichaam te voelen en het lichaam en de geest te helen. 

Edelstenen kunnen je kracht geven en depressieve gevoelens helpen een plek te geven. Edelstenen kunnen je ook helpen met rouwen en het verwerken van verdriet of moeilijke ervaringen.

Hoe gebruik je edelstenen?

Edelstenen voor rouw en verdriet kan je op verschillende manieren een plek geven in je leven. Draag ze als talisman dicht bij je, gebruik ze tijdens meditatie of geef ze een bijzonder plekje in je huis zoals een plek waar je vaak vertoeft of leg ze op je nachtkastje.

Door edelstenen met bepaalde helende eigenschappen dicht bij je te dragen, kunnen ze de drager ervan ondersteunen, kracht geven of net beschermen tegen negatieve invloeden van buitenaf. Om een edelsteen als amulet of talisman te dragen, stop je de steen in je zak of draag je die als een sieraad rond je hals of pols. Draag ze bij je als je het moeilijk hebt en wat extra steun kan gebruiken. Neem ze in je handen tijdens een moment van mindfulness of meditatie.

Je kan edelstenen ook een vaste plek geven in je huis. Zo kunnen ze jezelf en je huisgenoten afschermen van negatieve invloeden en je huis vervullen met warmte en liefde.

Hoe reinig en zuiver je edelstenen?

Vooraleer je edelstenen en kristallen kan gebruiken, is het belangrijk om ze eerst te reinigen en zuiveren van de energie van buitenaf. Dit doe je door de stenen even onder koud stromend water te houden. Let op, sommige stenen zijn erg gevoelig voor water. Laat ze dus niet in het water liggen.

Je kan je stenen ook reinigen door ze een nacht in het licht van de volle maan te leggen. Doe dit steeds achter glas en niet buiten. Verschillende weersinvloeden (zon, regen, temperatuur) kunnen de kleur van je edelstenen veranderen. Er zijn nog meer technieken voor het reinigen van je edelstenen, maar dit zijn de meest eenvoudige.

Nu zijn je stenen schoon en zuiver en kan je de energie benutten voor je eigen heling.

Meer Edelsteen Sets

We hebben in onze shop niet alleen edelstenen voor rouw en verdriet, Je vind er ook cadeau sets met edelstenen tegen stress, edelstenen voor bescherming, edelstenen voor kinderen en studenten, edelstenen als kraamcadeau en edelstenen voor zwangerschap en moederdag.


In onze shop vind je de leukste cadeaus voor elke gelegenheid en elk budget!

Bij Crystals by Lina werken we enkel met Natuurlijke Edelstenen. We hebben originele cadeaus voor zwangerschap, cadeaus voor mama, edelstenen voor baby, edelstenen voor vriendschap, edelstenen voor bescherming, edelstenen voor kinderen, edelstenen voor je sterrenbeeld, edelstenen voor liefde, edelstenen voor rouw en verdriet, edelstenen voor studenten en edelstenen tegen stress. Daarnaast hebben we de mooiste edelstenen cadeaus met chakrastenen en edelstenen voor mindfulness meditatie.

In onze shop vind je ook kralen armbanden met edelstenen zoals rozenkwarts, blauwe chalcedoon, lavasteen, tijgeroog en amethist en heerlijk geurende edelsteen geurkaarsjes.

Daarnaast hebben we een mooie collectie zilveren sieraden met edelstenen – 100% sterling silver. Onze vergulde en goud vermeil sieraden hebben een kern van 100% sterling silver. Ons motto: ‘Jij bent echt, je sieraden toch ook!’

Wat dacht je van een mooi paar edelsteen oorbellen of oorknopjes, een prachtige zilveren edelsteen armband met fonkelende edelstenen of een zilveren edelsteen ring. In onze collectie edelsteen kettingen en hangers vind je populaire edelstenen zoals maansteen, amethist en rozenkwarts.