blauwe edelsteen
|

Blauwe edelsteen: Innerlijke Rust, Communicatie en Genezing

Blauwe edelstenen, zoals aquamarijn en topaas, bieden een kalmerende en angstverminderende werking. De kleur blauw symboliseert innerlijke rust en geestelijke verdieping. Een blauwe edelsteen werkt in op het keelchakra (5de chakra), waardoor je in staat bent om je gevoelens effectiever te communiceren. Bovendien hebben ze invloed op het voorhoofdchakra (6de chakra), vaak aangeduid als het derde oog, wat je helpt de waarheid te zien en innerlijke inzichten te verwerven.

De Symboliek van de Blauwe Edelsteen

Blauwe edelstenen dragen een diepe symbolische betekenis die ons kan helpen om innerlijke rust en genezing te vinden. Ze vertegenwoordigen:

 1. Innerlijke Rust en Kalmte: Blauw staat symbool voor innerlijke rust en kalmte. Het is de kleur van de oceaan en de lucht, die ons uitnodigt om te ontspannen en diep adem te halen.
 2. Communicatie en Expressie: Blauwe edelstenen werken op het keelchakra, waardoor je effectiever kunt communiceren over je gevoelens en gedachten. Ze bevorderen openheid en eerlijke gesprekken.
 3. Helderheid en Inzicht: Het voorhoofdchakra, het derde oog, wordt geactiveerd door blauwe edelstenen, waardoor je in staat bent de waarheid te zien en diepere inzichten te verwerven.
 4. Genezing en Gezondheid: Blauwe edelstenen worden vaak geassocieerd met genezing en hebben positieve effecten op hartproblemen, maagproblemen, darmzweren en aambeien.
 5. Bescherming tegen Negativiteit: Blauw wordt al eeuwenlang gebruikt om het kwade af te weren en ons te beschermen tegen negatieve invloeden.
 6. Geboortekleur voor Maart, September en December: Blauw heeft verschillende tinten die passen bij de geboortemaanden maart (licht blauw), september (donker blauw) en december (helder blauw), waardoor blauwe edelstenen een persoonlijke betekenis krijgen voor mensen die in deze maanden zijn geboren.

Verschillende Soorten Blauwe Edelstenen

Blauwe edelstenen zijn er in diverse tinten en variëteiten, elk met unieke eigenschappen en schoonheid. Enkele van de opmerkelijke blauwe edelstenen zijn:

steen van de waarheid - lapis lazuli (3) - geboortesteen september - blauwe edelsteen
Geboortesteen ring maart met aquamarijn - goudkleurig - blauwe edelsteen
Power armband blauwe agaat-blauwe edelsteen
 1. Aquamarijn: Aquamarijn heeft een zachte blauwe kleur en symboliseert helderheid en emotionele balans.
 2. Lapis Lazuli: Lapis lazuli, met zijn diepe blauwe kleur en gouden insluitsels, staat voor wijsheid en innerlijke waarheid.
 3. Saffier: Saffier vertoont betoverende blauwe tinten en wordt vaak geassocieerd met waarheid, zuiverheid en bescherming.
 4. Blauwe Kwarts: Blauwe kwarts heeft een kalmerende uitstraling en ondersteunt communicatie en expressie.
 5. Blauwe Agaat: Blauwe agaat bevordert kalmte en innerlijke rust, en wordt vaak gebruikt in meditatie.
 6. Blauwe Zirkoon: Blauwe zirkoon heeft een sprankelende blauwe uitstraling en symboliseert helderheid en inzicht.
 7. Kyaniet: Kyaniet heeft diepe blauwe tinten en helpt bij het openen van het derde oog voor spirituele inzichten.
 8. Blauwe Topaas: Blauwe topaas straalt een lichte, hemelse blauwe gloed uit en bevordert communicatie en emotionele helderheid.
 9. Labradoriet: Labradoriet, hoewel bekend om zijn iriserende kleuren, heeft ook prachtige blauwe tinten en stimuleert geestelijke groei en intuïtie.
 10. Turkoois: Turkoois combineert blauw met groene tinten en staat voor bescherming en spirituele balans.
 11. Blauwe Chalcedoon: Blauwe chalcedoon is een zachte en kalmerende steen die innerlijke vrede en kalmte bevordert.
 12. Blauwe Opaal: Blauwe opaal heeft een etherische uitstraling en symboliseert dromen, visie en creativiteit.

Blauwe edelstenen zijn niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar dragen ook een diepgaande symbolische betekenis die ons uitnodigt tot innerlijke rust, communicatie en genezing. Ze fungeren als gidsen op onze reis naar spirituele groei en bewustwording, en herinneren ons eraan om helderheid en waarheid in ons leven te omarmen. Of ze nu gedragen worden als sieraden, gebruikt worden in genezingspraktijken of in ons huis worden geplaatst, blauwe edelstenen bieden een constante herinnering aan de kracht van de kleur blauw en haar vermogen om ons te begeleiden naar een staat van vrede, communicatie en genezing.

Shop blauwe edelsteen

Meer edelsteen kleuren